Pont nélkül maradtak a vendégek, hetet lőtt a DVSC

2013. július. 28., 22:26   |    

Pont nélkül maradtak a vendégek, hetet lőtt a DVSC

Az OTP Bank Liga 1. fordulójának vasárnapi játéknapján a Videoton FC a Haladást győzte le, a Honvéd pont nélkül zárt Kecskeméten, a DVSC-Teva pedig gólfesztivált rendezett a Kaposvár ellen.

Videoton FC - Szombathelyi Haladás 2-0 (2-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor (Erős Gábor, Aradi József)
Gólszerző: Kleinheisler a 24., Nikolics a 45. percben

A hőség ellenére nagy iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat bátran futballozott, és már az első negyedórában kialakított egy-egy nagy helyzetet az ellenfél kapuja előtt. A hazaiak a 24. percben vezetéshez jutottak, az első NB I-es meccsét játszó, 19 éves Kleinheisler László cselezgetett a 16-os előterében, a védők talán nem vették komolyan, mert senki sem lépett ki rá, a fiatal középpályás pedig élt a lehetőséggel és 15 méterről, középről, jobb külsővel a bal sarokba emelt (1-0). A Haladás kapufával válaszolt a gólra, majd a hazaiak a szünet előtt megduplázták az előnyüket, Kleinheisler labdaszerzése után Álvárez indította Nemanja Nikolicsot, aki egyedül vihette Rózsa kapusra a labdát, és higgadtan a hálóba passzolt (2-0). A fordulás után a szombathelyiek nagy erőket mozgósítottak a szépítő gól megszerzéséért, de csak egy érvénytelenített találatig jutottak. A Videoton is elpuskázott egy-két ziccert, így az eredmény nem változott, a fehérváriak magabiztos győzelemmel kezdték a szezont. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Ugrai Rolandot a hajrában második sárgával kiállította a játékvezető.

A mérkőzés összefoglalója

KTE-Phoenix Mecano - Budapest Honvéd 3-1 (1-0)
Vezette:
Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Bulajics a 7., Eliomar a 66., Oussou a 92., ill. Vécsei a 91. percben

Az első gólra mindössze hét percet kellett várni, a kecskemétiek egyik új játékosa, Boris Bulajic kényszerítőzött Rajczi Péterrel, majd betört a 16-oson belülre, és éles szögből leadott lövése után a labda Kemenes Szabolcsról a kapuba vágódott (1-0). A folytatásban aktívabb lett a Honvéd, de a támadásai nem voltak igazán veszélyesek. A 66. percben beköszönt egy másik kecskeméti újonc is, Mogyorósi József jobb oldali beadása után Eliomar fejelt hat méterről a léc alá (2-0). A 83. percben Pekár László lőtt kapufát, majd a 91. percben szépítette a Honvéd: Vécsei Bálint jó 30 méterről lőtt a bal sarokba (2-1). A hazaiak egy perccel később visszaállították a kétgólos különbséget, egy újabb frissen igazolt légiós, Oussou 15 méterről lőtt a hálóba (3-1).

A mérkőzés összefoglalója

DVSC-Teva - Kaposvári Rákóczi 7-1 (2-1)
Vezette:
Farkas Ádám (Albert István, Márkus Tamás)
Gólszerzők: Sidibe (11-esből) a 13., Korhut a 38., Kulcsár az 50., Jánvári (öngól) az 53., Ferenczi a 70., Horváth a 77., Zsidai a 87., ill. Vrucina a 8. percben

A kaposváriak első helyzetükből gólt szereztek, egy hosszú indítással Bojan Vrucina tört kapura, lerázta Mészáros Norbertet, majd 16 méterről, a kifutó Verpecz István fölött a hálóba emelt (0-1). Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a vendégek, három perccel később Kovács Olivér kapott piros lapot egy 16-oson belüli szabálytalanságért, a megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe magabiztosan értékesítette (1-1). Az emberelőnyben játszó hazaiak jelentős fölényben futballoztak, és a 38. percben a vezetést is megszerezték, Bódi Ádám beadását követően Korhut Mihály az öt és feles sarkától a bal alsó sarokba lőtt (2-1). Az 50. percben jött a harmadik gól, Kulcsár Tamás lövését Posza Zsolt védte ugyan, de a kipattanót Kulcsár szerezte meg, és a hálóba továbbított (3-1). Az 53. percben peches találattal került háromgólos hátrányba a Rákóczi, Jánvári Gáborról pattant a kapuba a labda, öngól (4-1). A 70. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Ferenczi Jánoshoz került a labda, a támadó ballal lőtt a bal felső sarokba (5-1). A 77. percben Bódi Ádám adott be jobbról, Horváth Zoltán 5 méterről fejelt a hálóba (6-1), de még ezzel a góllal sem alakult ki a végeredmény, mert a 87. percben Zsidai László távoli lövését követően is utat talált a kapuba a labda (Posza Zsolt alaposan benne volt a gólban, 7-1).

A mérkőzés összefoglalója

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS