NB II: A DVTK a Pécset, a Vasas a Kecskemétet fogadja

2021. augusztus. 28., 15:22   |    

NB II: A DVTK a Pécset, a Vasas a Kecskemétet fogadja
Fotó: PMFC

A Merkantil Bank Liga hatodik fordulójában kilenc mérkőzést játszanak vasárnap, egyet októberre halasztottak. A forduló rangadója a Vasas és a Kecskeméti TE találkozója.

DIÓSGYŐRI VTK–PÉCSI MECSEK FC
(Vasárnap, Diósgyőr, 15.00)

A tavasszal még az OTP Bank Ligában szerepelt Diósgyőr két győzelemmel kezdte a bajnoki idényt, de azóta nyeretlen, három mérkőzésen csupán két pontot szerzett. Az előző fordulóban, a Szolnok ellen veszítette el veretlenségét. A hazai mérlege egy győzelem, egy vereség. A PMFC mérlege majdnem fordított: vereséggel kezdett, majd jött három döntetlen, aztán az első győzelem, otthon, az Ajka ellen. Idegenben eddig csak egyszer, Kaposváron, a Szentlőrinc ellen játszott, döntetlent.

SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Vasárnap, Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 17.30)

A fővárosi csapat még nyeretlen a bajnoki idényben, három döntetlen és két vereség áll a neve mellett. Saját pályáján még nem játszott a gárda, most tér vissza a Szamosi Mihály Sporttelepre, a pályafelújítási munkálatok befejezése után. A Nyíregyháza mindössze négy pontot veszített eddig, három győzelem mellett kétszer döntetlent játszott. Harmadszor játszik vendégként, eddig nyert Tiszakécskén és döntetlent játszott Kaposváron a Szentlőrinc ellen.

BUDAÖRS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Budaörs, 17.30)

A Budaörs a győztes nyitány óta a legutóbbi négy mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött. Mindkét hazai mérkőzését elveszítette. A Békéscsaba sem kezdett jól, egyelőre kiesőhelyen áll, miután még nyeretlen. Két döntetlen és három vereség a mérlege, idegenben a legutóbbi kilenc (!) mérkőzésén pont nélkül maradt, beleértve a tavaszi eredményeket is.

SZENTLŐRINC–III. KERÜLETI TVE
(Vasárnap, Kaposvár, 17.30)

A Szentlőrinc kivételes mérleggel rendelkezik, mind az öt fordulóban döntetlent játszott. Egyszer 2–2-vel, négyszer 1–1-gyel zárt. A „Kerület” az első három fordulóban nem szerzett pontot, de a legutóbbi két mérkőzésén gyűjtött néggyel már csak egy ponttal áll a baranyai rivális mögött. Idegenben legutóbb nyerni tudott, a Tiszakécske ellen.

BFC SIÓFOK–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Siófok, 19.00)

A Siófok pontosan olyan mérleggel rendelkezik, mint a Szentlőrinc, mind a két csapat öt döntetlennél tart, öt forduló után. A három hazai meccséből az elsőn nem szerzett gólt, a másodikon egyet, a harmadikon kettőt ért el. Most 3–3 következik? A Budafok jól rajtolt, s a legutóbbi fordulóban is nyert, de közben három mérkőzésen mindössze egy pontot gyűjtött. Vendégként is csak Budapesten játszott eddig, előbb Óbudán, majd a Fáy utcában.

VASAS FC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Vasárnap, Illovszky Rudolf Stadion, 19.00)

Kétségtelenül ez a mérkőzés a forduló rangadója. A Vasas a negyedik, a vendég KTE a harmadik helyen áll, egyaránt tíz ponttal. A piros-kékek a legutóbbi hét hazai bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, ezekből a legutóbbi három már a 2021–2022-es idényre esett. Az újonc KTE ugyan az első fordulóban vereséget szenvedett, mégpedig a Széktői Stadionban, de azóta négy forduló alatt tíz pontot szerzett. Idegenben eddig csak egyszer játszott, 1–1-es döntetlent ért el Diósgyőrben. Ott, ahol a Vasas vereséget szenvedett.

FC AJKA–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Ajka, 19.00)

Az Ajka az utolsó helyen áll a tabellán, öt forduló alatt két pontot szerzett csak. Mindkettőt pályaválasztóként, a Siófok és a Szolnok elleni döntetlennel. Az ETO még veretlen, két győzelem mellett háromszor döntetlenre játszott. Vendégként eddig kétszer játszott, elvitt egy pontot Szombathelyről, majd legyőzte a Budaörsöt. A két csapat legutóbbi hat egymás elleni mérkőzéséből ötöt az ETO nyert, egyet az Ajka.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Szombathely, 19.00)

A Haladás is a veretlenek közé tartozik, két győzelem, három döntetlen a mérlege. Pályaválasztóként az ETO elleni döntetlen után legyőzte a Békéscsabát. A Szeged-Csanád egy ponttal áll a Haladás mögött, két győzelemmel kezdett, de azóta három mérkőzésen két pontot szerzett. A legutóbbi négy alkalommal a szegediek nem tudtak nyerni a Haladás ellen.

TISZAKÉCSKEI LC–DOROGI FC
(Vasárnap, Tiszakécske, 19.00)

Az újonc Tiszakécske egyike a három kétpontos csapatnak, két döntetlent játszott eddig, háromszor kikapott. Otthon mind a két mérkőzését elveszítette eddig. A Dorog az egyedüli csapat a Merkantil Bank Liga mezőnyében, amelyik még nem játszott döntetlent. Az első és a legutóbbi mérkőzését elveszítette, közte a hármat megnyerte.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV FC
(Október 20-ra halasztva)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS