NB II: A Lokihoz látogat a Szolnok, Budaörsön a Gyirmót

2020. augusztus. 14., 13:14   |    

NB II: A Lokihoz látogat a Szolnok, Budaörsön a Gyirmót
Fotó: Budaörsi Sport Club Labdarúgó Szakosztály/Facebook

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 4. fordulóját. A százszázalékos teljesítménnyel listavezető Nyíregyháza a legutóbbi két fordulóban hibátlan Dorogot fogadja.

DEBRECENI VSC–SZOLNOKI MÁV FC
(Debrecen, 17.30)

Körülbelül azonosan teljesített eddig a két csapat a Merkantil Bank Ligában, kétszer nyert, egyszer döntetlent játszott, mindössze egyetlen gólt kapott. A DVSC Siófokon vesztett eddig csak pontokat, miután a másik „idegenbeli” meccsét is a Nagyerdei Stadionban játszotta. A Szolnok ugyancsak vendégként játszott egyszer döntetlent, a két hazai győzelem mellett Szombathelyen „ikszelt”.

BUDAÖRS–GYIRMÓT FC GYŐR
(Tatabánya, 17.30)

Ebben a párosításban is akad hasonlóság a két csapat eddigi produkciója között: még egyik sem játszott döntetlent. A Budaörs Tatabányán megverte a Siófokot (3–2), de 1–0-ra kikapott a DVSC-től és Szolnokon is. A Gyirmót kitűnően kezdett a Csákvár ellen, majd megverte a Haladást is, de közben, némi meglepetésre kikapott Kozármislenyben a története első NB II-es győzelmét arató Szentlőrinctől. A kisalföldiek az előző idényben 5–3–5-ös idegenbeli mérleget produkáltak a felfüggesztésig.

SZENTLŐRINC–VASAS FC
(Kozármisleny 17.30)

Az újonc az első hazai meccsén nyerni tudott a Gyirmót ellen, három forduló után 4 ponttal áll. A Vasas csak Békéscsabán játszott eddig vendégként, ott döntetlent ért el. A piros-kékek öt pontot szereztek eddig, két „iksz” után verték meg a Csákvárt. Némi meglepetésre mind a három mérkőzésükön kaptak gólt, igaz, lőttek is.

BFC SIÓFOK–DEBRECENI EAC
(Siófok, 19.00)

Érdekes helyzetet alakított a sorsolás: a gyengén rajtoló Siófok a harmadik fordulóban a DVSC-vel játszott, s otthon tartott egy pontot. Most következik a másik debreceni alakulat, ugyancsak hazai pályán. A DEAC egyelőre szokja a Merkantil Bank Liga légkörét és sebességét, mind a három mérkőzését elveszítette. Apró pozitívum, hogy az előző hétvégén megszerezte az első gólját.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Szombathely, 19.00)

A vasi zöld-fehérek értékes idegenbeli sikerrel kezdték a bajnoki szezont Siófokon, de azóta két mérkőzésen egy pontot szereztek. Pályaválasztóként döntetlent játszottak a Szolnokkal. A szegedi csapat az előző idényben tízszer játszott döntetlent (senki sem végzett többször így), a mostani idényben is már kettőnél tart. A Haladástól sem idegen az iksz, az előző szezonban kilencig jutott a 27 meccséből.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FC AJKA
(Csákvár, 19.00)

A gyirmóti vereséggel rajtoló csákváriak az eddigi egyetlen hazai meccsükön 1–1-re végeztek a Szeged-Csanáddal, majd szoros vereséget szenvedtek a Vasastól. Az előző idényben otthon mindössze két bajnoki veszítettek, egyet a Vasas, egyet pedig a Szolnok ellen. Az Ajka két győzelem után a harmadik fordulóban, otthon, kikapott a Békéscsabától. Most játszik először vendégként az idényben, a felfüggesztés előtt, a tavasz elején, három 2020-as idegenbeli meccsén veretlen maradt.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Békéscsaba, 19.00)

Kitűnően rajtoltak a lila-fehérek, mind a két idegenbeli meccsüket megnyerték egy góllal, s értékes a hazai egy pont is a Vasas ellen. Mindazonáltal tény, hogy a legutóbbi hat hazai NB II-es mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg. A Rákóczi elrontotta a nyitányt (vereség a Nyíregyháza ellen), majd azóta egyszer otthon, egyszer pedig idegenben, döntetlent játszott.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA–PÉCSI MFC
(Kazincbarcika, 19.00)

Pályaavatót tartanak Kazincbarcikán, az első csapat visszaköltözik a felújított pályára. A borsodi együttes az első három fordulóban csak vendégként szerepelt, kétszer döntetlent játszott, egyszer kikapott. Ellenfele az újoncként a Szentlőrinchez hasonló rajtot vevő (1–1–1) Pécsi MFC lesz. A baranyai piros-feketék eddig egyszer játszottak vendégként, 2–0-ra kikaptak Nyíregyházán.

WKW ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Győr, 19.00)

Az ETO jobb rajtban reménykedett, három forduló után még nyeretlen. Az ajkai vereséget két döntetlen követte, ebből az egyiket otthon, a Rákóczi ellen játszották a zöld-fehérek. A Soroksár a nyitányon 1–0-ra megverte az újonc DEAC-ot, de azóta kétszer kikapott. Pedig a felfüggesztés előtt kiváló volt a 2020-as idegenbeli mérlege.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DOROGI FC
(Nyíregyháza, 19.00)

Az első három forduló eredménysora alapján nyilvánvaló, hogy e találkozó a forduló rangadója. A Gálhidi György által irányított Szpari minden eddigi mérkőzését megnyerte, a dorogiak az első fordulóban súlyos vereségbe szaladtak bele Pécsen, de azóta egygólos győzelmet arattak otthon a Soroksár, majd Debrecenben a DEAC ellen. Mind a két mérkőzést lejátszották e párosításban a 2019–2020-as idényben, Nyíregyházán és Dorogon is vendégsiker született. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS