Női A-válogatott: Telkiben kezdődött az éves munka

2016. január. 26., 15:03   |    

Női A-válogatott: Telkiben kezdődött az éves munka

Markó Edina a korosztályos válogatottakból is hívott meg játékosokat a felnőtt csapat kétnapos telki összetartásra.

A magyar női A-válogatott április 8-án, a horvátok elleni hazai mérkőzésen folytatja az Európa-bajnoki selejtező sorozatot, majd négy nappal később az oroszok otthonába látogat. A két csoportrivális elleni összecsapások előtt több összetartás is vár a keret tagjaira, míg március elején Cipruson, egy nívós nemzetközi tornán vesz részt az együttes, ahol az ír, az olasz és az osztrák válogatottal is megmérkőzik.

Januárban és februárban még itthon készül a keret, ezen a héten Telkibe hívta össze az együttest Markó Edina szövetségi kapitány. A 31 fős keretben zömmel itthon játszó labdarúgók szerepelnek, a légiósok közül Tálosi Szabinát és Tóth Alexandrát engedte el klubcsapata. Meghívót kapott néhány utánpótláskorú futballista is, akikkel hosszú távon számol a szakmai stáb. Számukra azért is hasznos a közös felkészülés, mert tavasszal a kontinens élcsapataival mérkőznek meg az U17-es, illetve az U19-es Eb-selejtező elitkörben.

- A január-februári összetartásokon a legfontosabb cél az, hogy felmérjük a játékosokat, ennek megfelelően a kétnapos edzőtáborozás délelőttjei fizikai felmérésekkel, a délutánok pedig teljes értékű edzésekkel telnek. Mindenki, aki az itthon játszók közül számításba jöhet a bő keretnél, meghívót kapott a mostani összetartásra, ezen kívül itt vannak az U17 és U19 azon játékosai, akiket szeretnénk tűzben tartani, és a jövőben rendszeresen meghívni a hazai összetartásainkra - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina. - Az alapelv az, hogy a fiatalok mindaddig a korosztályos válogatottban szerepelnek, ameddig erre lehetőségük nyílik, és az A-válogatottban még nem tudnak az alapemberek közé kerülni. Ennek megfelelően áprilisban csak azok a fiatalok csatlakoznak a felnőtt kerethez, akik alapemberei lehetnek az A-válogatottnak, ettől függetlenül az utánpótláskorú játékosok sok hasznos tapasztalatot szerezhetnek a velünk töltött időszakban, láthatják, milyen munkát végzünk a felnőtteknél, és a későbbiekben milyen elvárásaink lehetnek velük szemben, ha hosszú távon az A-keretnél maradnak.

markoedina|

Az A-válogatott március elején melegebb éghajlatra utazik, a kimondottan erős mezőnnyel elrajtoló Ciprus Kupán szerepel, ahol - a csoportküzdelmek során - csak nálunk magasabban rangsorolt együttesekkel csap össze, hiszen az ír, az osztrák és az olasz válogatottat is előttünk jegyzi a FIFA.

- Az elmúlt két évben az Isztria Kupán vettünk részt, ahol tavaly már nagyon erős csapatok ellen játszottunk, kimondottan hasznos meccseket. Sajnos a horvát tornán a pályák nem voltak tökéletesek, ezért amikor lehetőségünk nyílt Cipruson még jobb körülmények között készülni, erre a tornára esett a választás. Ugyanakkor a horvátországi Isztria Kupán is képviseltetjük magunkat, ide egy B-válogatottat küldünk el, amely az U19-es keretre épül, de kiegészül néhány idősebb játékossal, akik a bő keretben számításba veszünk, de Ciprusra nem tudnak kiutazni velünk - mondta a márciusi felkészülési tornáról Markó Edina.

A január 25-26-i összetartás kerete:

Kapusok:

Samu Anna (FTC)
Bíró Barbara (Viktória-Trend Optika FC)
Németh Júlia (FTC)
Barti Luca (Kóka-NFLA)

Védők:

Szeitl Szilvia (1. FC Femina)
Tálosi Szabina (SC Südburgenland)
Tóth Alexandra (SC Südburgenland)
Pinczi Anita (MTK Hungária FC)
Nagypál Fatima (FTC)
Viczai Katalin (FTC)
Mosdóczi Evelin (FTC)
Vidács Krisztina (Astra HFC)
Németh Hanna (Kóka NFLA)
Rozmis Gabriella (Kóka NFLA)
Balogh Henrietta (Viktória-Trend Oprika FC)
Tatai Krisztina (Astra HFC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)

Középpályások:

Hummel-Smuczer Angéla (MTK Hungária FC)
Kaján Zsanett (MTK Hungária FC)
Magyarics Zoé (Viktória-Trend Optika FC)
Nagy Lilla (MTK Hungária FC)
Diószegi Fanni (MTK Hungária FC)
Fenyvesi Evelin (FTC)
Gruber Brigitta (Kóka-NFLA)
Bognár Enikő (FTC)
Szakonyi Emese (Viktória-Trend Optika FC)
Kocsán Petra (Kóka-NFLA)
Horváth Zsófia (FTC)

Csatárok:

Staar Gabriella (Astra HFC)
Burján Nóra (1.FC Femina)
Zágor Bernadett (FTC)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS