NB II: A listavezető hazai pályán, a DVTK idegenben szerepel a 13. fordulóban

2022. október. 22., 12:33   |    

NB II: A listavezető hazai pályán, a DVTK idegenben szerepel a 13. fordulóban

A nemzeti ünnep miatt szombaton játsszák a Merkantil Bank Liga 12. fordulóját. A listavezető Pécsi MFC az Ajkát fogadja.

GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Gyirmót, 13.00)
A harmadik helyen álló Gyirmótnak különleges az eddigi mérlege, sokkal jobban teljesít idegenben, mint otthon. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette. A Soroksár a hatodik helyen áll, csupán három ponttal a Gyirmót mögött. Idegenben a legutóbbi három bajnokiján csupán egyetlen pontot szerzett.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–DIÓSGYŐRI VTK
(Mosonmagyaróvár, 13.00)
A Mosonmagyaróvár nagyon belelendült az elmúlt hetekben, a legutóbbi négy bajnokiján kilenc pontot szerzett, s ezzel feljött a tizenhatodik helyre. Ugyanakkor elsősorban vendégként sikeres, otthon mindössze egy pontot tudott szerezni augusztus 7. óta. A Diósgyőr kétségtelenül javult az edzőváltás óta, a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, ezzel fellépett a második helyre. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege nem olyan jó, mint a hazai.

BUDAFOKI MTE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Budafok, 13.00)
A Budafok továbbjutott a MOL Magyar Kupában, s pályaválasztóként március 10. óta veretlen. Sőt, a legutóbbi két bajnokiját kapott gól nélkül megnyerte a Promontor utcában. A Csákvár kilenc hellyel megelőzi mostani ellenfelét – de a két csapat között mindössze négy pont a különbség. A Fejér megyei alakulat a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, senkinek sem jobb ennél a mérlege a mezőnyben.

DOROGI FC–ETO FC GYŐR
(Dorog, 13.00)
A Dorog a legutóbbi győzelmével legalább azt elkerülte, hogy az utolsó helyen álljon. A tizenkilencedik helyezettként várja a mostani fordulót, mindössze két győzelmet szerzett eddig. Viszont a legutóbbi négy hazai bajnoki meccséből csak egyet veszített el. Az ETO kedden nagy bravúrral kiejtette a MOL Magyar Kupából az OTP Bank Ligában kiválóan szereplő Kecskemétet, de a Merkantil Bank Ligában a legutóbbi öt mérkőzésén nem tudott nyerni. Sokszor játszik döntetlent, idegenben augusztus 14. óta veretlen, egy győzelem mellett háromszor is „ikszelt”.

SZENTLŐRINC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szentlőrinc, 13.00)
A kilencedik helyen áll a Szentlőrinc, csupán egyszer kapott ki a legutóbbi öt fordulóban. Hazai pályán még nem kapott ki a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényében, a mérlege három győzelem és három döntetlen. A Haladás nagy csatát vívott szerdán a MOL Magyar Kupában, de kikapott a Bp. Honvédtól. Ellenben a legutóbbi három bajnoki találkozóján győzött. Vendégként az október 9-i, gyirmóti győzelem három vereségből álló sorozatot zárt le.

MTK BUDAPEST–BFC SIÓFOK
(Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)
Az MTK érthetetlenül visszaesett az elmúlt hetekben, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett. A legutóbbi két alkalommal otthon sem tudott nyerni a Merkantil Bank Ligában. A MOL Magyar Kupában viszont továbbjutott, magabiztosan győzte le a Felsőzsolcát. A Siófok a tizenegyedik helyen áll, legutóbb, Kazincbarcikán lezárta idegenbeli vereségsorozatát.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–TISZAKÉCSKEI LC
(Kazincbarcika, 17.00)
A Kazincbarcika nagyszerűen kezdte a bajnoki szezont, de már csak a tizenegyedik helyen áll, miután a legutóbbi öt fordulóban 14 pontot veszített. Otthon jó szériája után a legutóbbi két meccsén csak egy pontot gyűjtött. A Tiszakécske egy ponttal szerzett eddig kevesebbet, mint a Kazincbarcika, idegenben még nem nyert a mostani idényben.

PÉCSI MFC–FC AJKA
(Pécs, 17.00)
A listavezető pécsi csapat továbbra is veretlen, a mostani szezonban egyedül a Nyíregyháza tudott tőle elvinni pontot. Az Ajka a MOL Magyar Kupában kikapott szerdán az Újpesttől, a legutóbbi négy tétmérkőzéséből, egy döntetlen mellett háromszor is vereséget szenvedett. Idegenben legutóbb májusban, még az előző szezonban tudott nyerni.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Békéscsaba, 17.00)
A Békéscsaba nagyon gyenge formában van, a bajnokságban nyeretlen maradt a legutóbbi kilenc fordulóban, sőt a legutóbbi meccsét elveszítette. A MOL Magyar Kupában, alacsonyabb osztályú csapat, a Nagykanizsa ellen továbbjutott, méghozzá idegenben. A Nyíregyháza szerdán kikapott 2–1-re Sényőn a Vasastól MOL Magyar Kupa-mérkőzésén, s elveszítette a legutóbbi két bajnoki mérkőzését.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Szeged, 17.00)
A negyedik helyezett szegedi csapat legutóbbi, pályaválasztóként játszott mérkőzésén, nagy meglepetésre, kikapott otthon a Mosonmagyaróvártól. Előtte három mérkőzésen hét pontot szerzett a Szent Gellért Fórumban. A Kozármisleny kikapott a legutóbbi két fordulóban, így most csak a tizennyolcadik helyen áll. A Dorog ellenit kivéve mindegyik idegenbeli bajnokiját elveszítette eddig a bajnoki idényben.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS