Péntektől Európa legjobbjai között játszik a Rába ETO

2018. április. 19., 13:37   |    

Péntektől Európa legjobbjai között játszik a Rába ETO
Fotó: ETO Futsal Club Facebook

Hétvégén rendezik meg az UEFA Futsal Cup négyes döntőjét Zaragozában, a sorozat történetében először magyar résztvevővel.

A bajnoki címvédő győriek a portugál Sportinggal játszanak a döntőbe jutásért pénteken 18 órakor, a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti. A Sporting már több alkalommal is eljutott a legjobb négy közé a futsalban a Bajnokok Ligájának megfelelő sorozatban, kétszer a fináléba is bekerült, de még sosem nyerte meg a sorozatot (tavaly 7-0-ra kapott ki az Intertől az aranycsatában).

A másik pénteki elődöntőben két spanyol csapat, az Inter FS és a Barcelona lép pályára. A címvédő Inter négyszer hódította el a BL trófeát, míg a Barcelona kétszer. A mérkőzéseket a zaragozai Pabellón Príncipe Felipe csarnokban rendezik, várhatóan telt ház, 10 ezer néző előtt.

Az ETO április elején argentin játékossal erősítette meg keretét, a vezetőedző Javi Rodriguez ajánlására Nicolás Rolón érkezett a győriekhez. A légiósai mellett jobbára fiatal magyar játékosokkal felálló ETO számára hatalmas bravúrra lenne szükség, hogy legyőzze a világsztárok sorával felálló Sportingot, vagy a vasárnapi helyosztón az ellenfelét, a csapat tagjainak ugyanakkor óriási tapasztalatszerzési lehetőséget is jelent, hogy a világ legjobbjai ellen mérettetheti meg magát.

UEFA Futsal Cup, elődöntők: Április 20. péntek:

Rába ETO-Sporting CP, 18.00
Inter FS-Barcelona, 21.00

Harmadik helyért: április 22, 17.00
Döntő: április 22., 20.00


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS