Paksi diadal a Groupama Arénában, élen a Puskás Akadémia

2022. február. 06., 19:52   |    

Paksi diadal a Groupama Arénában, élen a Puskás Akadémia

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Jurina (68.), illetve Baluta (15., 64.)
Mezőkövesd: Tordai - Farkas, Pillár, Lukic, Granecny (Qaka, a szünetben) - Cseke (Besirovic, 49.), Kocsis G. - Babati (Kis, 75.), Cseri, Nagy Dá. - Jurina
Puskás Akadémia: Markek - Spandler, Nunes, Corbu, Szolnoki - Favorov, Baluta (Urblik, 87.) - Van Nieff, Slagveer (Skribek, 80.), Plsek (Puljic, 60.) - Nagy Zs. (Gera D., 80.)

Veszélyesebben kezdett és az első félidőben végig támadóbb felfogásban, hatékonyabban és eredményesebben is futballozott a vendégegyüttes. A felcsútiak negyedóra elteltével a vezetést is megszerezték, a hazaiak pedig a szünetig helyzetet sem tudtak kialakítani a rivális kapuja előtt. Fordulás után megélénkült a játék, gólszerzési lehetőség mindkét együttes előtt adódott, majd előbb a Puskás Akadémia növelte az előnyét a duplázó Baluta második találatával, négy perccel később pedig egy védelmi hibát kihasználva összejött a szépítés a Mezőkövesdnek. A folytatásban lendületes maradt a játék, a hazaiak az egyenlítésért, míg a vendégek a győzelem bebiztosításáért próbáltak újabb gólt szerezni, ám egyik csapat sem járt sikerrel. A Puskás Akadémia először nyert tétmérkőzést Mezőkövesden. A felcsúti csapat veretlenségi sorozata immár hétmeccses az élvonalban, és ha a címvédő Ferencváros a fordulót záró találkozón nem győzi le a Paksot, éllovasként várhatja a folytatást. A hetedik Mezőkövesd egymás után negyedszer sem tudott nyerni, a vasárnapi ráadásul vezetőedzője, Supka Attila 300. NB I-es mérkőzése volt trénerként.

Ferencvárosi TC-Paksi FC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Ádám (6.), Szabó B. (32.), Haraszti (72.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, S. Mmaee, Kovacevic, Cabraja (R. Mmaee, a szünetben) - Laidouni, Loncar - Zubkov (Gavric, 63.), Marin (Besic, 75.), Mak (Szánthó, 57.) - Bassey (Boli, 63.)
Paks: Rácz - Tamás O., Szélpál,  Lenzsér - Osváth, Kesztyűs (Vas, 72.), Windecker, Szabó B. (Böde, 83.), Medgyes (Balogh B., 72.) - Nagy R. (Sajbán, a szünetben), Ádám (Haraszti, 67.)

Jó iramban kezdődött a találkozó, amelynek Ádám bombagólja adta meg az alaphangot a 6. percben. A folytatásban mezőnyfölényt harcoltak ki és helyzetekig jutottak a hazaiak - kétszer oldalról találták el a kapufát, volt les miatt meg nem adott góljuk -, de a félidő közepén a paksi gólszerző kihagyott lehetősége jelezte, a vendégek nem csak az eredmény tartására törekednek. Egy perccel később aztán gyorsan elvégzett paksi szabadrúgást követően Szabó Bálint cselezte magát lövőhelyzetig, majd talált a hazai kapuba. Kétgólos hátrányban már elbizonytalanodtak a ferencvárosiak, nem tudtak akciót kezdeményezni, körülményesek és kiismerhetőek voltak, hátul pedig Dibusz két védése kellett - paksi részéről a gólszerzők próbálkoztak -, hogy ne legyen még nagyobb a különbség. A hazai közönség "Ébresztő, ébresztő!" rigmussal küldte pihenőre kedvenceit. Lendületesebb, koncentráltabb és támadóbb hadrendre váltó Ferencváros érkezett a szünet után - a védő Cabraja helyére a csatár Ryan Mmaee állt -, de a mezőnyfölény sokáig nem párosult lehetőségekkel. Majd hiába akadtak nagy helyzetek, a házigazdák nem találtak a paksi kapuba: Medgyes a gólvonalról mentett, egy perccel később a léc segített a vendégeken. A 72. percben aztán Haraszti pazar szabadrúgás góljával nőtt a paksiak előnye. A hajrában elmaradtak a hazai rohamok - viszont a játékosok teljesen feleslegesen begyűjtöttek három sárga lapot -, sőt, a vendégek előtt adódtak újabb lehetőségek, de az eredmény már nem változott. Másfél héttel ezelőtt rosszul sikerült Sztanyiszlav Csercseszov bemutatkozása a Ferencváros kispadján - Felcsúton kapott ki az együttese 1-0-ra -, miként a tréner által nagyon várt első hazai fellépésén is alulmaradt. Az orosz edzővel három találkozón egy gólra volt képes a gárda, igaz, az három pontot ért Újpesten. A bajnoki idényben tizedik hazai mérkőzésén ötödször nem tudott nyerni a címvédő, ezeken harmadszor szenvedett vereséget. A Paks 2017. április 12. után tudta ismét legyőzni az FTC-t, azt követően négy döntetlen mellett kilencszer kikapott tőle.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS