Női BL: Szlovéniában búcsúzott a sorozattól a Fradi

2020. november. 18., 15:19   |    

Női BL: Szlovéniában búcsúzott a sorozattól a Fradi
Fotó: fradi.hu

Az FTC-Telekom csapata 4-1-re kikapott a Pomurje otthonában, így a szlovén bajnok jutott be a női Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata közé.

A luxemburgi bajnok Racing FC Union 6–1-es legyőzése után a szlovén bajnok Pomurje csapata ellen állt ki az FTC-Telekom. A BL-főtáblára jutásról ez az egy, idegenbeli találkozó döntött. 

A hazai csapat a 27. percben szerezte meg a vezetést: a Fradi a saját tizenhatosán belül adta el a labdát, a Pomurje támadója, Spela Kolbl pedig a kapufa segítségével a bal alsó sarokba lőtt (1–0).

A 35. percben aztán Fenyvesi Evelin buktatta az ellenfél játékosát a tizenhatoson belül, az ezért megítélt tizenegyest egy perccel később Korosec a jobb kapufa érintésével a kapuba vágta (2–0).

A második félidőben a Ferencváros is büntetőhöz jutott, a szlovénok kapusa buktatta a tizenhatoson belül Vágó Fannit, a tizenegyest Mosdóczi Evelin vágta a bal alsóba az 53. percben (2–1). 

Az utolsó fél órára felpörögtek az események a mérkőzésen. A Fradi tíz emberre fogyatkozott, amikor a 73. percben Czellér Dorottya megkapta második sárga lapját is. A szabálytalanságot szabadrúgás, azt pedig újabb szlovén gól követett, ismért Korosec volt eredményes (3–1). 

Korosec hamarosan hamradik gólját is megszerezte: a 80. percben a védelemből indulva átrobogott a Fradi játékosai között és 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt, ezzel beállítva a 4–1-es végeredményt.

Ez pedig azt jelenti, hogy a szlovén bajnok lesz ott a női Bajnokok Ligája legjobb 32 csapata között.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS