Nyeretlenségi szériát törne meg az MTK és a DVTK

2013. december. 07., 10:57   |    

Nyeretlenségi szériát törne meg az MTK és a DVTK

Öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank liga utolsó 2013-as fordulója.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(December 7., szombat, 14.00)

Az edzőváltás óta feljavult, a hétközben a Ferencváros elleni derbit is megnyerő lila-fehérek a Megyeri úton zárják le a 2013-as bajnoki szereplést. Az Újpest április 19. óta mindössze két bajnoki meccsét tudta megnyerni saját pályáján, a Mezőkövesd és a Pápa ellenit. ugyanakkor a legutóbbi kettőt, minden sorozatot figyelembe véve, megnyerte. Az újonc a legutóbbi nyolc bajnoki fordulóban csak az ősz legerősebb két alakulatától, a DVSC-től és előtte a Videotontól kapott ki. Ellenben az eddigi idegenbeli élvonalbeli bajnokikon mindössze öt pontot szerzett. A két csapat első mérkőzése 2-1-es újpesti győzelmet hozott Székesfehérváron.



KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(December 7., szombat, 16.00)

Két nehéz helyzetben lévő gárda találkozik a Széktói Stadionban. A KTE a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, a legutóbbi három találkozóján döntetlent játszott. Hazai pályán három győzelmet aratott eddig az idényben, a Honvéd, a Győri ETO és a Paks ellen. Pályaválasztóként március 30. óta mindössze egy mérkőzésen, a DVSC-Teva ellen nem szerzett gólt. A Rákóczi hazai pályán nyolc, vendégként hat gólt szerzett, ez nem nagy különbség. A megszerzett pontokban már nagyobb a differencia: 6 és 3. Somogyban az őszi második fordulóban a KTE nyerni tudott 2-1-re.



PMFC-MATIAS–MVM PAKS
(December 7., szombat, 16.00)

Az utóbbi hetek legjobban szereplő együttese az egyik leggyengébbel találkozik a Mecsekalján. A PMFC a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot gyűjtött, s ezzel felzárkózott a dobogósok mögé. Ugyanakkor elsősorban az idegenbeli teljesítménye figyelemre méltó a csapatnak, nyolc pályaválasztóként szerzett pontja mellé vendégként kétszer annyit gyűjtött. A Paks szeptember 13. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, immár kilenc találkozón nyeretlen. Vendégként csak egyszer, még az első fordulóban, Újpesten győzött. Idegenben legutóbb október 4-én, Debrecenben tudott pontot szerezni. A második fordulóban, Pakson, a korábbi pécsi játékos, Simon Attila duplájával 2-1-re nyert az atomváros együttese.



MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(December 7., szombat, 18.00)

A kék-fehérek immár öt forduló óta nyeretlenek a bajnokságban. Az MTK nagyon kevés gólt szerzett (16) és nagyon keveset kapott (19). Garami József együttese eddig még nem tudott ősszel bajnokit nyerni, ha gólt kapott. A DVTK ellenben ősszel csak egyszer, Debrecenben maradt szerzett gól nélkül. Ugyanakkor Tomiszlav Szivics együttese, amely a 2013–2014-es bajnoki szezonban először játszik Budapesten, az utóbbi hetekben visszaesett formájában, immár öt forduló óta nyeretlen, ugyanakkor nyert utoljára bajnokit (október 19-én), amikor az MTK. A két csapat fordulatos mérkőzést játszott a második fordulóban, Diósgyőrben 2-2-re végeztek. A DVTK több játékosa (így Nikházi Márk, Vági András, Gosztonyi András, Takács Péter) korábban az MTK tagja volt. A borsodiak legutóbb 2008-ban szereztek bajnoki pontot a Hungária körúton.



LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–BUDAPEST HONVÉD
(December 7., szombat, 20.00)

A hullámzó teljesítményt nyújtó pápaiak a legutóbbi két bajnoki mérkőzésüket elveszítették. Mindkettőt idegenben, ezért a teljes képhez hozzátartozik, hogy pályaválasztóként ellenben a legutóbbi kettőt megnyerték. A Bp. Honvéd a legutóbbi nyolc tétmérkőzésén nyeretlen maradt, ezek közül négy volt bajnoki. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy Marco Rossi együttese vendégként eredményesebb, mint pályaválasztóként. A Bozsik Stadionban 11, vendégként 12 pontot szerzett. A Pápa otthon és idegenben is tíz ponttal gazdagodott eddig. A második fordulóban Tóth Bálint együttese a játéknap legnagyobb meglepetését okozta 1-0-s kispesti győzelmével. A Honvéd két és fél éve nyert legutóbb Pápán.



A további program

Vasárnap:
Videoton FC-Ferencváros 16.30
Győri ETO FC-Szombathelyi Haladás 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS