Pisont István: Edzőként más érzés a kupasiker

2020. június. 04., 00:33   |    

Pisont István: Edzőként más érzés a kupasiker

Pisont István alig néhány héttel a közös munka megkezdése után szerdán este kupasikerre vezette csapatát, amely a Mezőkövesd elleni 2-1-es győzelemmel kivívta a nemzetközi kupaszereplést jogát is.

Idén Kispestre került a Magyar Kupa

Idén Kispestre került a Magyar Kupa

A Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Mezőkövesd-Zsóry FC-t a Magyar Kupa döntőjében a Puskás Arénában, és ezzel története során nyolcadik alkalommal szerezte meg a sorozat győztesének járó trófeát.

Tovább

– Nagyon elégedett vagyok azzal, amit ma a játékosaim nyújtottak a pályán, fegyelmezetten dolgoztak, kevés lehetőséget adtunk a Mezőkövesdnek – kezdte a szerdai Magyar Kupa-döntőt követő értékelését Pisont István.  –Ellenfelünknek volt ugyan egy-két helyzete az elején, de utána kontrollálni tudtuk a meccset, a védelem tengelyében nem tudtak a kapunk elé kerülni. Támadásban viszont nem voltunk hatékonyak, középen mi sem tudtuk megbontani az ellenfél védelmét, a felíveléseink nem működtek, egyedül a széleken adódtak lehetőségeink. Ugrainak és Lanzafaménak volt két-három betörése, és így találtunk támadható részeket a mezőkövesdi védelemben. A második gólunk után dupla erőbedobással játszottunk, szűkítettük a területeket, hátrébb húzódtunk, nem hagytunk lehetőséget arra, hogy a mezőkövesdi támadók rágyorsítsanak a térfelünkön. Taktikailag rendben volt a csapat, úgy gondolom, megérdemeltük a győzelmet, külön örülök, hogy mindezt nagyszerű közönségünk előtt sikerült elérnünk. A belső védelmi hármasunk kiválóan működött, jól döntöttünk, hogy három belső védővel álltunk fel.

Pisont István a Honvéd történetében a második olyan személy, aki játékosként és edzőként is Magyar Kupát nyert a csapattal, az első Komora Imre volt. Az 1989-es kupagyőzelem és a mostani, edzőként elért diadal között 31 év telt el.

– Egész más felelősséggel a vállamon átélni egy ilyen sikert, mint annak idején játékosként, felelősség nélkül. Nagyon intenzív munka számomra a szerda-szombat ritmus, ahol mindegyik mérkőzés nagyon fontos más-más okok miatt. Holnap már a következő bajnoki mérkőzésre kell készülnünk, mert az Újpest ellen is jó eredményt szeretnénk elérni, ugyanakkor rengeteg tapasztalatot szerezhetek a feszített tempóval, ami a fejlődés szempontjából nagyon fontos. Egész másként éltem meg a mostani kupagyőzelmet, mint a 31 évvel ezelőttit, de elmondhatatlanul boldog és hálás vagyok azért, hogy harmincegy év után másodszor is kupagyőzelmet ünnepelhettem a Honvéddal – tette hozzá Pisont István.

A mezőkövesdiek szakvezetője, Kuttor Attila a mérkőzés után kiemelte: játékosait nem érheti kritika a teljesítményükért, de ezúttal támadásban nem tudott olyan teljesítményt nyújtani a csapat, ami győzelmet jelenthetett volna a kupadöntőben.

– Először is gratulálunk a Honvédnak, ami pedig a csapatomat illeti, a vereség ellenére jól futballoztunk, azokat az erényeket próbáltunk felszínre hozni, ami eddig is jellemzett bennünket. Annál többet, hogy mindent megteszünk a győzelemért, nem tudunk tenni, és ma ez nem volt elég. Két pontrúgás eldöntötte a sorsunkat, ami természetesen nem von le semmit a Honvéd érdemeiből. Megvoltak a lehetőségeink, de egy ilyen védelem ellen nehéz tiszta ziccereket kialakítani. Így is voltak nagy helyzeteink, sajnos ezúttal nem tudtunk élni velük. Hiányzott a kapu előtti élesség, a sima sablonjáték nem elég egy ilyen jól működő védelem megbontásához, egyéni megoldások is kellenek, ezek ma nem olyan mennyiségben és minőségben voltak meg, hogy gólt lehetett volna szerezni belőle.

– Most nagyon fáj mindenkinek a vereség, de talán bizonyos időtávból visszagondolva, látni fogjuk a kupadöntős szereplés értékét. A döntők speciális mérkőzések, amikor semmi nem számít, csak a győzelem, ma ez nekünk nem sikerült. Ettől függetlenül büszke vagyok a játékosaimra, mert mindenki a legjobbját próbálja nyújtani napról napra, egy vesztes mérkőzés nem von le semmit a munkájuk értékéből. Büszke vagyok a stábomra és a szurkolóinkra is, akiknek ezúton is köszönöm, hogy ilyen nagy számban elkísértek minket és végig buzdították a csapatot – fogalmazott Kuttor Attila.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS