Nyolc gól Kispesten, legyőzte a bajnokot az Eger

2012. szeptember. 22., 20:43   |    

Nyolc gól Kispesten, legyőzte a bajnokot az Eger

Az OTP Bank Liga 8. fordulójának szombati játéknapján az egriek Németh Norbert pazar találatával gyűjtötték be a három pontot.

Egri FC - DVSC-Teva 1-0 (0-0)
Vezette:
Szőts Gergely (Szpisják Zsolt, dr. Varga Zsolt)
Gólszerző: Németh az 56. percben

Az Eger a diósgyőri stadionban fogadta a címvédő DVSC-Teva együttesét, a vendégek azzal a tudattal léptek pályára, hogy győzelem esetén átveszik a vezetést a tabellán. Az első félidőben a hajdúságiak játszottak némi mezőnyfölényben, az Eger azonban öt védővel sikeresen szűrte a támadásokat. A második félidőben váratlanul vezetéshez jutott a hevesi együttes, egy jobb oldali beadás után Németh Norbert hét méterről, ollózó mozdulattal vágta a jobb sarokba a labdát (1-0). A DVSC-t megzavarta a kapott gól, az egriek tovább növelhették volna előnyüket, de Vujovics büntetőjét kivédte Verpecz István. A hajrában a debreceniek komolyabb helyzetig sem jutottak el, az Eger 1-0-ra megnyerte a mérkőzést. 

Újpest FC - KTE 2-1 (2-1)
Vezette:
Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László)
Gólszerző: Kabát a 42., Vasiljevic a 45., ill. Litsingi (tizenegyesből) a 38. percben
Kiállítva: Ramos a 85. percben

A találkozó elejét alaposan megnyomta mindkét csapat, a változatos, helyzetekben gazdag első 25 percben csak a kapusok bravúrjain múlt, hogy nem született gól. A 38. percben Szélesi Zoltán szabálytalankodott a 16-oson belül Francis Litsingivel szemben, a megítélt büntetőt a sértett értékesítette (0-1). A félidőből hátralévő hét perc elég volt a fordításhoz az újpestieknek: a 42. percben Alessandro Iandoli játszotta át magát két kecskemétin a balösszekötő helyén, beadására a védők lassan reagáltak, az érkező Kabát Péter pedig 3 méterről a kapuba továbbított (1-1). A 45. percben ismét gólt lőtt az Újpest és újra Iandoli volt az előkészítő: egy jobb oldali szöglet után átkerült a bal oldalra a labda, a svájci védő gyűjtötte be, magasan a kapu elé ívelt, a védők ismét hibáztak, Dusan Vasiljevic pedig 4 méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-1). A második félidő kevesebb eseményt hozott, a két legérdekesebb a hajrában történt: a 85. percben Luis Ramos kiállításával tíz emberre olvadt a Kecskemét, majd Balogh Balázs lőtt egy kapufát.

Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 5-3 (4-1)
Vezette:
Iványi Zoltán (Medovarszki János, Márkus Tamás)
Gólszerző: Diarra a 20., Johnson a 30., Délczeg a 33., Ivancsics a 44., Vécsei a 66., ill. Zámbó a 40., Balázs a 75., Haruna a 86. percben

A Honvéd aktívan kezdett, Lubos Hajduch kapusnak két bravúrt is be kellett mutatnia a meccs elején. Hajduch azonban egyedül kevés volt, a 20. percben megszületett a hazaiak vezető gólja, Soulaymane Diaby jobbról játszott középre, Drissa Diarra hat méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A 30. percben Baráth Botond bal oldali beadása után Marshal Johnson 10 méterről fejelt, a labda a földről a léc alá pattant (2-0). A 33. percben egy szöglet után került Délczeg Gergelyhez labda, aki 8 méterről továbbított a jobb sarokba (3-0). A 40. percben Nikola Safaric jobbról ívelt be szögletet, Zámbó Bence 5 méterről fejelt a jobb sarokba (3-1). A 44. percben Diarra egy labdaszerzés után középre passzolt, az érkező Ivancsics Gellért pedig 10 méterről a kapu közepébe gurított (4-1). A második félidőben sem unatkozhatott a közönség, pedig ebben a 45 percben 'csak' három gól született. A 66. percben újabb szöglet végződött góllal, a rövid felszabadítási kísérlet után Vécsei Bálint lőtt a bal sarokba (5-1). A 75. percben Balázs Benjámin 20 méteres lövését követően a labda megpattant egy védőn és a bal sarokban kötött ki (5-2). A 86. percben Balázs előkészítő volt, bal oldali beadása után Haruna Jammeh fejelt a jobb sarokba, beállítva az 5-3-as végeredményt.

Lombard Pápa Termál FC - PMFC-Matias 1-2 (0-1)
Vezette:
Berger József (Vámos Tibor, Bozó Zoltán)
Gólszerző: Benko a 89., ill. Krejci a 9., Bajzát a 83. percben

Az első tíz perc a pécsieké volt, a vendégek a vezetést is megszerezték ebben a periódusban, egy szabadrúgás után Jiri Krejci 10 méterről fejelt a jobb sarokba (0-1). A folytatásban a pápaiak támadtak többet, de mindhiába, az egyenlítés nem akart összejönni. A 83. percben megduplázta előnyét a Pécs, Eke Uzoma bal oldalról játszott Bajzát Péterhez, aki 20 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (0-2). A pápaiak a hajrában szépítettek, Yousse Sekour kapufája után a kipattanó labdát Joze Benko gyűjtötte be, majd 4 méterről a kapu közepébe gurított (1-2). Az egyenlítésre azonban nem maradt már idő, a pécsiek hat nyeretlenül megvívott meccs után tudtak újra győzni.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS