NB II: Győzött az MTK és a Haladás, először veszített az ETO

2019. augusztus. 18., 21:24   |    

NB II: Győzött az MTK és a Haladás, először veszített az ETO
Fotó: mtkbudapest.hu

Döntetlent játszott a Vasas és a Gyirmót is a Merkantil Bank Liga 4. fordulójában. A Csákvár ugrott a tabella élére.

A Nyíregyháza otthon tartotta a három pontot a Békéscsabával szemben. A nyírségieknél Hornyák Marcell (44.), Sinan Szinanovics (56.) és Kártik Bálint (88.) is betalált, így nyertek 3–0-ra.

A Vác–Dorog mérkőzésen is a hazaiak kerekedtek felül: Szalánszki Gergő a 10. percben szerzett vezetést csapatának és sokáig úgy tűnt, ez is marad a végeredmény, de a 89. percben Zámbó Dániel is betalált, ezzel beállítva a 2–0-s végeredményt.

A Tiszakécske vezető találatát Preklet Csaba szerezte a 34. percben. Erre előbb Mikló Roland válaszolt az 57. percben, majd Sergiu Oltean is eredményes volt (77.), ezzel nyert a Kazincbarcika 2–1-re.

A Csákvár idegenben győzte le a Balmazújvárost Kocsis Bence 72. percben szerzett góljával.

Az MTK győzött hazai pályán a Soroksár ellen. Bognár István a 11. percben szerzett vezetést, majd a félidő hosszabbításában is betalált, így 3–0-s vezetéssel vonulhattak szünetre a fővárosiak, mivel közben Vass Patrik (34.) is eredményes volt. A találkozó hajrájában aztán veszélybe került az előny: Huszák Tamás (83.) tizenegyesből szerzett gólt, végül Lőrinczy Attila (88.) is feliratkozott a gólszerzők közé, de a két találat a pontszerzéshez kevés volt.  

Elszenvedte első vereségét a Győri ETO FC a Merkantil Bank Liga új szezonjában: idegenben, a Siófoktól kapott ki 1–0-ra, Szakály Dénes (22.) volt a gólszerző.

A Gyirmót–Szeged mérkőzésen nem bírtak egymással a csapatok és gól nélküli döntetlen lett a végeredmény.

A Haladás a Szolnokot fogadta és 3–0-ra le is győzte a feljutót. A vendégeknek nem kezdődött jól a találkozó, Medgyes Zoltán (3.) és Novák Csanád (8.) góljaival hamar hátrányba kerültek, a kettőhöz Eszlátyi István a 75. percben lőtt még egyet.

A Budaörs a 13. percben megszerezte a vezetést Budafokon, Tóth Keve volt eredményes. A gólra Horváth Richárd a 21. percben válaszolt, de még a szünet előtt Szabó Bálint (45.) újra előnyhöz juttatta csapatát. A második félidőben Kovács Dávid (52.) tizenegyesből ismét kiegyenlített. Kulcsár Tamás aztán a 72. percben eldöntötte a találkozót, a vendégek 3–2-re győzni tudtak.

Az Ajka talált be előbb az Illvoszky Rudolf Stadionban, a 22. percben Molnár Dominik volt eredményes. A Vasas részéről Király Botond gyorsan egyenlített és ezzel a 28. percben ki is alakult az 1–1-es végeredmény.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS