Örökrangadó a Puskásban

2013. augusztus. 17., 12:57   |    

Örökrangadó a Puskásban

Négy mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 4. fordulója. A szombat zárómeccse a 203. örökrangadó lesz.

DIÓSGYŐRI VTK–KTE-PHOENIX MECANO
(Augusztus 17., szombat, 16.30)

A jelek szerint nincs béke a diósgyőri klub háza táján, a szurkolók számára a legjobb gyógyír a győzelem lenne. Ugyanakkor a DVTK még nyeretlen az idényben, sőt az előző bajnoki szezont is beleértve immár sorozatban öt találkozón nem tudott nyerni. Igaz, legutóbbi, május 19-i győzelmét éppen a Kecskemét ellen aratta. Tomiszlav Szivics a DVTK-val eddig egy hazai mérkőzést vívott, azon 2-2-re végzett az MTK ellen. A borsodiak közel egy éve, 2012 szeptemberében úsztak meg legutóbb hazai bajnokit kapott gól nélkül. A KTE ugyan az előző fordulóban nagy meglepetésre hat gólt kapott otthon a Mezőkövesdtől, de vendégként a legutóbbi két meccsét megnyerte, és április óta minden idegenbeli bajnokiján szerzett gólt.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY SE–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Augusztus 17., szombat, 19.00)

Az újonc mezőkövesdiek történetük során először játszhatnak saját stadionjukban élvonalbeli mérkőzést. A „felkészülés” pazarul sikerült: az első két forduló veresége után Véber György együttese hat gólt szerezve ütötte ki Kecskeméten a KTE-t. A Lombard Pápát az előző idény utolsó fordulója óta irányítja Tóth Bálint, vele még veretlen a csapat. A mostani bajnokságban hét ponttal, két győzelemmel és egy döntetlennel állnak a kék-sárgák. A pápaiak az előző idényben gyengén teljesítettek idegenben, ehhez képest nagy változás, hogy a mostaniban eddigi egyetlen vendégként játszott találkozójukon Griffith góljával három pontot gyűjtöttek Kispesten.

PMFC-MATIAS–GYŐRI ETO FC
(Augusztus 17., szombat, 19.00)

Mind a két együttes a várakozások alatt szerepelt eddig a 2013–2014-es idényben. A pécsiek mind a három mérkőzésüket elveszítették, a bajnok Győri ETO két döntetlen után vereséget szenvedett a Ferencvárostól. (Érdekes, hogy a Fradi a Pécset is legyőzte idegenben.) Ugyanakkor a két együttes egymás elleni mérlege a győriek szempontjából kedvezőbb. A legutóbbi hat összecsapásból ötön nem kaptak gólt, legutóbb, a bajnoki címnyerés évében, 2-0-ra nyertek a Mecsekalján.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST
(Augusztus 17., szombat, 21.00)

Száztíz éve, 1903-ban játszott először egymással bajnoki találkozón a két csapat, a mai a 203. örökrangadó lesz. A zöld-fehérek a legutóbbi nyolc mérkőzését megnyerték pályaválasztóként az MTK ellen, igaz, nemcsak az Üllői út, hanem például tavasszal az ETO Park jelentette az „otthont”. Ezúttal a Puskás Stadion lesz majd a helyszín, ahol (beleértve a Népstadion-korszakban játszott találkozókat is) 44. alkalommal találkozik a két csapat. A két együttes egyébként nemcsak a magyar bajnokságok történetének legeredményesebb két klubja, hanem a kétezres évek két budapesti székhelyű bajnokcsapata is. Az FTC a 2013–2014-es idényben mindkét idegenbeli meccsét megnyerte, de a Puskás Stadionban kikapott a Videotontól. Az MTK egyet nyert, egyet veszített pályaválasztóként, idegenben pedig döntetlenre végzett a Diósgyőrrel.

A további program:

Vasárnap
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia 16.30 (Duna TV)
Videoton FC-MVM Paks 18.30 (SPORT2)
Szombathelyi Haladás - DVSC-TEVA 20.30 (SPORT2)

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS