OTP Bank Liga: négy gólt lőttek a hazai csapatok

2015. május. 17., 20:30   |    

OTP Bank Liga: négy gólt lőttek a hazai csapatok

Az OTP Bank Liga 28. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVTK 4-1-re győzte le a Győri ETO-t, a Debrecen 4-0-ra múlta fölül a Lombard Pápát.

DVTK - Győri ETO 4-1 (1-0)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerző: Bognár a 4., Okuka az 54., Tóth (öngól) a 75., Takács a 87., ill. Priskin a 84. percben

A Diósgyőr már a 4. percben megszerezte a vezetést, Bacsa Patrik a jobb oldalról Bognár Istvánt hozta játékba, aki 6 méterről, éles szögből a léc alá lőtt (1-0). A folytatásban is a hazaiak játszottak jobban, de a szünetig nem szereztek újabb gólt. A fordulás után szinte azonnal 10 főre fogyatkozott az ETO, Brdarovszki kapott piros lapot, szabálytalansága után ráadásul büntetőhöz jutott a DVTK. A 11-est Gosztonyi András elhibázta, pontosabban az első NB I-es meccsén védő fiatal Horváth Dániel védett. Az 54. percben megszületett a második hazai gól, Okuka adott be jobbról, a labda a győri Nagy Ádám lábáról pattant az ETO kapujába (2-0). A 75. percben is egy fiatal győri védő "segített be" a hazaiaknak, Bacsa tette be a labdát a kapu elé, az ugyancsak első NB I-es meccsén pályára lépő, felszabadítani igyekvő Tóth Dávid a hálóba továbbított (3-0). A 84. percben Priskin Tamás 16 méterről lőtt találatával szépített az ETO (3-1), de a végszó a hazaiaké volt, egy bal oldali beadás után Takács Tamás fejelt 10 méterről a jobb alsó sarokba (4-1).

DVSC-Teva - Lombard Pápa 4-0 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály
Gólszerző: Szakály a 45., Mihelic az 58., Balogh az 59., Balogh a 86. percben

A mérkőzés első félideje hatalmas hazai fölényt hozott, de a debreceniek a legnagyobb ziccereket is kihagyták - vagy Szűcs Lajos védett, vagy a befejezés volt pontatlan. A pápaiak nem jegyeztek kapura tartó lövést az első félidőben, mégis sokáig úgy tűnt, kihúzhatják kapott gól nélkül. A 45. percben azonban Szakály Péter egy remek átlövéssel előnyhöz juttatta a Lokit, 20 méterről lőtte ki a kapu jobb oldalát (1-0). A második félidő is a Debrecenről szólt, és ebben a játékrészben a helyzeteket is jobb hatásfokkal használta ki a házigazda csapat: az 58. percben Frizoni kezezése után René Mihelic lőtt büntetőből a kapuba (2-0), egy perccel később pedig Balogh Norbert szerzett labdát a pápai térfélen, kapura tört, és Szűcs mellett közelről a jobb alsó sarokba helyezett (3-0). A 86. percben látványos debreceni akció végén Szakály tette le a labdát kapura forduló Baloghnak, aki 14 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (4-0).

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS