Nehéz csata előtt a válogatott

2016-09-05 21:24:19   |   nyomtatás

Nehéz csata előtt a válogatott

Bernd Storck szövetségi kapitány megtartotta a keddi, feröeri vb-selejtezőt megelőző utolsó edzését és sajtótájékoztatóját.

A magyar válogatott hétfői napja a keddi vb-selejtezőre való felkészülés finisében telt. A játékosok igyekeztek megszokni a feröeri időjárást: a ködös, szeles, esős időből kijutott a csapatnak, a reggeli sétán és a délutáni edzésen is ízelítőt kaptak a holnap este várható körülményekből. Az egyórás tréning során a pálya talaját is tesztelhették a keret tagjai, Bernd Storck a támadásbefejezéseket gyakoroltatta játékosaival, majd kétkapus játékot vezényelt Nagy Ádáméknak.

A szövetségi kapitány az edzést megelőző sajtótájékoztatón ismét kiemelte: az elmúlt időszakot lezárta a válogatott, új kihívás, új cél lebeg előttünk, a vb-selejtezők sikeres megvívása.

- Nagyon nehéz meccs vár ránk kedden, mint ahogyan az előző sorozatban is roppant nehéz volt Feröer ellen játszani. Itt egy góllal tudtunk nyerni, odahaza pedig nagy kockázatot kellett vállalni, és szerencsénk is volt. A feröeriek nem véletlenül győzték le kétszer is a görögöket az Eb-selejtezők során, s míg korábban felívelésekkel operáltak, ma már sokkal kombinatívabb a játékuk. A műfű más stílusra kényszerít bennünket, mint amit megszokhattak tőlünk a szurkolók, de mindenki készen áll, és az időjárás is kedvez 90 perc futáshoz. Szoros mérkőzésre számítok - fogalmazott Bernd Storck.

DSC_6590|

A sajtótájékoztatón szintén résztvevő Elek Ákos hozzátette: a felkészülés során a stáb igyekezett szimulálni a feröeri körülményeket, ezért azok nem okozhatnak meglepetést.

- Egy hetet készültünk műfüvön, ez nem jelenthet gondot. Két éve rosszabb volt az időjárás itt, hidegebb volt, most kedvezőbbek a körülmények. Magunkra kell koncentrálnunk, de intő jel a két korábbi meccsünk Feröer ellen. Nagyon komolyan kell venni a hazaiakat, többet kell birtokolnunk a labdát és helyzeteket kialakítani. Több góllal szeretnénk megnyerni a mérkőzést - jelentette ki a DVTK középpályása.

- Nem tudom a kezdőcsapatot, de ha lehetőséget kapok, mindent megteszek a győzelemért. Jó formában vagyunk, nyerni jöttünk Feröerre. Először járok itt, és bár nem vagyunk hozzászokva a műfűhöz, tetszenek a körülmények - tette hozzá Kleinheisler László, aki az Eb-selejtezők során nem szerepelt a feröeriek ellen, akkoriban még nem volt A-válogatott kerettag.

A feröeriek is tartottak sajtótájékoztatót, amelyen Lars Olsen, a feröeriek dán szövetségi kapitánya kijelentette: nagyon jól ismerik a magyarokat, Bödét és Nagy Ádámot külön figyelték. Atli Gregersen, a hazaiak játékosa ehhez annyit tett hozzá, hogy a döntetlennel sem lennének elégedettek a holnapi meccsen.

A mérkőzés kedden 20.45 órakor kezdődik a Tórsvøllur Stadionban, a találkozó játékvezetője a szlovén Slavko Vinčić lesz.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol