Nehéz Vidi-győzelem és meglepetések a szombati játéknapon

2015. március. 14., 22:02   |    

Nehéz Vidi-győzelem és meglepetések a szombati játéknapon

Az OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján hat mérkőzést rendeztek. A forduló rangadóján a Videoton 1-0-ra nyert az MTK ellen. Születtek meglepetések is, hiszen a Ferencváros nem tudott nyerni Nyíregyházán, a Haladás pedig hazai pályán győzte le a Debrecent.

MTK–VIDEOTON 0-1 (0-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Feczesin Róbert a 78. percben

A mérkőzés első félidejében az MTK főleg hosszú indításokkal próbálta megbontani a Vidi védelmét, míg a vendégek inkább gyors, kontraszerű akciók révén kerültek az MTK kapuja elé. A 10. percben Horváth Zsolt vett maga elé egy előreívelt labdát, majd ezt követően a jobb oldalról, húsz méterről a kapu mellé lőtt. A 36. percben Dragan Vukmir utolsó emberként rántotta le Feczesin Róbertet a kaputól tizennyolc méterre, a védőt megmozdulásáért kiállította Bognár Tamás. A második játékrészben az emberhátrányban lévő MTK a 78. percig tartotta magát, ám ezt követően megszerezte a vezetést a Videoton FC: a csereként beállt Mirko Ivanovszki adta be jobbal a tizenhatos jobb sarka elől a labdát, az ötösön érkező Feczesin Róbert pedig a bal felső sarokba fejelt (0–1). A folytatásban az egyenlítés érdekében több ígéretes támadást vezetett az MTK, de további gól nem született, így a listavezető Vidi kilenc pontra növelte előnyét a második MTK előtt.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BP. HONVÉD 1-1 (0-1)
Vezette: Erdős Jószef
Gólszerző: Bratislav Punosevac a 36., illetve Tóth Balázs a 77. percben

Kiegyenlített mérkőzést hozott a tavasszal még nyeretlen csapatok, a Honvéd és a Puskás Akadémia felcsúti találkozója. A 36. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Hidi Patrik ívelt be egy szabadrúgást a bal oldalról, középen Bratislav Punosevac emelkedett a legmagasabbra, és tizenegy méterről a kapu jobb alsó sarkába bólintott (0–1). A fordulás után kezdeményezőbb volt a Puskás, de csak a hajrában vált igazán veszélyessé. A 77. percben Kleinheisler László végzett el szabadrúgást a bal oldalról, beívelt labdáját Tischler Patrik fejelte le Tóth Balázs elé, aki tizenhat méterről, bal belsővel a kapu jobb felső sarkába lőtt, beállítva a végeredményt (1–1).

DUNAÚJVÁROS-PASE–KECSKEMÉTI TE 0-2 (0-1)
Vezette: Németh Ádám
Gólszerző: Vladan Savic a 6., Novák Csanád a 65. percben

Frissebben lépett pályára a KTE a hazaiaknál, és már a 7. percben megszerezte a vezetést: Novák Csanád indult meg a félpályáról, majdnem bejutott a tizenhatoson belülre, de szerelték, azonban Vladan Szavics lecsapott a lecsorgó labdára, és huszonkét méterről, félmagasan a kapu bal oldalába lőtt (0–1). A folytatás kiegyenlített küzdelmet hozott, komolyabb helyzetig nem jutottak a csapatok az első félidőben. A második játékrészben növelte előnyét a Kecskemét, a 65. percben Bebeto ugrott ki a jobb oldalon, majd négy méterről élesen középre adott, a beadásra jó ütemben érkezett Novák Csanád, és a léc alá lőtt (0-2). A mérkőzés hátralévő részében csak kisebb lehetőségekig jutott a két csapat, további gól nem született.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-0
Vezette: Andó-Szabó Sándor

Amint arra számítani lehetett, a Ferencváros ragadta magához a kezdeményezést, de a szervezetten védekező hazaiak jól állták a sarat. A 17. percben komoly helyzethez jutott a Fradi: Hajnal Tamás passza után Roland Lamah adott be balról, Volodimir Ovszijenko kapus nagyon rosszul jött ki, de a beadást Varga Roland hat méterről a rövid sarok mellé kanalazta. Stabilan védekezett a Nyíregyháza, a Ferencváros próbálkozásai nem jártak eredménnyel. A második játékrész legnagyobb lehetőségét a vendégek hagyták ki, a nyíregyházi kapus kiejtette Benjamin Lauth középre tartó lövését, de hiába érkezett és lőtt Böde Dániel, a jobb sarok mellé gurult a labda. A zöld-fehérek 2000 augusztusa óta nem nyertek bajnoki meccset a szabolcsi megyeszékhelyen.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DVSC-TEVA 2-0 (2-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Leandro Martínez a 13., 42. percben

Aktívabban kezdett a Haladás, a 13. percben komoly helyzetig is eljutott a hazai csapat: Leandro Martínez kapott szép indítást, majd 18 méterről fejjel átemelte a kifutó Nenad Novakovics kapust, azonban a visszafutó Dusan Brkovics kifejelte a labdát a gólvonal elől. Tovább próbálkozott a Hali, nem hiába, ugyanis a 33. percben Gaál Bálint adott szépen középre, Radó András lyukat rúgott, de így lett jó Leandro Martíneznek, aki tizenegy méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). A 42. percben egy bal oldali Haladás-szöglet után ismét Leandro Martínez vette célba a kaput, ezúttal fejjel, és a labda éppen befért a jobb felsőbe (0-2). A második félidőben próbált javítani a Debrecen, de a Haladás védelme stabilan dolgozott a mérkőzésen. A 72. percben Dusan Brkovics lökte el Radó Andrást, a játékvezető ezért felmutatta a második sárga lapot a játékosnak. A Debrecen emberhátrányban már nem tudott szépíteni, így a zöld-fehérek nagy meglepetésre megérdemelt győzelmet arattak a Loki felett.

ÚJPEST FC–PAKSI FC 1-2 (1-2)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerző: Haraszti Zsolt a 6., Bertus Lajos a 31. percben

A 6. percben a Paks szerezte meg a vezetést, Haraszti Zsolt lövésébe Litauszki Róbert ért bele balszerencsésen, Balajcza Szabolcs mellett így utat talált a labda a kapu jobb felső sarkába (0-1). A 31. percben Könyves Norbert ment el a jobb oldalon, középre gurítását Haraszti Zsolt átlépte, az érkező Bertus Lajos pedig tíz méterről ballal a jobb alsóba lőtt (0-2). Nem mehettek nyugodtan az öltözőbe a paksiak, ugyanis a szünet előtt Enis Bardhi szabadrúgásból, több mint harminc méterről nagy erővel a léc alá lőtt (1-2). A folytatásban tovább próbálkozott az Újpest: az 52. percben Enis Bardhi bal oldali szabadrúgását az ötösről félmagasan a jobb sarok felé fejelte meg Jonathan Heris, de Molnár Péter hatalmasat védett. A 70. percben emberhátrányba kerültek a paksiak, Tamási Zsolt Asmir Suljic lerántása után megkapta második sárga lapját. A mérkőzés hátralevő részében az Újpest vezetett több támadást, de további gól nem született.

A 20. forduló további programja:
Március 16., hétfő:
Győri ETO FC-Lombard Pápa Termál FC 19.00

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS