Merkantil Bank Liga: Hazai pályán szerepelnek az éllovasok

2022. március. 12., 08:21   |    

Merkantil Bank Liga: Hazai pályán szerepelnek az éllovasok
Fotó: Kecskeméti TE

Vasárnap és hétfőn rendezik a Merkantil Bank Liga 28. fordulóját. A listavezető Vasas az utóbbi napokban javuló formát mutató ETO-val, a második helyezett Diósgyőr a Békéscsabával játszik.

SZENTLŐRINC SE–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 14.00)

A Szentlőrinc nem játszott a hétközi fordulóban, korábban kifejezetten jó formában szerepelt, a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén tíz pontot szerzett. Pályaválasztóként a legutóbbi négy meccsét megnyerte. A Tiszakécske egy pontot szerzett szerdán a Haladást fogadva, ezzel a 16. helyen áll. Érdekes, hogy a legutóbbi öt meccsén éppen úgy tíz pontot szerzett, mint baranyai riválisa.

BUDAÖRS–DOROGI FC
(Vasárnap, Budaörs, 14.00)

A Budaörs vasárnap és szerdán is kikapott, így visszaesett a tizennyolcadik helyre. Hazai mérlege gyenge, december 5. óta 360 játékperc alatt egyetlen gólt sem szerzett, egy pontot ellenben igen. A Dorog szerdán nem játszott, a Szentlőrinc elleni hazai meccsét március 16-án pótolja. Vendégként legutóbb nyerni tudott Szombathelyen.

FC AJKA–III. KER TVE
(Vasárnap, Ajka, 17.00)

Az Ajka november eleje óta mindössze egy hazai bajnoki mérkőzését tudta megnyerni, a PMFC ellenit, viszont a legutóbbi öt hazai találkozójából csak egyet veszített el. A tabellán a 13. helyen áll, gyakori döntetlenekkel. A Kerület egyetlen ponttal és egyetlen hellyel van lemaradva mögötte, miután a legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt, nyolc pontot gyűjtött. Idegenben elképesztő a mérlege, a legutóbbi négy meccs tíz pontot hozott.

DIÓSGYŐRI VTK–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Diósgyőr, 17.00)

A Diósgyőr kicsit lassított, a legutóbbi két idegenbeli mérkőzését elveszítette. Ugyanakkor hazai pályán szeptember vége óta százszázalékos, egyetlen más csapatnak sincsen ilyen mérlege a Merkantil Bank Ligában. A Békéscsaba szerdán 3–2-re megverte otthon az Ajkát, s ezzel lezárta hosszú nyeretlenségi sorozatát. A megszerzett három ponttal a tizenötödik helyre lépett előre. Ugyanakkor eddig 2022-ben minden idegenbeli bajnoki mérkőzését elveszítette.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A Csákvár egyetlen ponttal előzi meg a már kiesőhelyen a tizennyolcadikon álló Budaörsöt. Idén a páratlan sorszámú hazai meccseit megnyerte eddig, a párosokat elveszítette, most ennek alapján nyernie kellene. A Nyíregyháza, szerdán, hívei nagy örömére, legyőzte a nagy rivális Diósgyőrt, ezzel fellépett a hetedik helyre. Vendégként a legutóbbi három találkozóján veretlen maradt.

BFC SIÓFOK–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A Siófok szerdán a Szolnok legyőzésével javított, ismét a hatodik helyen áll a tabellán. Pályaválasztóként tavaly április óta veretlen volt a Merkantil Bank Ligában, egészen múlt vasárnapig, amikor kikapott a Kecskeméttől. A PMFC szerdán 1–0-ra kikapott a Vasastól otthon, idegenben legutóbb nyert, mégpedig Csákváron. A tabellán a nyolcadik helyen áll.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–SZOLNOKI MÁV FC
(Vasárnap, Kecskemét, 17.00)

A KTE „magához tért” néhány nehéz hét után, a legutóbbi két meccsét megnyerte. A harmadik helyen áll, öt ponttal a Diósgyőr és hattal a vasas mögött. Pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóját elveszítette a Merkantil Bank Ligában. A Szolnok az utolsó helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szerzett. Vendégként november 7. óta egyetlen bajnoki meccsén sem szerzett pontot.

SOROKSÁR SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Soroksár, 17.00)

A Soroksár szerdán a III. Kerület elleni döntetlennel nyújtotta tovább veretlenségi szériáját, január 30. óta nem kapott ki. Pályaválasztóként kicsit „Paks-szerű” az idei mérlege, öt találkozón 12 gólt szerzett, tízet kapott. A Szeged-Csanád továbbra is üldözi a legjobbakat, két rosszul sikerült mérkőzés után 6–0-ra kiütötte a Budaörsöt. A negyedik helyen áll, hat pontra a feljutást érő második helytől.

VASAS FC–ETO FC
(Vasárnap, Angyalföld, 19.30)

A Vasas, ha szoros csatában is, de győzött Pécsen, s ezzel, kihasználva a Diósgyőr botlását, újra az élre állt. A mezőnyből egyedüliként szerzett kilenc pontot a legutóbbi három mérkőzésén. A Fáy utcában augusztus 29. óta kilenc bajnoki mérkőzésen mindössze egy gólt kapott, igaz, háromszor is döntetlent játszott. Az ETO szerdán megverte a Csákvárt, az volt az első bajnoki győzelme 2022-ben.

SZOMBATHELYI HALADÁS FC–BUDAFOKI MTE
(Hétfő, Szombathely, 20.00)

A hétfői találkozón a január 30. óta nyeretlen, hazai pályán a Merkantil Bank Ligában december 5. óta csak veszítő Haladás fogadja a kiesés ellen küzdő Budafokot. A fővárosi együttes a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt, a tizenkilencedik, utolsó előtti helyen áll, a mögötte lévő Szolnokkal azonos pontszámmal.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS