Pécsre látogat a Haladás, Gyirmótra a Szpari

2022. október. 01., 21:52   |    

Pécsre látogat a Haladás, Gyirmótra a Szpari

Négy nap alatt két fordulót játszik le a Merkantil Bank Liga mezőnye. A vasárnapi játéknapon, a 9. fordulóban a listavezető MTK a Csákvárt, a második helyen álló Gyirmót a Nyíregyházát fogadja.

GYIRMÓT FC GYŐR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Alcufer Stadion, 15.00)
A második helyen álló Gyirmót FC Győr a legutóbbi négy meccséből hármat megnyert a háromhetes bajnoki szünet előtt. Ugyanakkor a Magyar Kupában, nagy meglepetésre, elvérzett az Iváncsa ellen. A Merkantil Bank Ligában pályaválasztóként már kétszer is kikapott a mostani idényben. A Nyíregyháza csak a tizenötödik, de a nagyon rossz rajt után előrelépést jelent, hogy a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer veszített. Idegenben még nem szerzett gólt a bajnoki szezonban. 

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Kórház utcai Stadion, 15.00)
A Békéscsaba a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt, mindössze kilenc szerzett ponttal a tizenharmadik helyen áll a tabellán. Hazai teljesítménye hullámzó, egy fölényes győzelem, egy súlyos vereség és egy gól nélküli döntetlen. A Mosonmagyaróvár a legutóbbi két mérkőzésén nem kapott ki (döntetlent játszott), de így is csak az utolsó előtti helyen áll. Idegenben csak egy pontot gyűjtött eddig, éppen legutóbb, a Szentlőrinc ellen. 

DOROGI FC–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Buzánszky Jenő Stadion, 15.00)
Egyik csapat sem szerepelt jól a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt, mindkettő kiesőhelyen áll. A Dorog valamelyest javult szeptemberben, sőt, a legutóbbi öt meccsén hat pontot szerzett. A Kozármisleny inkább a szezon legelején volt jobb, a legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradt. Idegenben mind a négy eddigi bajnoki mérkőzését elveszítette. 

SZENTLŐRINC SE–DIÓSGYŐRI VTK
(Szentlőrinci Sporttelep, 15.00)
A 12. helyezett Szentlőrinc a legutóbbi négy fordulóban hat pontot szerzett, veretlen maradt. Pályaválasztóként még veretlen, az MTK sem tudta legyőzni. A Diósgyőr az egyik legjobb formában lévő csapat volt a szünet előtt, az edzőváltás óta sokat javult, értékes győzelemmel vette el az MTK veretlenségét. A Diósgyőr az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot gyűjtött, ezzel feljött a negyedik helyre. 

MTK BUDAPEST–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Új Hidegkuti Stadion, 17.00)
Az MTK az élen áll, de a legutóbbi forduló záró mérkőzésén meglepően sima vereséget szenvedett Diósgyőrben. Ettől még a hazai mérlege a lehető legjobb, százszázalékos, négy mérkőzésen 17 szerzett góllal. A Csákvár a tizenhatodik helyen áll, mindössze egyszer nyert eddig a bajnoki idényben. Idegenben két döntetlen, majd két vereség a mérlege. 

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–ETO FC GYŐR
(Kolorcity Aréna, 17.00)
A Kazincbarcika a parádés kezdés után picit megtorpant, a legutóbbi két idegenbeli mérkőzését elveszítette. Ám most pályaválasztóként szerepel, a hazai mérlege pedig továbbra is nagyszerű, négy mérkőzés, négy győzelem. Az ETO kicsit bukdácsolva kezdte a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényét, majd négy mérkőzésen tíz pontot szerzett, viszont a legutóbbi fordulóban kikapott otthon a PMFC-től. Idegenben legutóbbi nyerni tudott, mégpedig Ajkán. 

PÉCSI MFC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(PMFC Stadion, 17.00)
A pécsiek nagyon értékes győzelmet arattak legutóbb Győrben, s ezzel a harmadik helyen állnak. Még inkább figyelemre méltó, hogy övék a mezőny egyetlen veretlen csapata. Otthon április 24. óta nem kaptak ki. A Haladás csak a 14. helyen áll, a legutóbbi öt fordulóban nem tudott nyerni. A vasi zöld-fehérek eddig háromszor játszottak a szezonban vendégként, kétszer kikaptak. 

FC AJKA–BFC SIÓFOK
(Ajkai Városi Sportcentrum, 17.00)
Ajka és Siófok légvonalban nincs nagyon messze egymástól, mint ahogyan a két csapat sem áll egymástól távol a tabellán, hiszen mindkettőnek 11 pontja van. Az Ajka elveszítette a legutóbbi hazai mérkőzését, de előtte háromszor nyert. A Siófok a hazai teljesítményének köszönheti a pontjait, idegenben még nem szerzett pontot a mostani szezonban. 

TISZAKÉCSKEI LC–SOROKSÁR SC
(Tiszakécskei Városi Sportcentrum, 17.00)
Mindkét csapat a mezőny első felébe tartozik, a Tiszakécske tizedikként éppen csak. Pályaválasztóként kilenc pontot szerzett eddig, összesen tizeneggyel áll. A Soroksár mindössze egyszer kapott ki eddig, nagyon nehéz legyőzni. A mérkőzései felén döntetlent játszott. Háromszor játszott eddig vendégként, egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség a mérlege. 

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–BUDAFOKI MTE
(Szent Gellért Fórum, 17.00)
A szegediek a legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön döntetlent játszottak, a nyolcadik helyen állnak a táblázaton. A Szent Gellért Fórumban mindössze kétszer játszottak eddig a bajnoki szezonban, négy pontot szereztek, öt gólt értek el a 180 perc alatt. A Budafok mindössze hét pontot szerzett eddig, de ebből ötöt a legutóbbi három fordulóban, tehát a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt javult valamelyest a csapat. 

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS