OTP Bank Liga: Eppel-gól nélkül nincs pontszerzés

2017. április. 13., 10:07   |    

OTP Bank Liga: Eppel-gól nélkül nincs pontszerzés

Továbbra is igaz tavasszal: ha Eppel Márton nem lő gólt egy bajnoki meccsen, a Honvéd nem tud pontot szerezni. A Paks a legutóbbi kilenc bajnokiján 21 pontot gyűjtött, előtte 15 bajnokin tizenhetet. A 26. forduló érdekességei.

VASAS FC–ÚJPEST FC 2-3 (0-2)
Gólszerző: Gaál (54.), Király B. (87.) illetve Heris (4.), Balogh B. (45+1.), Mohl (60.)
– A Vasas a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített. Az első hét tavaszi fordulóban hét pontot szerzett, szemben az első hét ősziben gyűjtött tizenhattal.
– Albérletben pályaválasztóként a piros-kékek hat mérkőzésen öt pontot szereztek, a legutóbbi három meccsüket kivétel nélkül 3-2-re veszítették el a Haladás, a Debrecen és az Újpest ellen.
– Gaál Bálint az első bajnoki gólját szerezte a Vasasban, ősszel, Haladás-játékosként hétig jutott. Király Botond a másodikat.
– Az Újpest 2017-ben másodszor nyert a Vasas vendégeként. A Magyar Kupa-negyeddöntőben a hazai veresége miatt kiesett, így ez az értékesebb siker.
– Nebojsa Vignjevics együttese február 25. óta először nyert, ez volt a második tavaszi bajnoki sikere az idényben. A legutóbbi három idegenbeli bajnoki találkozóján hat pontot szerzett.
– Mohl Dávid az első, az előző fordulóban is eredményes Jonathan Heris a második, Balogh Balázs a harmadik gólját érte el az OTP Bank Liga 2016–2017-es idényében. Mohl ezt megelőzően legutóbb 2015. július 25-én, szintén egy a Vasas ellen idegenben megnyert bajnoki talált a kapuba (3-1).
– Az Újpest a Diósgyőr elleni, október 22-i 4-4 óta először szerzett a bajnokságban legalább három gólt egy mérkőzésen. Idegenben, bajnokin, szeptember végén, a Ferencváros ellen jutott háromig (3-3), Balogh Balázs akkor is szerzett gólt, sőt kettőt is.

DIÓSGYŐRI VTK–BUDAPEST HONVÉD 2-0 (1-0)
Gólszerző: Karan (24.), Vela (61.)
– Bódog Tamással a kispadon a Diósgyőr három forduló alatt veretlen maradt, összesen hét pontot szerzett. Ilyen sikeres hárommeccses periódusa a bajnokságban éppen egy éve volt legutóbb.
– Mezőkövesden otthon érezheti magát a DVTK, pályaválasztóként öt bajnoki meccsen 12 pontot szerzett ott.
– Két gólt szerezve és egyet sem kapva mindössze három csapat ellen nyert eddig a DVTK a bajnoki idényben: a Videoton, a Honvéd és a Paks! Idén először győzött gólt nem kapva.
– Dejan Karan a legutóbbi két hazai bajnokin egyaránt szerzett gólt. A két gól éppen a duplája a korábbi NB I-es találatának. Diego Vela a negyedik bajnoki góljánál tart az idényben, s általában az NB I-ben.
– A Bp. Honvéd másodszor kapott ki a tavaszi idényben, vendégként a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg. (A Haladás ellenit, Sopronban.)
– Továbbra is igaz tavasszal: ha Eppel Márton nem lő gólt egy bajnoki meccsen, a Honvéd nem tud pontot szerezni.
– A Diósgyőr 2013 szeptembere óta először nyert kapott gól nélkül bajnokit a Honvéd ellen.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Veszelinovics (7.), Baracskai (79.), illetve Tőzsér (83.)
– A Mezőkövesd eddig csak a kelet-magyarországi riválisok ellen tud bajnokit nyerni 2017-ben, a Diósgyőr után a Debrecent győzte le.
– A Mezőkövesd élvonalbeli történetében először nyert bajnoki mérkőzést a DVSC ellen.
– A szerb Lazar Veszelinovics az első gólját szerezte a magyar élvonalban. Baracskai Roland már a másodikat, mindkettőt csereként beállva.
– A DVSC két megnyert mérkőzés után kapott ki ismét.
– A Loki sorozatban az ötödik fordulóban is szerzett gólt, ilyenre csak a bajnokság legelején volt példa.
– Tőzsér Dániel a legutóbbi négy fordulóból háromban is a kapuba talált.
– A DVSC a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából négyet elveszített, csak a Vasas ellen nyert.

MTK BUDAPEST–SWIETELSKY HALADÁS 0-0
– Mindkét csapat december 10. óta először játszott a bajnokságban döntetlent, az MTK akkor a Ferencváros, a Haladás pedig a Videoton ellen gyűjtött be egy pontot.
– A kék-fehérek a legutóbbi három hazai meccsükön nem kaptak gólt, s hét pontot szereztek.
– A Haladás vendégként augusztus 17. óta először maradt kapott gól nélkül. Október 22. óta először nem szerzett.
– Mészöly Géza csapata a legutóbbi négy (ha úgy tetszik: eddigi 2017-es) idegenbeli bajnoki találkozóján hét pontot szerzett.
– Az MTK pályaválasztása mellett 2010. március 13. óta először játszott döntetlent a két csapat.
– Tavasszal az MTK másodszor, a Haladás harmadszor maradt szerzett gól nélkül.
–2017-ben eddig mindkét csapat tíz pontot szerzett az OTP Bank Ligában.

GYIRMÓT FC GYŐR–VIDEOTON FC 0-1 (0-1)
Gólszerző: Scsepovics (35., 11-esből)
– A Videoton december 3. óta először nyert idegenbeli bajnoki mérkőzést.
– A székesfehérvári csapat idén vendégként még egyetlen gólt sem kapott. S ez volt az első, amelyet szerzett.
– Marko Scsepovics beérte Eppel Mártont a góllövőlista élén, ez volt a tizenegyedik találata. Ezekből hármat lőtt tizenegyesből.
– A Videoton játékosai közül a legutóbbi négy fordulóban egyedül Vinícius tudott akciógólt szerezni, még március 11-én, a Diósgyőr ellen.
– A Gyirmót december 10. óta először veszített két egymást követő bajnoki mérkőzésen.
– A kisalföldiek az eddigi tizenhárom hazai élvonalbeli bajnokiból heten szerzett gól nélkül maradtak. A tizenháromból nyolc mérkőzésen egy gól eset, vagy egy sem.
– Az újonc tíz emberrel fejezte be a mérkzősét, Bori Gábor kiállítása (92. perc) miatt.

PAKSI FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Bartha (29.), Haraszti (43.), Hajdú Á. (79.), illetve Böde (88.).
– A Paks a mostani bajnokságban kétszer legyőzte a Ferencvárost, egyszer döntetlent játszott vele. Korábban csupán a 2011–2012-es idényben maradt bajnoki győzelem nélkül a Ferencváros az atomváros csapata ellen. Ugyanakkor a Fradinak akadt már egy ennél is hosszabb, négy mérkőzésből áló nyeretlenségi sorozata a paksiak ellen, 2010. július 30. és 2013. május 5. között nem tudott bajnoki mérkőzésen győzni a Paks ellen.
– Csertői Aurél együttese még veretlen a 2017-es bajnoki találkozóin. A legutóbbi kilenc bajnokiján 21 pontot gyűjtött, előtte 15 bajnokin tizenhetet.
– Hazai pályán veretlen a Paks a 2016–2017-es szezonban, öt győzelem, nyolc döntetlen a mérlege.
– Bartha László a nyolcadik, Haraszti Zsolt a harmadik gólját szerezte a bajnoki idényben. A két korábbi ferencvárosi játékos közül amennyiben Haraszti gólt szerzett a 2016–2017-es idényben, a Paks mindig 3-1-re nyert.
– Hajdu Ádám az első találatát érte el paksi színekben. A télen a Bp. Honvédtól érkezett játékos egyetlen korábbi élvonalbeli gólját a Békéscsabának rúgta, még az MTK játékosaként, alig több mint egy éve, 2016. április 6-án.
– A címvédő az eddigi hét tavaszi bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nyert meg. Vendégként a legutóbbi tíz bajnokijából ugyancsak kettőt nyert meg.
– A Ferencváros másodszor kapott három gólt a mostani bajnoki idényben, az első az Újpest elleni hazai derbi volt (3-3). Vendégként, bajnoki meccsen ezt megelőzően legutóbb 2014. március 8-án, az MTK ellen, a Doll-éra első bajnokiján szedett be hármat.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS