NB I: Fehérváron a Kisvárda, a Honvédnál a Paks vendégeskedik

2021. augusztus. 20., 10:47   |    

NB I: Fehérváron a Kisvárda, a Honvédnál a Paks vendégeskedik

Szombaton és vasárnap öt mérkőzést játszanak az OTP Bank Liga negyedik fordulójában. A listavezető Kisvárda a MOL Fehérvár vendégeként játszik.

DEBRECENI VASUTAS SC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Nagyerdei Aréna, 16.00)

Az újonc Loki három forduló után még veretlen, s még inkább kiemelésre méltó, hogy kilenc góljánál egyedül a Paks szerzett többet. Pályaválasztóként az Újpestet fogadta, 0–2-es hátrányból egyenlített. Egyébként mindhárom eddigi mérkőzésén játszott hátrányban, de mindig sikerült egyenlíteni, sőt Kispesten fordítani. A ZTE egyelőre nyeretlen, a MOL Fehérvár elleni döntetlent két vereség követte. Vendégként egy mérkőzésen van túl az idényben, azt 3–2-re elveszítette Mezőkövesden.

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 18.15)

Szabics Imre csapata csak két mérkőzésen van túl, mivel a Ferencváros elleni rangadót, a zöld-fehérek kérésére elhalasztották. Ez egyben azt is jelenti, hogy ez lesz a Vidi első hazai bajnokija az idényben. Mindkét idegenbeli találkozó döntetlenre végződött, így a csapat most az első hárompontos meccsért (is) játszik. A legjobb formában lévő csapat érkezik majd a MOL Arénába, Sóstóra, tekintve, hogy a Kisvárda mind a három eddigi mérkőzését megnyerte, egyaránt 2–1-re. Kétszer is, előbb a Ferencváros, majd az MTK ellen, idegenben tudott győzni. A két csapat székesfehérvári mérkőzésein eddig mindig hazai győzelem született, a Kisvárda összesen egy gólt tudott szerezni.

BUDAPEST HONVÉD FC–PAKSI FC
(Szombat, Bozsik Aréna, 20.30)

Nagyon rosszul sikerült a kispestiek számára az eddigi egyetlen hazai bajnoki mérkőzés, a DVSC elleni idénynyitó. Az 1–4 óta a következő két idegenbeli mérkőzésen egy pontot szerzett a csapat. A Honvéd két szerzett góljával szemben a Paks már tizenegyet ért el, idegenben is gólerősen játszik, a második fordulóban 6–1-re verte Felcsúton a Puskás Akadémiát. A tolnai zöld-fehérek legutóbb tíz éve nyertek idegenben bajnoki mérkőzést a Honvéd vendégeként.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Mezőkövesd, 15.45)

Két győzelem és egy vereség áll a Mezőkövesd háta mögött, az egyetlen vereséget a Ferencváros ellen szenvedte el. Pályaválasztóként 3–2-re verte a ZTE-t. Pintér Attila együttese tavaly november óta mindössze két bajnoki mérkőzést veszített el pályaválasztóként. A Gyirmót a két hazai mérkőzésén döntetlent játszott, Kisvárdán 2–1-re kikapott. Mind a három eddigi bajnoki mérkőzésén szerzett egy gólt az idényben.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

Az MTK-nak az utóbbi években kifejezetten jó a mérlege az Újpest ellen, 2018 márciusa óta egy döntetlen és egy lila-fehér győzelem mellett hatszor is nyertek a kék-fehérek. A mostani OTP Bank Liga-idényben az MTK győzelemből, döntetlenből és vereségből is egyet gyűjtött eddig. Michael Oenning legénysége két döntetlennel és egy vereséggel áll.

PUSKÁS AKADÉMIA–FERENCVÁROS
A zöld-fehérek nemzetközi kupakötelezettsége miatt elhalasztva.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS