Otthon vesztett pontokat az éllovas

2012. március. 24., 19:12   |    

Otthon vesztett pontokat az éllovas

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának szombati játéknapján a Pápa döntetlent ért el Debrecenben.

DVSC-TEVA - Lombard FC Pápa 2-2 (1-0)

Vezette: Becséri Dániel (Kispál Róbert, Szpisják Zsolt)
Gólszerző: Kulcsár a 6., Coulibaly a 49., ill. Tóth az 56., Benko a 67. percben

 A házigazdák az előzetes várakozásoknak megfelelően jobban kezdtek, és már a 6. percben megszerezték vezetést, egy bal oldali beadás után Szakály Péter tette középre a labdát, Kulcsár Tamás pedig közelről a hálóba fejelt (1-0). A folytatásban a pápaiaknak is voltak lehetőségeik, de ezek kihasználatlanul maradtak. A fordulás után megduplázta előnyét a DVSC, egy hosszan előreívelt labdát Adamo Coulibaly szerzett meg a védők közt kilépve, majd egy szép csel után a kapu jobb sarkába továbbított (2-0). A pápaiak nem adták fel, az 56. percben egy bal oldali beadás után Tóth Gábor csúsztatott 9 méterről a bal sarokba (2-1). A 67. percben egy bal oldali szögletet követően Joze Benko fejelt 6 méterről a bal sarokba, kiegyenlítve az állást (2-2). A DVSC a 74. percben visszaszerezhette volna az előnyt, de Bódi Ádám büntetőjét Szűcs Lajos kivédte, így a pápaiak ponttal távoztak az éllovas otthonából.

Vasas - ZTE FC 3-2
Vezette:
Radványi Ádám (Erős Gábor, Márkus Tamás)
Gólszerzők: Tóth a 7., Dejic a 78., Kovács a 93., ill. Jasarevic a 72., Brkic a 74. percben
 
A két nehéz helyzetben lévő csapat mérkőzésén a Vasas szerzett vezetést, a 7. percben Hercegfalvi Zoltán szabadrúgása után Takács Zoltán fejelte középre a labdát, Tóth Balázs pedig 5 méterről a jobb sarokba fejelt (1-0). A gól után is támadásban maradt a Vasas, ám az eredmény sokáig nem változott, a 72. percben pedig a ZTE szerzett gólt, Mahir Jasarevic egy labdaszerzés után 22 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1). Két perccel később Szakály Dénes ívelt Mladen Brkicshez, aki 15 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1-2). A Vasas a 78. percben egyenlített, Takács beadását követően egy védő fején megcsúszott a labda, Jusuf Dajic pedig 10 méterről a jobb sarokba helyezett (2-2). Az angyalföldiek a hajrában a győztes találatot is megszerezték, a 93. percben Katona Máté jobb oldali szögletét követően Kovács Gábor a jobb sarokba fejelt (3-2).

Kaposvári Rákóczi - FGSZ SIófok 2-3 (0-3)
Vezette:
Iványi Zoltán (Medovarszki János, ifj. Kormányos Gábor)
Gólszerző: Bebeto az 57., Haruna a 73., ill. Nyári a 17., Haraszti a 20., Simon a 37. percben

A vendégek remek első félidőt zártak, három találatukra a hazaiak egyszer sem tudtak válaszolni. A 17. percben Melczer Vilmos bal oldali beívelése után a labda elszállt a kapus fölött, Nyári Tibor pedig 6 méterről az üres kapuba fejelt (0-1). Két perccel később ismét egy bal oldali beadást követően született vendégtalálat, Haraszti Zsolt 5 méterről továbbított a kapu közepébe (0-2). A 37. percben Melczer adott be balról, Simon Attila 9 méterről lőtt a hálóba (0-3). A fordulás után magához tért a Rákóczi, az 57. percben Diallo-Grumics-Bebeto volt a labda útja, utóbbi 9 méterről lőtt a jobb sarokba (1-3). A 73. percben szorossá vált a mérkőzés, egy védelmi hiba után Haruna Jammeh szerzett labdát, és 16 méterről a kapus fölött a hálóba ívelt (2-3). A hazaiak erejéből egyenlítésre már nem futotta, a Siófok megszerezte első idegenbeli győzelmét a szezonban.

PMFC-MATIAS - Videoton 1-3 (0-2)
Vezette:
Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Andorka az 55., ill. Nikolics a 12., Gyurcsó a 40., Nikolics (11-esből) a 69. percben

A Videoton óvatosabban kezdett, de a 12. percben első nagyobb helyzetét gólra váltotta, Alvaro Brachi jobb oldali beadása után a labda Nikolics Nemanjához került, aki öt méterről a hálóba továbbított (0-1). A pécsiek erőtlen támadásai nem okoztak veszélyt, a Videoton akciói azonban magukban hordozták a gól lehetőségét, és a 40. percben eredményre is vezettek: Nikolics passza után Gyurcsó Ádám lőtt 13 méterről a jobb sarokba (0-2). Az 55. percben szépített a Pécs, Vlado Markovic bal oldalról adott középre, Andorka Péter pedig 6 méterről az üres kapuba passzolt (1-2). A 69. percben a Brachi lerántásáért megítélt büntetőt Nikolics váltotta gólra (1-3), beállítva a végeredményt.


DVTK - Újpest FC 1-0 (0-0)
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Fernando a 75. percben

Az első félidőben a DVTK birtokolta többet a labdát, míg az Újpest kontrákból igyekezett helyzetbe kerülni. A vendégek a 45. percben jártak a legközelebb a gólszerzéshez, ekkor Kabát Péter jó húsz méterről a bal kapufát találta el. A második félidőben mindkét csapat előtt adódott néhány kecsegtető helyzet, gólt viszont csak a hazaiak szereztek, a 75. percben Tisza Tibor játszott Arzéhez, ő visszatette a labdát Fernandónak, aki 12 méterről a bal sarokba lőtt (1-0), megszerezve csapatának a három pontot.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS