Öt gólt lőtt a Pécs, az MTK nyerte az örökrangadót

2014. március. 08., 23:30   |    

Öt gólt lőtt a Pécs, az MTK nyerte az örökrangadót

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a PMFC-Matias alaposan meglepte a címvédőt, a Honvéd a Puskás Akadémia ellen ért el kiütéses győzelmet. Az örökrangadón az MTK 3-2-re legyőzte a Ferencvárost.

KTE-Phoenix Mecano - DVTK 1-1 (0-1)
Vezette:
Németh Ádám
Gólszerző: Varga a 63., ill. Futács a 16. percben

A DVTK aktívabb volt az első negyedórában, és a 16. percben a vezetést is megszerezte, a Futács Márkó ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (0-1). A gól után támadóbb szellemben kezdett focizni a Kecskemét, de a félidő hajrájában a DVTK szerezhetett volna újabb gólt, Nikházi Márk lőtte a keresztlécre a labdát. A 48. percben újabb diósgyőri kapufát jegyezhettünk fel, de ezt követően a hazaiak ragadták magukhoz az irányítást, és a 63. percben egyenlítettek is, egy szabadrúgás után Varga Róbert csúsztatott a hálóba (1-1). A hajrában a diósgyőri Kádár Tamást kiállította a játékvezető, az eredmény azonban nem változott, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok.

Puskás Akadémia - Budapest Honvéd 0-4 (0-2)
Vezette
: Farkas Ádám
Gólszerző: Vécsei a 13., Ignjatovic a 39., Lovric az 59., Prosser a 77. percben

Az első percek a hazaiaké voltak, de a 13. percben a Honvéd szerzett vezetést, Emiliano Bonazzoli átadása után Vécsei Bálint 13 méterről lőtt a kapuba (0-1). A gól után a vendégek irányítottak, és a 39. percben megduplázták előnyüket, egy bal oldali szöglet után Aleksandar Ignjatovic fejelt 5 méterről a bal felső sarokba (0-2). Az 59. percben újabb szögletet váltott gólra a Honvéd, Ivan Lovric 7 méterről lőtt a bal sarokba (0-3). A hajrára a hazaiak lélekben feladták a meccset, a Honvéd pedig kihasználta újabb helyzetét, a 77. percben Prosser Dániel 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott, beállítva a 0-4-es végeredményt.

MTK Budapest - Ferencváros 3-2 (1-1)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Pölöskei az 1., Kanta a 61., Torghelle a 65., ill. Somalia a 18., Somalia a 75. percben

Egy percet sem kellett várni az MTK vezető találatára, kevéssel a kezdés után, egy szabadrúgást követően Pölöskei Zsolt bombázott 30 méterről a léc alá (1-0). A folytatásban a Fradi kezdeményezett, és a 18. percben megszerezte az egyenlítést is, Leonardo indult meg a kapu felé, 16 méteres lövését Hegedűs Lajos csak kiütni tudta, az érkező Somalia azonban kapásból a hálóba küldte (1-1). A folytatásban is a vendégek voltak veszélyesebbek, de az 54. percben Julian Jenner kiállítása változást hozott a játék képében, hét percre rá Torghelle Sándor fejelte le a labdát Kanta Józsefnek, aki közelről a hálóba lőtt (2-1). Négy perccel később Torghelle a befejezést vállalta magára, Kanta beadása után 5 méterről, fejjel vette be a ferencvárosi kaput (3-1). A zöld-fehérek nem adták fel, és a 75. percben szépítettek is, Somalia ezúttal is a kapusról kipattanó labdát továbbította a hálóba (3-2). A hajrában tíz emberrel is szorongatott a Ferencváros, de az egyenlítés nem jött össze, a nehéz helyzetben lévő MTK fontos három pontot szerzett.

Újpest FC - Kaposvár 1-1 (1-1)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Lázár a 20., ill. Kink a 27. percben

Meglepetésre a sereghajtó vendégek támadtak többet az első negyedórában, a vezetést azonban az Újpest szerezte meg a 20. percben, amikor Lázár Bence 7 méteres lövése megpattant egy védőn, majd a kapuba kötött ki (1-0). Nem sokat kellett várni a kaposvári válaszra, Tarmo Kink lépett ki egyedül a védők közül, majd 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). A 41. percben a hazaiak védője, Ngawa kapott piros lapot, de a Rákóczi nem tudta kihasználni az emberelőnyt, sőt a második félidőben az Újpest járt közelebb a gólszerzéshez, de Litauszki Róbert közelről célt tévesztett.

Győri ETO - PMFC-Matias 2-5 (1-2)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerzők: Kalmár a 22., Wolfe az 50. ill. Pölöskey a 4., Szatmári a 9., Koller az 51., Kővári a 65., Koller a 87. (11-esből)

Jól kezdték a meccset a pécsiek, már a 4. percben megszerezték a vezetést, Pölöskey Péter szép mozdulattal, a 16-os vonaláról, ballal csavart a kapu jobb oldalába, a labda a kapufáról pattant a hálóba (0-1). A 9. percben egy védelmi hibát kihasználva Pölöskey hozta helyzetbe Szatmári Lórándot, aki kissé balról, 15 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-2). A győriek hátrányban támadtak becsülettel, és a 22. percben Kalmár Zsolt fejelt közelről az üres kapuba, miután a vendégvédők leálltak, és szabálytalanságot reklamáltak egy párharcot követően (1-2). A második félidő elején győri szöglet után Rafa Wolfe továbbított a pécsi kapuba (2-2), de csak egy percig volt döntetlen az állás, ugyanis a középkezdés után Szatmári passzából Koller 13 méterről a hálóba emelt (2-3). A 65. percben egy kontra végén Márkvárt Dávid hozta kihagyhatatlan helyzetbe Kővári Róbertet, aki 8 méterről az üres kapuba lőtt (2-4), a végeredményt Koller alakította ki büntetőből, a 87. percben (2-5). A pécsiek taktikus, okos játékkal hozták el a három pontot Győrből, és úgy lőttek öt gólt, hogy a hazaiak jóval többet birtokolták a labdát.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS