NB II: A listavezető és a harmadik csatája következik

2022. április. 09., 20:17   |    

NB II: A listavezető és a harmadik csatája következik

Vasárnap és hétfőn rendezik a Merkantil Bank Liga 32. fordulóját. Két mérkőzés emelkedik ki a programból, a Diósgyőr a nagyszerű formában lévő Tiszakécskét fogadja, a listavezető Vasashoz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia látogat.

PÉCSI MFC–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Pécs, 16.00)

A nyolcadik helyen álló PMFC hosszú hetek óta nyeretlen, három döntetlen után szerdán vereséget szenvedett Budafokon. A legutóbbi két hazai mérkőzésén nem szerzett gólt, igaz, két élcsapat, a Vasas és a Kecskemét ellen. A győriek egy ponttal állnak a pécsiek mögött, miután a hétközi fordulóban 4–1-re megverték a Szolnokot. Viszont vendégként a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szereztek.

SZENTLŐRINC SE–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 16.00)

A tizenkettedik helyen álló Szentlőrinc döntetlennel zárta a hétközi mérkőzést, méghozzá otthon, a Budaörs ellen. Újabb hazai mérkőzés következik, ezért fontos, hogy a Szentlőrinc a legutóbbi három hazai találkozóján összesen egy pontot szerzett. A tizenegyedik helyen álló Soroksár értékes győzelmet aratott szerdán vendégként Szombathelyen. A fővárosi csapat kiválóan szerepelt eddig idén idegenben, négy mérkőzésen tíz pontot szerzett.

BUDAÖRS FC–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Budaörs, 16.00)

A Szentlőrincen szerzett egy ponttal kicsit közelebb lépett a tizenkilencedik helyen álló Budaörs az előtte álló III. Kerülethez és Csákvárhoz. Öt pont a hátránya a Budafokkal szemben, három fordulóval ezelőtt még négy ponttal a zöld-feketék álltak jobban. Ám azóta a Budafok folytatta kitűnő szereplését – a legutóbbi négy mérkőzését kivétel nélkül megnyerte – s ezzel sokat javított pozícióján. A piros-feketék február 5. óta vendégként csupán Tiszakécskén nem nyertek.

BFC SIÓFOK–III. KERÜLETI TVE
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

Az ötödik helyen álló Siófok lassított, szerdán 4–1-re kikapott Békéscsabán – ez volt az első veresége március 6. óta. Pályaválasztóként két nyeretlen meccs után múlt vasárnap legyőzte a Nyíregyházát. A III. Kerületi TVE-nek akadt egy jó periódusa, de a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, s ezért ismét kiesőhelyen áll. Vendégként a múlt vasárnapi csákvári 1–5 egy öt mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot zárt le.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Kecskemét, 17.00)

A KTE továbbra is harcban áll a feljutásért, de mivel a legutóbbi négy fordulóból háromban is döntetlent játszott, öt pont a hátránya a Diósgyőrrel szemben. Pályaválasztóként – négy nyeretlen mérkőzés után – múlt vasárnap ismét nyert, mégpedig az ETO FC ellen. A Békéscsaba szerdán kiütötte a Siófokot, ezzel fellépett a tizenharmadik helyre, de csak öt pont az előnye a már kiesőhelyen álló III. Kerülettel szemben. A Békéscsaba mindössze három pontot szerzett a legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén, de azt Diósgyőrben.

SZOLNOKI MÁV FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

(Vasárnap, Szolnok, 17.00)

A szolnokiak az utolsó helyen állnak, minden pontra szükségük lenne. Hátrányuk hat pont a már bennmaradó helyen álló Csákvárral szemben. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén öt pontot szerzett. A Nyíregyháza szerdán a KTE elleni 2–2-vel csak kicsit javított a helyzetén, három forduló óta nyeretlen. A hetedik helyen áll. Vendégként február elejétől négy mérkőzésen át veretlen maradt, de legutóbb kikapott Siófokon.

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Ajka, 17.00)

Mind a két csapat kikapott szerdán. Az Ajka 4–1-re Tiszakécskén, a Haladás pedig hazai pályán, a Soroksártól szenvedett 1-0-s vereséget. Az Ajka a tizenötödik helyen áll, mindössze négy ponttal előzi meg a tizennyolcadik III. Kerületi TVE-t. A Haladás a hatodik helyet foglalja el, noha a legutóbbi négy fordulóban mindössze három pontot szerzett. Az idegenbeli mérlege jobb, mint a hazai, a legutóbbi hat mérkőzésén nem talált legyőzőre.

DIÓSGYŐRI VTK–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Diósgyőr, 17.00)

A DVTK a héten szakított az eddigi vezetőedzővel, Kondás Elemérrel, nagy meglepetésre Szegedről érkezett az utód, a rivális Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatától, Dragan Vukmir. A DVTK szerdán nyert Dorogon egy a 94. percben szerzett góllal, így továbbra is tartja a második helyét. Ugyanakkor a legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését elveszítette, mégpedig összesen kilenc gólt kapva. A Tiszakécske már a táblázat első felében áll, tizedik, a legutóbbi hét mérkőzésén 19 pontot szerzett. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzését megnyerte.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–DOROGI FC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A tizenhetedik helyen álló Csákvár szerdán 1-0-ra kikapott Szegeden, azonos pontszámmal áll továbbra is a már kiesőhelyen lévő III. Kerületi TVE-vel. A legutóbbi hazai mérkőzését megnyerte, éppen az óbudaiak ellen. A Dorog a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot tudott szerezni, négy ponttal áll a Csákvár előtt. 2022-ben eddig öt mérkőzést játszott vendégként az OTP Bank Ligában, ezeken három pontot szerzett.

VASAS FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Hétfő, Illovszky Rudolf Stadion, 20.00)

A listavezető játszik a harmadik helyezettel. Ha a piros-kékek nyerni tudnak, hat fordulóval a zárás előtt tizenkét pontos előnyben lesznek a harmadik helyezettel szemben. A Vasas a legutóbbi hét mérkőzését megnyerte, egyetlen gólt sem kapott. A szegedieknél hét közben, a Csákvár elleni 1–0-s győzelem után felmondott Dragan Vukmir vezetőedző. Immár nélküle, de a régi szakmai stáb többi tagjának irányításával készül a csapat a hétfői mérkőzésre. Az akadémistáknak tavasszal akadt már két nagy feltűnést keltő diadala, Tiszakécskén 4–0-ra, Diósgyőrben 5–0-ra győzött.

OTP Bank Liga NB I. 32. forduló

Sorsolás
05-11
2024. 05. 11.
Szusza Ferenc Stadion
05-11
2024. 05. 11.
DVTK Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Debreceni Nagyerdei Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Új Hidegkuti Nándor Stadion
05-11
2024. 05. 11.
Kisvárdai Várkerti Stadion
05-11
2024. 05. 11.
ZTE Aréna


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS