OTP Bank Liga: kiütötte a Vidi az Újpestet, idegenben nyert a Honvéd

2017. február. 18., 17:52   |    

OTP Bank Liga: kiütötte a Vidi az Újpestet, idegenben nyert a Honvéd

A Videoton hátrányból fordítva 5–1-re győzött a vendég Újpest ellen szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában, a Honvéd az MTK ellen diadalmaskodott idegenben.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Videoton FC–Újpest FC 5–1 (1–1)
Felcsút, 2179 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Hadzic (32.), Scepovic (58., 83.), Suljic (64.), Stopira (84.) illetve Perovic (7.)
sárga lap: Kálnoki-Kis (17.), Diarra (65., 65.)
piros lap: Diarra (65.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira - Hadzic (Kovács I. 86.), Pátkai, Varga J., Suljic (Géresi 86.) - Scepovic, Lazovic (Maric 83.)

Újpest: Balajcza - Balázs B., Kálnoki-Kis, Pávkovics, Mohl - Balogh B., Diarra, Sankovic, Andric (Windecker 77.) - Perovic (Lázok 69.), Bardhi (Cseke 69.)

Agresszív letámadással kezdte a találkozót az Újpest, ami megzavarta a listavezetőt. A gyorsan megszerzett vendégvezetés után a Videoton fokozta a tempót és bő félóra elteltével egyenlített. Két perccel később akár vezethettek volna a fehérváriak, de a védők közül kiugró Scepovic az újpesti kapu mellé lőtte a labdát.

Fordulást követően tovább folytatódott a nagy iramú, lüktető játék. A Videoton találta meg előbb a gólhoz vezető utat, sőt hat percen belül kétszer is a kapuba talált, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A hátrányba került Újpest helyzetét tovább rontotta Diarra, aki a harmadik fehérvári gól utáni heves reklamálásért sárga lapot kapott, majd miután nem hagyta abba, Solymosi játékvezető második sárgával leküldte a pályáról a játékost. A folytatásban a vendégek szépíthettek volna, ehelyett a Videoton szerzett újabb két gólt, így végül fölényes győzelmet aratott.

MTK Budapest–Budapest Honvéd 1–2 (0–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2760 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Torghelle (60., 11-esből), illetve Lanzafame (49.), Eppel (78., 11-esből)
piros lap: Torghelle (66.)
sárga lap: Poór (37.), Ramos (86.), illetve Koszta (45+1.)

MTK Budapest: Petkovic - Baki, Poór, Vass, Vadnai - Borbély (Kolomojec, a szünetben), Katona, Vogyicska, Kanta - Torghelle, Ramos

Budapest Honvéd: Gróf - King, Lovric, Bobál (Kabangu, 75.), Laczkó - Gazdag, Kamber, Hidi - Eppel (Holender (83.), Koszta (Zsótér, 54.), Lanzafame

Nem kezdődött nagy iramban a találkozó, az első kaput eltaláló lövésre több mint negyedórát kellett várni. A későbbiekben sem forogtak igazán veszélyben a kapuk, de a Honvéd valamivel veszélyesebben futballozott az első félidőben.

A folytatásban a dobogós helyért harcoló kispestiek hamar vezetést szereztek az olasz Davide Lanzafame találatával, de a bennmaradásért küzdő MTK az egykori honvédos Torghelle büntetőjével pár percen belül egyenlített. A gólváltást követően kissé elszabadultak az indulatok és éppen Torghelle jutott a kiállítás sorsára. Emberelőnyben a Honvéd nagy erőket mozgósított a győztes gól megszerzéséért, melyet szintén büntetőből ért el. A hajrában az emberhátrány ellenére beszorította ellenfelét az MTK, és helyzetei is voltak, de másodjára nem tudott egyenlíteni.

A kispestiek hét bajnoki találkozó óta veretlenek, míg a kék-fehérek hét meccse nyeretlenek az NB I-ben.

Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 3–0 (1–0)
Mezőkövesd, 3325 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Balogh (37.), Bacelic-Grgic (60.), Molnár G. (81.)
piros lap: Ugrai (36.)
sárga lap: Egerszegi (43.), Bacelic-Grgic (67.), illetve Busai (27.), Ugrai (33., 36.), Makrai (86.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Dombó - Farkas, Hudák, Balogh (Szeles, 63.), Vági - Molnár G., Pauljevic (Bacelic-Grgic, 58.), Strestík, Egerszegi, Sulek (Damcevski, 75.) - Veselinovic

Diósgyőri VTK: Antal - Eperjesi, Lipták, Jagodinskis, Nemes - Vela (Makrai, 73.), Busai, Nono (Fülöp, a szünetben), Elek, Ugrai - Szarka

A hazaiak legutóbb szeptemberben kaptak ki otthon, a DVTK-nak pedig tovább tart az idegenbeli rossz sorozata, vendégként ugyanis eddig mindössze négy pontot tudott gyűjteni a mostani idényben.

Az első félóra mindkét oldalon idény eleji játékot hozott, sok volt a pontatlanság, helyzetek szinte egyáltalán nem alakultak ki. A játékrész utolsó negyedórájában aztán megélénkült a meccs: előbb Ugrai három percen belül elkövetett két - egyformán felesleges - szabálytalanságát büntette két sárga és az ezzel járó piros lappal a játékvezető, majd közvetlenül a kiállítás után megszerezte a vezetést a Mezőkövesd. A szabadrúgást Strestík ívelte be jobbról a kapu előterébe, a téli szünetben érkezett Balogh pedig megelőzve a védőket a hálóba fejelte a labdát.

A szünet után nyomás alá helyezte a hazai védelmet a Diósgyőr, egy kontrából azonban ismét a Mezőkövesd szerzett gólt, a percekkel korábban beállt Bacelic-Grgic lőtt a kapuba. A folytatásban Antal védései sokáig megmentették a vendégeket az újabb góltól, a hajrában azonban sokadik helyzetükből ismét betaláltak a kövesdiek, ezzel biztossá tették a sikerüket.

Gyirmót FC–Paksi FC 0–0
Győr, Alcufer Stadion, 800 néző, v.: Berke
sárga lap: Simon (30.), Bori (65.), illetve Vernes (21.), Gévay (55.), Báló (67.)

Gyirmót FC: Nagy S. (Sebők, 73.) - Bori G., Bojovic, Kolcák (Novák, 78.), Tamás K. - Bebeto, Simon Á., Kiss M., Vass P. - Tancsik (Csiki, 62.), Simon A.

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Zachán, Gévay, Báló - Papp K. - Haraszti Zs. (Jelena, 89.), Kecskés T., Bertus, Szakály D. (Hahn, 59.) - Vernes (Bartha, 73.)

A Gyirmót sorozatban nyolc vereség után szerzett pontot az élvonalban, ugyanakkor már 372 perce gólképtelen.

Az első félidőben egészen a ráadásig kellett várni az első valamire való helyzetre, ekkor Bebeto mutatott be egy gyönyörű ollózást, amelyet követően Molnár nagyszerű mozdulattal védett.

A fordulást után sem változott a játék képe, unalmas mezőnyfutballt láthatott a közönség, az egyetlen kisebb izgalmat az a meg nem adott vendéggól okozta, amely során négy paksi futballista állt lesen. A csapatok a hajrában sem adták fel biztos védekezésüket, azaz a felek megelégedtek az egy-egy ponttal.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS