Öt év után szerzett bajnoki meccsen öt gólt a Honvéd

2012. szeptember. 23., 23:45   |    

Öt év után szerzett bajnoki meccsen öt gólt a Honvéd

Számos érdekesség – azaz az OTP Bank Liga 2012–2013-as idénye nyolcadik fordulójának néhány kuriózuma, elsősorban a számokból kiindulva.

SZOMBATHELYI HALADÁS–MTK BUDAPEST 3-0 (2-0)

– Augusztus 10. után nyert ismét bajnoki mérkőzést a Haladás, amely az idény során harmadszor szerzett bajnoki mérkőzésen legalább három gólt.

– Folytatódott a sorozat, ha Kenesei Krisztián gólt szerez a Rohonci úton, nyer a Haladás. Másképpen: az idényben csak akkor nyert otthon a csapat, ha Kenesei gólt szerzett.

– Sorozatban másodszor nyert a Haladás hazai pályán kapott gól nélkül az MTK ellen. Kenesei mindkét meccsen szerzett gólt.

Halmosi Péter 2012. május 20. után szerzett ismét gólt bajnoki mérkőzésen.

– 2011. május 11-én fordult elő legutóbb, hogy Kenesei Krisztián és Halmosi Péter is gólt szerzett ugyanazon a bajnoki meccsen. A Haladás ellenfele akkor is az MTK volt, az eredmény akkor is 3-0 volt – igaz, Budapesten.

– Ez volt az a találkozó, amelyen legutóbb háromgólos vereséget szenvedett az MTK az élvonalban.

– Az MTK utolsóként veszítette el veretlenségét a mostani bajnoki idényben.

– Mindössze másodszor nem szereztek gólt a kék-fehérek a mostani bajnoki idényben. Először a Pécs ellen nem találtak a kapuba.


DIÓSGYŐRI VTK–MVM PAKS 1-0 (1-0)

– Ötödször játszott a bajnoki idényben otthon a DVTK, negyedszer nyert egy góllal.

Bacsa Patrik másodszor lőtt döntő gólt a szezonban. Először a Siófok ellen.

– Bacsa gólja 207 perces diósgyőri gólszünetet tört meg.

– Az első nyolc fordulóban négyszer nem kapott gólt a Diósgyőr.

Tomiszlav Sziviccsel kétszer nyert a Paks, most először kapott ki.

– Sorozatban negyedszer kapott egy gólt a Paks. Az idény során csak egyszer úszta meg a védelem kapott gól nélkül a mérkőzést.


ÚJPEST FC– KTE-PHOENIX MECANO 2-1 (2-1)

– Második győzelmét aratta az Újpest az idényben, mindkettőnél 2-1 volt az eredmény.

– A legutóbbi három alkalommal, ha az Újpest bajnoki mérkőzésen gólt szerzett, Kabát Péter érte el az első, vagy az egyetlen gólt.

Dusan Vasziljevics az első gólját lőtte az idényben. Legutóbb bajnoki mérkőzésen május 12-én, a Ferencváros ellen talált a kapuba.

– Az Újpest ötből ötödször győzött hazai bajnoki mérkőzésen a Kecskemét ellen.

– A KTE továbbra is minden mérkőzésén szerzett egy gólt (a legutóbbi két meccsen ezeket Francis Litsingi lőtte), de csak egyetlen találkozót nyert meg az idényben.

– Az első nyolc fordulóban négy piros lapot kaptak a kecskemétiek. Kettőt az Újpest elleni mérkőzésről is eltiltott Antal Botond, egyet-egyet Balogh Béla és Luis Ramos.

– Luis Ramosnak ez a második kiállítása az idényben, először a DVSC-Teva tagjaként a Club Brugge ellen kapott piros lapot.

– A kecskeméti Rafael Burgos az első mérkőzését játszotta a magyar NB I-ben.


EGRI FC–DVSC-TEVA 1-0 (0-0)

– Legutóbb 2011. április 16-án fordult elő, hogy egy újonc legyőzze a bajnoki címvédőt. Akkor a Siófok nyert 3-2-re Debrecenben.

– Az Eger ugyan nem a saját pályáján játszotta eddigi 'hazai' mérkőzéseit, de így is sokkal jobb a mérlege, mint vendégként. Pályaválasztóként három mérkőzésen öt pontot gyűjtött eddig, idegenben öt találkozón hármat.

Németh Norbert lőtte az egriek legutóbbi három találatát, az összeset a legutóbbi két 'hazai' mérkőzésen.

– A korábbi válogatott középpályás négy gólt szerzett eddig az idényben. Ennél többet teljes szezonokban is csak 2006 és 2009 között, egymást követő három idényben, a Vasas játékosaként termelt.

– A DVSC-Teva az eddigi négy idegenbeli mérkőzése közül hárman nem tudott gólt szerezni.

Kondás Elemér csapata otthon és idegenben is négyszer játszott eddig. A hazai mérleg 12, az idegenbeli mindössze 4 pont.

Pölöskey Péter a DVSC-ben, Darko Brljak az Egerben először játszott bajnoki meccset az idény során. A csatár a Ferencvárosban már pályára lépett az idényben, az egri kapus abszolút újonc volt az NB I-ben.


BUDAPEST HONVÉD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 5-3 (4-1)

– A Bp. Honvéd augusztus 5. után nyert ismét a Bozsik Stadionban bajnoki mérkőzést.

Kemenes Szabolcs visszatért az eltiltása után, de – noha győzött a csapat, s nyilván ez a legfontosabb – továbbra is sok gólt kap a kispesti csapat. A legutóbbi öt fordulóban tizenkettőt.

– A Bp. Honvéd legutóbb 2008. november 8-án, a REAC ellen szerzett bajnoki mérkőzésen öt gólt. Hazai bajnokin még régebben, 2007. augusztus 5-én, a Fehérvár ellen.

– Az 5-3 a mostani idény eddigi leggólgazdagabb bajnoki mérkőzése. Az első hét fordulóban két hatgólos meccset játszottak (Haladás–Eger 4-2, Győr–KTE 5-1). Érdekes, hogy a legutóbbi nyolcgólos mérkőzést is a Kaposvár játszotta, 2011. augusztus 27-én, a Paks ellen. Balázs Benjámin akkor is szerzett gólt.

– A Rákóczi augusztus 17. óta nyeretlen a bajnokságban.

– A Honvéd minden fordulóban szerzett eddig gólt.

– Az öt honvédos gólszerző közül háromnak, Vécsei Bálintnak, Marshal Johnsonnak és Drissa Diarrának a mostani volt az első gólja a magyar NB I-ben.


LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–PMFC-MATIAS 1-2 (0-1)

– Két győztes mérkőzés után kapott ki a Lombard Pápa. Zsivóczky Gyulának ez volt az első veresége vezetőedzőként.

– A PMFC július 28. után győzött ismét bajnoki meccsen.

– A piros-feketék idegenbeli mérlege jó: öt mérkőzésen nyolc pont. A hazai ellenben rossz: három mérkőzésen 1 pont. Idegenben több pontot (eggyel) csak a Honvéd és a Győr gyűjtött. Hazai pályán ellenben senki sem szerzett kevesebb pontot Supka Attila csapatánál. (Ugyancsak egypontos a KTE és a Siófok).

Bajzát Péternek a mostani volt a 110. gólja az NB I-ben. Idegenben ugyanakkor majdnem egy év, 2011. november 5. után talált ismét a kapuba.

Jiri Krejci 245 perces pécsi bajnoki gólszünetet tört meg találatával.

Joze Benko a második gólját lőtte az NB I-ben. Az elsőt márciusban, a DVSC ellen szerezte.


VIDEOTON–GYŐRI ETO FC 0-1 (0-0)

– A Győr több mint tíz év után nyert ismét a Sóstói Stadionban. (Az előző siker dátuma: 2002. szeptember 14.)

Koltai Tamás a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén hat gólt szerzett, s a Győr legutóbbi három bajnokiján egyedül szerzett, összesen kilenc pontot érő gólokat. Hat találatával, holtversenyben a siófoki Simon Attilával, vezeti a góllövőlistát.

Pintér Attila csapata sorozatban a hatodik bajnoki győzelmét aratta, s már csak egy sikernyire van a hét győzelmet jelentő klubcsúcstól.

– A Győr a legutóbbi három fordulóban nem kapott gólt. Szasa Sztevanovics kapuja 296 perc óta érintetlen.

– A Videoton a mostani idényben másodszor kapott ki hazai pályán. Hat mérkőzést játszott pályaválasztóként, a mérleg 2 győzelem, két döntetlen, két vereség.

Paulo Sousa együttese a legutóbbi két bajnokiján nem szerzett gólt.

– Két fehérvári, Kaká és Paraiba először játszott bajnokit a magyar NB I-ben.

Torghelle Sándoré a negyedik piros lap a Videoton játékosai közül az NB I-es szezonban. Korábban Viniciust egyszer, Szolnoki Rolandot kétszer állították ki.


FGSZ SIÓFOK–FERENCVÁROS 0-0

– A Siófok a második pontját szerezte, az elsőt hazai pályán a mostani idényben.

– A Balaton-parti együttes először nem kapott gólt az idényben, s augusztus 10. óta először nem szerzett.

– Az élvonalban legutóbb ezt megelőzően 2011. október 15-én játszott bajnoki mérkőzésen gól nélküli döntetlent a Siófok. Akkor, s az előző idény során még további három alkalommal is, hazai pályán. A 2011–2012-es idényben a hazai meccsek több mint egy negyede 0-0-ra végződött Siófokon.

– A két csapat korábban mindössze egyszer játszott Siófokon, bajnoki mérkőzésen döntetlenre, 1990. szeptember 15-én.

– A Ferencváros Ricardo Monizzal négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg.

– A Fradi az idény során harmadszor nem lőtt gólt, másodszor nem kapott. Ez volt a második 0-0-s eredménye a szezonban, a pécsi után.

– A korábbi román utánpótlás-válogatott, Andrei Ionescu első bajnoki mérkőzését játszotta a Ferencvárosban és az NB I-ben.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS