Négyet lőtt a Honvéd és a Paks, győzött az Újpest is

2022. március. 05., 21:35   |    

Négyet lőtt a Honvéd és a Paks, győzött az Újpest is

Ismét sok gólt hozott a Budapest Honvéd és a DVSC bajnokija, a Paks tartja kiváló formáját, a második Puskás Akadémia sorozatban negyedszer vesztett pontokat, ezúttal Újpesten maradt alul.

Paksi FC-Mezőkövesd Zsóry FC 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Ádám (45+3., 50., az elsőt 11-esből), Szabó Bá. (68.), Szabó J. (84.)
Paks: Nagy G. - Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Osváth, Szabó Bá. (Sajbán, 70.), Papp K. (Windecker, 17.), Balogh B. (Kesztyűs, 79.), Medgyes S. - Haraszti, Ádám (Böde, 79.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas D., Pillár, Lukic, Granecny - Besirovic (Vutov, 78.), Cseke, Cseri (T. Kis, 53.), Karnyickij (Qaka, 53.), Babati (Calcan, 53.) - Jurina (Drazic, 78.)

Az első félidőben jó iramú játékot, ezzel együtt kevés helyzetet és sok szabálytalanságot láthatott a közönség. Az erős szélben a kövesdi védelem sokáig hatékonyan semlegesítette a góllövőlistát vezető Ádám Martint, a másik oldalon pedig csak elvétve veszélyeztették a paksi kaput a vendégek. A szünet előtt közvetlenül aztán Cseke megrúgta Ádámot a 16-oson belül, a megítélt 11-est pedig a sértett értékesítette, ezzel elmondhatja magáról, hogy a mostani szezonban minden csapat ellen betalált. A játékrész krónikájához tartozik, hogy a hazaiaknál bő negyedóra után kényszerű csere történt, mivel Papp Kristóf egy ártalmatlan szituációban megsérült és hordágyon kellett levinni a pályáról. A fordulás után, a duplázó Ádám révén szinte azonnal növelte előnyét a Paks, amely a folytatásban is irányított. A vendégek kontrákból próbáltak veszélyeztetni, de a 68. percben végleg eldőlt a mérkőzés, amikor Szabó Bálint 18 méteres lövését Tordai előbb védte, majd a földön fekve, egy szerencsétlen mozdulattal a kapuba kotorta. A hajrában is a házigazda támadott többet, és újabb góljával még magabiztosabbá tette sikerét.

 Újpest FC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Zivzivadze (32.), Pauljevic (72.), illetve Favorov (26.),
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Kuusk, Antonov - Pauljevic (Kádár, 91.), Csongvai, Onovo, Mitrovic (Boumal, 79.), Simon (Bjelos, 51.) - Zivzivadze
Puskás Akadémia: Tóth B. - Nunes, Spandler, Stronati - Slagveer, Favorov, Corbu (Bakti, 84.), Szolnoki, Weslen Júnior - Gera (Kozák, 88.), Skribek (Komáromi, 78.)

Nagy lendülettel kezdtek a fővárosiak, egyik támadást vezették a másik után, de nem tudtak a hálóba találni, majd kiegyenlítetté vált a játék. A 26. percben az ukrán Artem Favorov látványos góllal, szabadrúgásból a vendégeket juttatta vezetéshez, de Budu Zivzivadze egy 17 méteres lövéssel csakhamar egyenlített. A második félidőben némileg csökkent az iram, ettől függetlenül felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A 72. percben Branko Pauljevic a tizenhatos jobb sarka közeléből, szép mozdulattal tekert a kapu jobb felső sarkába. A hátralévő időben mindkét csapat előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de újabb gól már nem született. Az Újpest sorozatban harmadszor nyert az élvonalban, a felcsútiak nyeretlenségi szériája pedig egy döntetlen mellett már három vereséget számlál. A két csapat előző hat bajnoki mérkőzését kivétel nélkül a felcsútiak nyerték, most megszakadt ez a szériájuk.

Budapest Honvéd FC-Debreceni VSC 4-2 (2-0)
Gólszerzők: Nagy D. (22.), Batik (43.), Petkovic (75.), Traoré (90.), illetve Ugrai (56.), Do. Babunszki (58.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Doka, Batik, Lovric, Petkovic - Petruszenko (Kadiri, 72.), Hidi - Nagy D. (Jónsson, 83.), Zsótér (Gale, 72.), Machach (Bőle, 57.) - Lukic (Traoré, 83.)
Debrecen: Gróf - Poór (Baranyai, 83.), Pávkovics, Deslandes, Ferenczi - Baráth P. (Bényei, 83.), Da. Babunszki (Varga J., 72.) - Bódi (Sós, 72.), Dzsudzsák, Ugrai - Do. Babunszki
 
A kezdés után rögtön bátor, nyílt játékot vállalt fel mindkét együttes, a Honvéd fokozatosan vette át a kezdeményezést, bár a kapusoknak egyik oldalon sem akadt sok dolguk. A 22. percben Doka harcossága és Nagy Dominik rutinja kispesti vezetést eredményezett, amitől újabb lendületet kapott a vendéglátó. A szünet előtt a Honvéd megduplázta előnyét: Batik szöglet után, közelről talált Gróf kapujába. A második felvonás elején két perc leforgása alatt egyenlített a Debrecen: Ugrai pazar átlövését követően Dorian Babunszki talált be. Továbbra is jó iramú, hullámzó volt a mezőnyjáték, egy szöglet után pedig a jól helyezkedő Petkovic góljával a 75. percben a Honvéd visszavette a vezetést. Izgalmasan alakult a hajrá is, amelyben a 90. percben Traoré találatával ismét kétgólos lett a hazaiak előnye. A Honvéd immár négy forduló óta veretlen a bajnokságban, két döntetlen mellett másodszor nyert.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS