NB II: formába lendülő csapatok találkoznak Dunaújvárosban

2016. szeptember. 10., 12:45   |    

NB II: formába lendülő csapatok találkoznak Dunaújvárosban

Vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga nyolcadik fordulójának minden mérkőzését. A sláger a nyíregyházi és a dunaújvárosi találkozó lehet.

DOROGI FC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Dorog, 16.30)

A két csapat teljesen azonos mérleggel áll a tabella tizenharmadik és tizennegyedik helyén. Még az is egyezik, hogy a Dorog otthon, a Kozármisleny idegenben 5-5-ös gólkülönbséget tud eddig felmutatni. A különbség, hogy a Dorog mérlege ötvenszázalékos hazai pályán, a Kozármislenyé negatív vendégként.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Nyíregyháza, 16.30)

A listavezető eddig meglepően gyengén teljesített hazai pályán, 2-5-ös a gólkülönbsége, négy mérkőzésen csupán öt pontot szerzett. Igaz, a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert. A szegedi akadémisták a jó rajt után botladoztak, de legutóbb ismét nyertek, most a negyedik helyen állnak. Vendégként ötvenszázalékos a mérlegük, de a cigándi bravúr miatt 8-2-es e három találkozó gólkülönbsége.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Mosonmagyaróvár, 16.30)

A balmazújvárosiak a harmadik helyen állnak, de három idegenbeli mérkőzésükből kettőt elveszítettek. A legutóbbi négy fordulóban mindössze egy győzelmet arattak. A házigazdák az utolsó előtti helyen állnak, az első fordulóban a ZTE ellen aratott bravúros sikerük óta nyeretlenek. Pályaválasztóként egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérlegük.

VÁC FC–SOROKSÁR SC
(Dunaújváros, 16.30)

A Vác rosszul kezdett, de a legutóbbi öt fordulóban csupán egyszer kapott ki. A legutóbbi két hazai meccsét is megnyerte. A Soroksár ugyancsak javuló tendenciát mutat, a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerezve már hatodik. Májusban a Soroksár 4-0-ra győzött a Vác vendégeként.

SZEOL SC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szeged, 16.30)

A szegediek még nem játszottak döntetlent, ellenben az összes hazai meccsükön győztek, pályaválasztóként pedig vereséget szenvedtek. A Kisvárda két szép győzelemmel kezdte a bajnokságot, a legutóbbi öt fordulóban ellenben csupán egyszer tudott nyerni. Idegenben pozitív a mérlege, négy mérkőzésen hét pontot szerzett.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOPRONI-SWIETELSKY VASUTAS
(Békéscsaba, 16.30)

Nem lehet ráismerni az idény elejének Békéscsabájára! Az akkor még vergődő gárda még mindig csak a tizenhetedik helyen szerénykedik, de a legutóbbi két mérkőzésén 7-0-s gólkülönbséggel szerzett hat pontot, a Puskás Akadémiát és idegenben a Kisvárdát legyőzve. A soproniak kilencedikek, a középmezőnyben állnak, de a legutóbbi három fordulóban csak egy ponttal gazdagodtak. Vendégként eddig négy mérkőzésen három pontot szereztek.

CIGÁND SE–PUSKÁS AKADÉMIA
(Balmazújváros, 16.30)

Az újonc a tavasszal még NB I-es ellen. A cigándiak eddig öt pontot gyűjtöttek, legnagyobb bravúrjuk a Balmazújváros legyőzése volt. A Puskás Akadémia rengeteg gólt szerez, de rengeteget kap is, mi több: a legtöbb gólt szerezte, s egyszersmind a legtöbbet kapta. Vendégként négy mérkőzéséből még nyeretlen.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOLNOKI MÁV FC
(Csákvár, 16.45)

A csákváriak még veretlenek otthon, két győzelem és egy döntetlen a mérlegük. A legutóbbi három fordulóban viszont csak három pontot szereztek. A Szolnok idegenben eddig nagyon harmatosan teljesít, minden mérkőzését elveszítette. Mindössze egy pont a különbség a két csapat között, a Csákvár áll jobban.

BFC SIÓFOK–CEGLÉDI VSE
(Siófok, 18.00)

A Siófok a kitűnő rajt után összezuhant, a legutóbbi három mérkőzését elveszítette, ezért csak a tizenötödik helyen áll. Gondjai ugyanakkor elsősorban vendégként vannak, a négy hazai találkozón szerezte mind a kilenc pontját. A Cegléd valamivel jobban áll, de épen olyan rossz az idegenbeli mérlege, mint a mostani ellenfélé: három meccs, nulla pont.

ZALAEGERSZEGI TE–BUDAÖRS FC
(Zalaegerszeg, 18.00)

A ZTE az első forduló óta veretlen, hazai pályán minden ellenfelét legyőzte, 9-2-es gólkülönbségnél tart pályaválasztóként. A Budaörs képlete éppen ellentétes: még egyetlen pontot sem szerzett idegenben. Az előző idényben a két csapat mindkét egymás elleni mérkőzését a ZTE nyerte meg, mégpedig magabiztosan.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS