OTP Bank Liga: Dobogóról a kiesőzónába, kiesőzónából a dobogóra

2020. október. 19., 11:27   |    

OTP Bank Liga: Dobogóról a kiesőzónába, kiesőzónából a dobogóra

A Paks sorozatban harmadszor nyert, a Ferencváros a tabella élére állt, a két kiesőhelyet most a két borsodi csapat foglalja el. A Kisvárda még nem szerzett se gólt, se pontot pályaválasztóként a bajnoki idényben.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Isael (67.), Karaszjuk (öngól, 89.)
– A Kisvárda mindkét eddigi hazai bajnoki mérkőzését elveszítette a mostani idényben.
– Supka Attila együttese még nem szerzett gólt a Várkerti Stadionban az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében. Elsősorban a második félidőket rontotta el, az öt kapott gólból négy a fordulás után született.
– Tovább tart a Ferencváros jó sorozata: eddig minden élvonalbeli bajnoki mérkőzését megnyerte a Kisvárda ellen.
– Szergej Rebrov együttese vidéki bajnoki mérkőzésen először nem kapott gólt 2020-ban.
– Isael a legutóbbi két fordulóban három gólt is szerzett, a Fradi játékosai közül csak ő szerzett bajnoki gólt.
– Karaszjuké a második öngól, ami a Ferencvárost segíti 2020-ban az OTP Bank Ligában. Az első szerzője a debreceni Kinyik volt a 2020-as tavaszi idényben.
– A Kisvárda csak fővárosi csapatoktól (Budafok, Újpest, Ferencváros) kapott eddig két gólt a bajnoki idényben.



BUDAFOKI MTE–DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Oláh (17.), Ihrig-Farkas (63.), illetve Drazsics (71.)
– A Budafoki MTE újkori élvonalbeli történetében először nyert két egymást követő fordulóban.
– Pályaválasztóként három meccséből kettőt megnyert, a két kelet-magyarországi riválist (Kisvárda, Diósgyőr) legyőzte, a dunántúlitól (MOL Fehérvár) kikapott.
– Csizmadia Csaba együttese mindhárom eddigi győztes meccsén 2-1-es eredménnyel zárt az OTP Bank Liga mostani idényében.
– Oláh Bálint a második NB I-es gólját szerezte, az elsőt négy éve, 2016 nyarán, éppen a Diósgyőr mezében lőtte.
– Ihring-Farkas Sebestyén csatlakozott Skribek Alenhez, két-két találattal ők vezetik a Budafok házi góllövőlistáját. Ihring-Farkas a legutóbbi két fordulóban volt eredményes.
– A Diósgyőr sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el. Vendégként a júniusi újrakezdés óta minden mérkőzésén pont nélkül maradt.
– A Budafok a tizenegyedik élvonalbeli csapat, amely ellen Sztefan Drazsics bajnoki gólt szerzett Magyarországon. A szombati volt a második találata a 2020–2021-es idényben.



ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Junior Tallo (60.)
– A lila-fehérek először győztek pályaválasztóként a mostani bajnoki idényben.
– A két csapat egymás elleni mérkőzései gyakran hoztak döntetlent az elmúlt időszakban, a legutóbbi hét összecsapásból kettőt nyertek a lilák.
– Az elefántcsontparti Junior Tallo a negyedik magyarországi bajnokiján szerezte meg az első bajnoki gólját. Ő a hatodik újpesti, aki gólt szerzett a mostani OTP Bank Liga-idényben.
– Predrag Rogan legénysége először maradt kapott gól nélkül a szezonban.
– A Mezőkövesd a legutóbbi három bajnoki meccsén pont nélkül maradt. A május végi újrakezdés óta kilenc meccset veszített már. A kövesdiek a negyedik forduló után még dobogósok voltak, most a kiesőzónában tanyáznak, éppen ellentétes utat jártak be, mint az utolsó helyről a harmadikra feljövő Paks.
– Kuttor Attila csapata a legutóbbi öt idegenbeli bajnoki mérkőzéséből négyet elveszített.
– A borsodi sárga-kékek vendégként március 7. óta csak egyszer, Diósgyőrben kaptak két gólt, s csak egyszer, Pakson szereztek kettőt. Ez utóbbi az egyetlen győzelmük vendégként az elmúlt bő hét hónapban.



PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Miovszki (4.), Gera (26.), Prosser (80.)
– A Puskás Akadémia tavaly november 9. óta először kapott ki két egymást követő bajnoki mérkőzésén.
– A felcsúti legénység mindössze két bajnoki mérkőzést veszített eddig a Pancho Arénában, de mindkettőt háromgólos különbséggel. Márciusban a Fehérvár 4-1-re verte.
– Hornyák Zsolt csapata február elseje óta először nem szerzett gólt hazai bajnokin.
– Tovább tart a rossz sorozat: a Puskás Akadémia eddig mindössze egyszer tudott élvonalbeli bajnokin pályaválasztóként nyerni a kék-fehérek ellen.
– Az MTK mindössze másodszor győzött a bajnoki szezonban, akárcsak a Honvéd ellen (3-1) most is három gólt szerzett.
– A kék-fehérek vendégként – a mostani előtt – legutóbb 2018 októberében, a MOL Vidi ellen nyertek három góllal. Ugyancsak a Pancho Arénában.
– Az MTK gólszerzői közül Bojan Mijovszki az eddigi négy magyar bajnokiján két gólt szerzett. A legutóbbi kettőn. Gera Dániel az első két fordulóban egymás után két meccsen is eredményes volt, szombaton belőtte a harmadikat, egyelőre ő az MTK házi gólkirálya. Prosser Dániel a Merkantil Bank Ligában szerzett már gólt MTK-sként, az élvonalban most először.



PAKSI FC–ZALAEGERSZEGI TE FC 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Balogh B. (45.), Hahn (47., 74.), illetve Könyves (25.)
– A Paks sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg, hasonlóra 2018 októbere óta nem volt példa.
– A zöld-fehérek az első négy fordulóban három, az edzőváltás óta három mérkőzésen kilenc gólt szereztek. Bognár György az utolsó helyen vette át, majd három forduló alatt a dobogóra vezette csapatát.
– Hahn János ötöt szerzett a Paks legutóbbi kilenc góljából.
– Balogh Balázs két gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában a Paks futballistájaként, mindkettőt a ZTE ellen.
– A ZTE 2010 márciusa óta nem tud bajnoki mérkőzést nyerni Pakson.
– Könyves Norbert korábbi klubja ellen szerzett gólt. A legutóbbi négy mérkőzésén, amelyen kezdett – beleértve a szerbek elleni Nemzetek Ligája-meccset is – öt gólt szerzett.
– A ZTE a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén pont nélkül maradt. Boér Gábor együttese nyolcadik a tabellán, de csak a MOL Fehérvár szerzett több gólt nála.

BUDAPEST HONVÉD–MOL FEHÉRVÁR FC 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Balogh N. (45.), Traore (74.), illetve Nego (64.), Petrjak (67.)
– A Honvéd először szerzett pontot pályaválasztóként a bajnoki szezonban. Mind a három mérkőzésén két gólt kapott, de a korábbi eggyel-eggyel szemben most kettőt szerzett.
– A kispestiek 14 bajnokit játszottak a koronavírus-járvány miatti leállást követő újrakezdés óta, ezekből kettő végződött döntetlenre. A MOL Fehérvár elleni két találkozó.
– Balogh Norbert négy bajnoki meccset játszott eddig a Honvédban, ezekből a legutóbbi hármon gólt szerzett.
– Bódog Tamás együttese először szerzett olyan mérkőzésen pontot a mostani OTP bank Liga-idényben, amelyen hátrányba került.
– A MOL Fehérvár három mérkőzésen került eddig hátrányba, s mindhármat döntetlennel zárta. (A ZTE és a Honvéd ellen is, fordított, vezetett, de végül egy pontot szerzett.)
– Márton Gábor továbbra is veretlen a MOL Fehérvár edzőjeként az OTP Bank Ligában.
– A Vidi az eddigi három 2020-as őszi idegenbeli bajnoki meccsén kilenc gólt szerzett. Csak öt csapat szerzett eddig többet, minden mérkőzését figyelembe véve.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS