OTP Bank Liga: Diósgyőrbe látogat a listavezető Vidi

2017. szeptember. 29., 15:41   |    

OTP Bank Liga: Diósgyőrbe látogat a listavezető Vidi

Szombaton hat mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 2017–2018-as idénye. A 11. fordulóban a listavezető Videoton a Diósgyőr, a második helyen álló Ferencváros a Balmazújváros vendége lesz.

ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC 
(Szusza Ferenc Stadion, 18.00)
A lila-fehérek a legutóbbi fordulóban Mezőkövesden négy gólt is szerezve győztek, két vereség után gyűjtöttek újra pontot. Mindössze négy bajnoki mérkőzést játszottak eddig otthon az idényben, azok közül egyen, a Vasas ellenin győztek, legutóbb a Puskás Akadémiától kikaptak. Nebojsa Vignjevics, 2013 őszi szerződtetése óta, 125 bajnoki meccsen ült a lila-fehérek kispadján, ezzel a múlt héten megelőzte Temesvári Miklóst (1981–1985), s immár igaz rá: a hetvenes évek sikeredzőjének, Várhidi Pálnak a menesztése óta senki sem dolgozhatott olyan hosszú ideig a csapattal, mint ő. Valószínűleg nem a hazai mérlege szól mellette: igaz, hogy közben albérletben is játszott a csapat, de az Újpest Vignjeviccsel a 62 hazai bajnokijából csak 23-t, 2016 nyara óta a huszonegyből csak ötöt nyert meg. Igaz, a DVSC-t, például, legyőzte tavaly decemberben. Akkor válságban volt a Loki, most a mezőny legsikeresebb csapata az elmúlt öt fordulóban, minden mérkőzését megnyerte. Vendégként az első három mérkőzésén csak egy pontot szerzett, de utána nyert Kispesten és Balmazújvárosban is. 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Pancho Aréna, 18.00)
Pintér Attila együttese a múlt héten lezárta négy győzelemből álló jó sorozatát, miután kikapott Debrecenben. Pályaválasztóként előbb kikapott az előző idény két legjobb csapatától, a Videotontól és a Bp. Honvédtól, majd legyőzte a Balmazújvárost és az edző korábbi csapatát, a Mezőkövesdet. A Paks ellen hét bajnoki találkozót vívott eddig, egy döntetlen mellett hatszor a mindenkori pályaválasztó győzött. A Paks javuló formát mutat, a legutóbbi két bajnoki meccsén győzött, ilyenre először volt példa az idényben. A Diósgyőr elleni debreceni győzelme (4-2) egy négy mérkőzésből álló idegenbeli nyeretlenségi sorozatot zárt le. Csertői Aurél paksi edzőként az első bajnokiját éppen a Puskás Akadémia ellen vívta. Pintér Attila és Csertői Aurél élvonalbeli edzői pályafutása többször is találkozott, vívtak már egymás ellen Magyar Kupa-döntőt, váltották egymást Győrben, s még sorolhatnánk. 

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Balmazújváros, 18.00)
Az újonc gyengén szerepel az elmúlt hetekben, a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett, a 450 játékperc alatt három gólt szerzett, mindegyiket a grúz Arabuli. Hazai pályán vereséget szenvedett a Vasastól, az Újpesttől és a Debrecentől, csak a Diósgyőrt győzte le. (Fura módon mégis pozitív a gólkülönbsége pályaválasztóként.) A Ferencváros feljavult az utóbbi fordulókban, a Videoton elleni vereség óta három mérkőzést is nyert, összesen tíz gólt szerezve. Javított idegenbeli mérlegén is, a bajnok elleni, a Bozsik Stadionban elért győzelem egy négy meccsből álló nyeretlenségi sorozatot zárt le. 

DIÓSGYŐRI VTK–VIDEOTON FC
(Debrecen, 18.00)
A Videoton első bajnokcsapatában pályaedzőként fontos szerepet vállaló Bódog Tamás eddigi legrosszabb periódusát éli meg a Diósgyőr vezetőedzőjeként, a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot a csapata. A hazai pályának választott Nagyerdei Stadionban csak a Mezőkövesdet tudta legyőzni, pozitívum ellenben, hogy mindhárom mérkőzésén szerzet két gólt. A Videoton az utóbbi hetekben megtorpant, a legutóbbi két fordulóban összesen egy pontot szerzett, ráadásul legjobb játékosa, Danko Lazovics továbbra is az eltiltását tölti. A legutóbbi, a Vasas elleni vereség előtt kiváló volt Marko Nikolics csapatának idegenbeli bajnoki mérlege: három mérkőzés, három győzelem. 

SWIETELSKY HALADÁS–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Sopron, 18.00)
A Haladás a tizedik, a Mezőkövesd a tizenegyedik helyen áll a bajnokságban, egyetlen pont választja el egymástól a két csapatot. A szombathelyiek Mészöly Géza menesztése óta az új edzővel, Pacsi Bálinttal kikaptak a Videotontól, majd hazai pályán nyerni tudtak az Újpest ellen, aztán a vasas elleni mérkőzés félbeszakadt. A gyenge bajnoki helyezés ellenére a zöld-fehérek soproni mérlege nem rossz: mind a kilenc pontját ott szerezte a csapat. A Mezőkövesd az első két forduló után hat ponttal állt, azóta nyolc mérkőzésen gyűjtött kettőt. Vendégként a legutóbbi négy mérkőzésén egy pontot gyűjtött. 

BUDAPEST HONVÉD–VASAS FC
(Bozsik Stadion, 20.30)
A bajnokcsapat a legutóbbi négy fordulóban csak két pontot gyűjtött, s emiatt leszorult a dobogóról is. Különösen szembetűnő a hazai mérlegének romlása: az idény első hazai mérkőzése, a Haladás elleni 2-1 a tizenegyedik hazai bajnoki győzelem volt sorozatban. Azóta öt mérkőzésből csak egyet nyert meg a Honvéd, az Újpest ellenit. A legutóbbi két találkozóját elveszítette a Bozsik Stadionban. A Vasas három ponttal áll a kispestiek mögött, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Az előző idényben elsősorban jó idegenbeli szereplésének köszönhette jó helyezését, most pályaválasztóként tíz pontnál jár már, vendégként ellenben csak hármat gyűjtött. A Vasas 2008 óta csak egyszer, 2015. szeptember 2-án nyert a Honvéd vendégeként.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS