Négy nyeretlen csapat hajt első sikerére

2013. augusztus. 10., 11:39   |    

Négy nyeretlen csapat hajt első sikerére

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 3. fordulója. A játéknap rangadója az ETO és az FTC győri találkozója. Kecskeméten, Pápán és Pakson is veretlen fogadja a nyeretlent.

KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE
(Augusztus 10., szombat, 16.30, Sport1)

A hazai csapat két győzelemmel, a vendég két vereséggel kezdte az idényt, ha másért nem, ezért is nehéz lenne nem a lila-fehéreket tartani a találkozó esélyesének. Pedig Véber György csapata Debrecenben nagyon jól helytállt, mindössze egygólos vereséget szenvedett. A KTE, beleértve a tavaszi mérkőzéseket is, a legutóbbi hat hazai találkozójából ötöt megnyert, hasonlóan jó sorozata 2010 őszén volt legutóbb. Az első két fordulóban öt gólt szerzett, a mezőnyben mindössze egy gólképesebb csapat akad, a nyitányon a Kaposvárt kiütő DVSC. Ugyanakkor az újonc Mezőkövesd, amely sorozatban harmadszor játszik majd vendégként, a mezőnyben egyedüliként áll már csak szerzett gól nélkül.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Augusztus 10., szombat, 19.00)

A Pápa az előző fordulóban idegenben legyőzte a Bp. Honvédot, érdekes, hogy a sárga-kékek 2010 októbere (!) óta vagy Kecskeméten, vagy Budapesten tudtak csak idegenbeli bajnokit nyerni. Tóth Bálint együttese a Puskás Akadémia FC elleni hazai döntetlen után győzött a Bozsik Stadionban, így két forduló után négy ponttal áll. Az egykori kiváló Vasas-játékossal három meccset játszott eddig a csapat a bajnokságban, s még veretlen. (Egyet, Diósgyőrben, még a tavaszi idényben.) Hasonlóan jó, sőt négyes veretlenségi szériája 2012 októberében-novemberében volt a pápaiaknak. A Rákóczi nagyon gyengén rajtolt, a DVSC-Teva elleni 1-7 után hazai pályán is kikapott, az egyik mumusától, a Kecskeméttől. Három, nyári nemzetközi felkészülési mérkőzést is beleértve, a Rákóczi a legutóbbi tíz mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a legutóbbi ötből négyet elveszített, egyszer döntetlent játszott. Ami a két csapat egymás elleni eredményeit illeti, a legutóbbi öt alkalommal mindig a pályaválasztó nyert. (Beleértve a Ligakupa-találkozókat is.) Tavaly szeptember elsején a Pápa 3-0-ra verte a Kaposvárt.

MVM PAKS–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Augusztus 10., szombat, 19.00, Sport1)

A Paks kiváló rajtot vett, idegenben, majd hazai pályán is nyert, egyaránt 2-1-re. Négy góljából a visszatért Simon Attila három találatot is szerzett. Érdekes, hogy a Paks egyszer sem tudta két egymást követő hazai bajnoki mérkőzését megnyerni a 2012–2013-as bajnoki szezonban. Ugyanakkor az előző győzelem már jelezte, a múlté a 2013-as tavasz hazai gyengélkedése: a naptári évben először szerzett a gárda hazai bajnokin két gólt. A Puskás Akadémia újonc csapata az első idegenbeli mérkőzésén, Pápán szerzett egy pontot, majd kikapott az Újpesttől Székesfehérváron. Eddigi szereplésének pozitívuma, hogy mindkét meccsen szerzett egy-egy gólt.

GYŐRI ETO FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Augusztus 10., szombat, 21.00, m2)

A bajnoki címvédő Győr még nem győzött a mostani ligaidényben, beleértve a két BL-selejtezőt négy legutóbbi találkozóján maradt nyeretlen. Ugyanakkor az is tény, hogy a 2012–2013-as idényben is csak a harmadik bajnoki fordulóban nyert először. A Fradi ellen tavasszal a bajnoki cím szempontjából nagyon fontos találkozón sikerült nyernie, Völgyi Dániel tizenegyes-góljával 1-0-ra. (Az ott szerzett három pont biztosította be matematikailag az elsőséget.) A Fradi a 2013-as tavaszon az utolsó négy mérkőzéséből hármat az ETO Parkban játszott, e három meccsből csak az MTK ellenit nyerte meg. Ricardo Moniz együttese ugyanakkor a legutóbbi két, nem pályaválasztóként játszott találkozóját, Debrecenben, majd Pécsen egyaránt megnyerte egy góllal. A legutóbbi öt idegenbeli mérkőzése közül négyen legalább két gólt szerzett – csak az ETO ellen nem talált a kapuba. Pintér Attila együttese vasárnap délután ismét pályára lép, a Bayern Münchent fogadja.

A forduló további programja

Vasárnap
DVSC-Teva - Diósgyőri VTK 16.30 (Duna TV)
Videoton FC - PMFC-Matias 18.30 (Sport2)
Újpest FC-Budapest Honvéd 20.30 (Sport2)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS