NB II: Nagy előnyt szerezhet a DVTK

2023. február. 18., 12:55   |    

NB II: Nagy előnyt szerezhet a DVTK

A Diósgyőr és a PMFC vívja a Merkantil Bank liga 24. fordulójának rangadóját. A második helyezett MTK a Budafoknál vendégeskedik.

BUDAFOKI MTE–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Budafok, 14.00)

A Budafok két győzelem után botlott legutóbb, de így is a tizenkettedik a szoros mezőnyben. Az eddigi egyetlen 2023-as hazai bajnokiján 4-0-ra megverte a Kazincbarcikát. Nem rossz, de az MTK még jobb formában van. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, tizenöt gólt szerezve. Október 16. óta öt idegenbeli bajnokin 13 pontot gyűjtött.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Mosonmagyaróvár, 14.00)

Múlt vasárnap Kazincbarcikán megszakadt a Mosonmagyaróvár nyeretlenségi sorozata, 29 pontjával a tizenegyedik helyen áll. A legutóbbi két hazai meccsét elveszítette. A Gyirmót idegenbeli mérlege nagyszerű volt az ősz közepéig, de azóta vendégként nyeretlen. A legutóbbi négy, vendégként játszott bajnokiján három pontot szerzett.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Kozármisleny, 14.00)

A baranyai csapat tavasszal még csak egy vereséget szenvedett, a múlt héten döntetlent játszott. Az egy szerzett ponttal beérte a Békéscsabát, de egyelőre még kiesőhelyen áll. Otthon a legutóbbi hat bajnokijából csak egyet nyert meg, de azt nagyon, amikor 4-0-ra kiütötte a Siófokot. A Kazincbarcika két hellyel áll előrébb és három ponttal gyűjtött eddig többet. A legutóbbi három bajnokiját elveszítette.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–FC AJKA
(Vasárnap, Csákvár, 14.00)

Az eddigi 23 fordulóban a Csákvár kilencszer játszott döntetlent. A legutóbbi két bajnoki találkozóján is „ikszelt”, a kilencedik helyen áll. Otthon a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, háromszor nem tudott gólt szerezni. Az Ajka a legutóbbi fordulóban otthon kikapott a Diósgyőrtől, ez volt az első veresége 2023-ban. Idegenben elképesztően jó a mérlege, október 22. óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)

A nyírségiek a tizennegyedik helyen állnak a táblázaton, 2023-ban még nem kaptak ki. Pályaválasztóként, Balmazújvárosban, a Siófokot fogadták, 1–1-re végeztek. A Tiszakécske egy ponttal gyűjtött többet a Szparinál, még nem győzött idén. Vendégként egy évvégi győzelem és döntetlen után idei nyitányként vereséget szenvedett, de a mezőny legerősebb csapatától, a Diósgyőrtől.

ETO FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Győr, 14.00)

Az ETO nagyszerű győzelmet aratott az előző fordulóban Siófokon, ezzel lezárt egy rossz sorozatot. Ennek ellenére csak a nyolcadik helyen áll a táblázaton, egy ponttal előzi meg a vasárnapi ellenfelet, a Soroksárt. A fővárosi klub november 9. óta nyeretlen a Merkantil Bank Ligában, a legutóbbi öt mérkőzéséből négy döntetlent hozott. Idegenben november közepe óta csak döntetleneket játszott.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Szombathely, 14.00)

A Haladás legutóbb kikapott otthon a Nyíregyházától, de előtte augusztus 17. óta veretlen volt a Rohonci úton. A Siófok meg sem közelíti előző idénybeli önmagát, a tizenötödik helyen áll, miután a múlt héten súlyos vereséget szenvedett otthon az ETO-tól. Vendégként legutóbb döntetlent játszott a Nyíregyházával, lezárva három vereségből álló sorozatát.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Békéscsaba, 14.00)

A lila-fehérek jól kezdték a tavaszt, de a legutóbbi fordulóban kikaptak a nagy formában lévő MTK-tól. A Kórház utcában a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt. A Szentlőrinc két hellyel előzi meg a Békéscsabát, de viszonylag nagy, öt pont a különbség a kétcsapat között. A Szentlőrinc a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett.

DOROGI FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Dorog, 14.00)

A múlt héten döntetlent játszó Dorog még mindig az utolsó helyen áll a Merkantil Bank Ligában. Egyetlen meccset játszott eddig otthon a bajnokságban, azt elveszítette az MTK ellen. A Szeged-Csanád idén eddig kizárólag pályaválasztóként játszott bajnoki mérkőzést, felemás mérleggel (veresé, döntetlen, győzelem). A negyedik helyen áll a tabellán.

DIÓSGYŐRI VTK–PÉCSI MECSEK FC
(Hétfő, Diósgyőr, 19.00)

A DVTK továbbra is nagyszerűen szerepel, a legutóbbi négy fordulóban csak nyert. Vezeti a tabellát, előnye öt pont a második MTK-val szemben, s kilenc a harmadik PMFC-vel szemben. Jó helyzetben van, de még jobban lehet, ha nyer, akkor ugyanis legalább tizenkét ponttal vezet majd a legjobb nem feljutó helyen állóval szemben. A PMFC-nek van már veresége, győzelme és döntetlenje is 2023-ban. Idegenben a legutóbbi két mérkőzését megnyerte.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS