OTP Bank Liga: Közelebb a bajnoki címhez a Honvéd, pontot mentett a DVTK

2017. május. 13., 20:25   |    

OTP Bank Liga: Közelebb a bajnoki címhez a Honvéd, pontot mentett a DVTK

A listavezető Honvéd hazai pályán 2–1-re legyőzte az MTK együttesét szombaton az OTP Bank Liga 31. fordulójában, a DVTK kétgólos hátrányból egyenlített a Mezőkövesd ellen a kiesési rangadón.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Budapest Honvéd–MTK Budapest 2–1 (0–0)
Bozsik Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Holender (64.), Koszta (83.), illetve Ramos (65.)
sárga lap: Baráth (74.), illetve Borbély (54.)

Budapest Honvéd: Gróf - Ikenne-King, Baráth, Kamber, Bobál - Holender, Nagy G. (Vasiljevic, 82.), Gazdag (Koszta, 59.), Zsótér - Lanzafame (Villám, 89.), Eppel

MTK Budapest: Petkovic - Poór, Grgic (Korozmán, 56.), Vadnai, Katona - Vass - Borbély, Kanta, Ramos, Okuka (Martinez, 86.) - Torghelle

A Honvéd a várakozásnak megfelelően azonnal nekiugrott az MTK-nak, de a kék-fehérek rendkívül fegyelmezett védekezéssel hárították ezeket a próbálkozásokat. A félidő közepére kijött a szorításból a vendégalakulat, s néhány alkalommal már a kispesti kapuig is eljutott.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a Honvéd fölénye a 64. percben góllá érett. A közönség javában ünnepelt, amikor az MTK – gyakorlatilag rögtön – egyenlített.

A hajrára mindkét együttes nagy erőket mozgósított, hiszen csak a győzelem volt elfogadható mindkét félnek: a küzdelemből a Honvéd jött ki jobban, hiszen a csereként pályára lépő Koszta emelésével otthon tartotta a három pontot.

Ferencváros–Debreceni VSC 0–0
Groupama Aréna, v.: Pintér
sárga lap: Lovrencsics (93.), illetve Osváth (65.)

Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics - Gera, Koch - Moutari (Hajnal, 79.), Bognár I. (Radó, 68.), Varga R. (Kundrák, 65.) - Böde

Debreceni VSC: Danilovic - Osváth, Szatmári, Brkovic, Ferenczi - Tőzsér, Jovanovic - Feltscher (Mengolo, 65.), Holman (Suk, 88.), Könyves (Sekulic, 74.)- Handzic

A Ferencváros futballozott fölényben az első félidőben, de a Debrecen is felvállalta a támadásokat. A legnagyobb helyzetet is a vendégcsapat alakította ki, ám Lovrencsics hatalmasat mentett a gólvonalon.

A második játékrészben hasonlóképpen produkáltak a gárdák, mindkét oldalon több helyzet is kialakult, a támadók azonban minden lehetőséget elpuskáztak ezen az estén.

Swietelsky Haladás–Vasas 2–2 (0–1)
Sopron, v.: Vad II (Andó-Szabó, a szünetben)
gólszerzők: Iszlai (49., 11-esből), Schimmer (88.), illetve Burmeister (36.), Gaál (73.)
sárga lap: Korcsmár (29.), Hangya (65.)

Swietelsky Haladás: Király G. - Jagodics M. (Schimmer, 82.), S. Wils, Devecseri - Polgár, Iszlai, Jancsó (Kovács L., 79.), Bosnjak - Rácz B., Kiss B., Tóth M. (Halmosi, 76.)

Vasas: Nagy G. - Burmeister, Korcsmár (Vaskó, 66.), Ristevski - Kleisz, Berecz, Vida, Hangya - Gaál B. (Ádám, 74.), Kulcsár T., Remili (Manjrekar, 81.)

A Vasas kezdte aktívabban a mérkőzést, s Kulcsár buktatása után már a 12. percben előnybe kerülhetett volna, de a megítélt 11-est Berecz kihagyta, illetve Király hárította. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, majd a játékrész hajrájához közeledve megszerezték a vezetést a vendégek: egy beadás után Burmeister 6 méterről a kapuba fejelte a labdát.

Vad II István játékvezető megsérült, így a szünetet követően Andó-Szabó Sándor fújta a sípot.

A második félidő is 11-essel indult, annyi különbséggel, hogy ezt a Bosnjak elleni szabálytalanságért a Haladás kapta, s Iszlai be is lőtte. A második játékrész is kiegyenlített csatát hozott, s egy elpuskázott nagy ziccer után a Vasas ismét megszerezte a vezetést. A hajrában a Haladás minden tartalékát mozgósította, s ennek meg is lett az eredménye: a csereként beállt Schimmer góljával ismét egyenlített, és ezzel egy pontot otthon tartott.

Paksi FC–Gyirmót FC 3–0 (3–0)
Paks, v.: Bognár
gól: Bartha (19.), Szakály D. (25., 30.)
sárga lap: Lenzsér (75.), Báló (90.), illetve Kiss M. (49.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár, Lenzsér, Gévay, Báló - Papp K. (Kecskés T., 76.) - Haraszti (Hahn, 79.), Hajdú, Bertus, Bartha - Szakály D. (Daru, 79.)

Gyirmót FC: Nagy S. - Achim, Bojovic, Radeljic, Szegi - Bori, Kiss M. - Madarász (Csiki, 61.), Szalánszki, Vass (Veres., 90.) - Novák (Máté, 74.)

Az álmosan csordogáló első húsz perc végén egy távoli lövéssel előnyhöz jutott a házigazda Paks, amely ezt követően rövid idő alatt még kétszer kihasználta a gyirmóti védelem hiányosságait, s ezzel eldöntötte a találkozót.

A folytatásban is többször szerezhetett volna újabb gólt a Paks, ám a lanyhább második félidőben már egyik fél sem igazán erőltette a játékot.

Diósgyőri VTK–Mezőkövesd Zsóry FC 2–2 (0–2)
Debrecen, v.: Iványi
gólszerzők: Makrai (47.), Busai (69.), illetve Molnár (13.), Sós (17.)
sárga lap: Makrai (51.), illetve Tujvel (31.), Egerszegi (66.), Szeles (70.), Baracskai (91.)

Diósgyőri VTK: Antal - Eperjesi, Busai (Fülöp, 81.), Jagodinskis (Dausvili, 71.), Tamás - Mevoungou - Diego, Makrai - Szarka, Ugrai, Novothny

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel - Vági, Hudák, Szeles, Gohér - Egerszegi, Sós (Baracskai, 61.) - Molnár (Pauljevic, 83.), Bacelic-Grgic, Kink (Diallo, 66.) - Strestík

Az első tíz percben a Diósgyőr volt aktívabb, mégis a legutóbbi három mérkőzését elveszítő Mezőkövesd került csakhamar kétgólos előnybe. A DVTK nagy mezőnyfölényt alakított ki az esőben zajló első félidő további részében, többször el is jutott ellenfele kapujáig, de a mezőkövesdiek ellentámadásai voltak veszélyesebbek.

A pihenőt követően gyorsan szépített a Diósgyőr, majd nagy iramot diktálva nyomás alá helyezte ellenfele kapuját, egymás után alakította ki helyzeteit, ennek eredményeként pedig egyenlíteni tudott. A folytatásra sem állt le, akár újabb gólt is szerezhetett volna, de a Mezőkövesd is megpróbálta kicsikarni a győzelmet, a helyzetek azonban mindkét oldalon kimaradtak.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS