Pontot rabolt a Kecskemét a Fraditól

2023. február. 18., 21:40   |    

Pontot rabolt a Kecskemét a Fraditól

A címvédő és éllovas Ferencváros hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Kecskeméttel; a Paks 2-0-ra kikapott a vendég Mezőkövesdtől; a MOL Fehérvár 1-1-es döntetlent játszott a vendég Puskás Akadémiával az OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Paksi FC–Mezőkövesd Zsóry FC 0–2 (0–0)
Paks, v.: Erdős
gólszerzők: Babunski (53.), Molnár (62.)
sárga lap: Szélpál (45.), Kinyik (70.)

Paksi FC: Nagy G. (Simon B., 78.) – Sajbán, Kinyik (Skribek, 78.), Kádár, Szélpál – Papp, Windecker – Hahn (Böde, 66.), Haraszti (Vas, 66.), Bőle – Varga B.

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli – Kállai, Beriasvili, A. Lukic, Vajda – Besirovic (Lehoczky, 90.), Brtan, Nagy G. (Márkus, 81.), Molnár (Zahary, 81.), Cseri (Babunski, a szünetben) – Drazic (Bobál G., 92.)

Bognár György visszatérésének első mérkőzésén a Paks még nem tudta azt a támadójátékot nyújtani, mint a vezetőedző korábbi ténykedése idején, amikor a zöld-fehérek messze a legtöbb gólt szerezték a magyar élvonalban. Bár az első 15 percben valamelyest veszélyesebb volt a hazai csapat, mégis a vendégek jártak közelebb a gólhoz, mivel Lukic betalált, igaz, lesről. Az első félidő második felében is a Paks birtokolta többet a labdát, de fölénye meddőnek bizonyult, így jobbára eseménytelenül teltek a percek a szünetig.

A második játékrész mezőkövesdi góllal kezdődött, ez pedig alaposan megzavarta a paksi csapatot, amelyet kapusa, Nagy Gergely tartott meccsben két bravúros védéssel, de Molnár távoli lövését már ő sem tudta hárítani. Kétgólos hátrányban ugyan a Paks beszorította ellenfelét, de a mezőkövesdi kapus, Piscitelli állta a sarat, sorozatos bravúrjaival nem engedte felzárkózni a hazai csapatot, amely így ismét pont nélkül maradt.

Ferencvárosi TC–Kecskeméti TE 1–1 (1–0)
Groupama Aréna, v.: Karakó
gólszerzők: Traore (37.), illetve Horváth K. (53.)
sárga lap: S. Mmaee (67.), illetve Vágó (34.), Horváth K. (42.), Nikitscher (59.), Nagy K. (65.), Szabó A. (84.)

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Kovacevic (Abena, 58.), Pászka (Baden Frederiksen, 65.) – Esiti (Mercier, 77.), Vécsei - A. Traore, Zachariassen, Marquinhos – R. Mmaee

Kecskemét: Varga Á. – Nagy K. (Meszhi, 69.), Szabó A., Rjasko, Belényesi, Zeke – Katona B. (Nikitscher, a szünetben), Vágó (Tóth B., a szünetben), Szuhodovszki, Banó-Szabó (Szalai, 79.) – Horváth K. (Májer, 63.)

A vendégek alapfelállása rendkívül zárt taktikát ígért, a kecskemétiek ennek megfelelően megszállták saját térfelüket: öt védő előtt négy középpályás próbált szűrni, elöl egyedül Horváth igyekezett zavart kelteni. Támadójátékról a vendégek esetében nem lehetett beszélni, ritkán volt náluk a labda, és ha mégis, gyorsan elveszítették. A Ferencváros ellenben kellő fordulatszámon pörgött, támadói sokszor indultak üres területre, mezőnyfölényük így egyáltalán nem volt meddő. A hazaiak sorra dolgozták ki a helyzeteket, egymás után jöttek a próbálkozások, a 37. percben pedig Traore fejesével a vezetést is megszerezték. Ennek köszönhetően minimális előnnyel vonultak pihenőre, bár egy olyan félidőt követően, amelyen könnyűszerrel akár a meccset is eldönthették volna.

Az 53. percben Horváth Krisztofer góljával egyenlített a KTE: szöglet után ketten is átlépték a labdát, így jutott el a támadóhoz, aki pontosan lőtt. A folytatásban maradt a kiváló iram, lüktető volt a játék, amely abból fakadt leginkább, hogy a vendégek bátrabb taktikára váltottak. Az irányítás így is a hazaiaknál maradt ugyan, de a kapura már nem jelentettek olyan komoly veszélyt, mint az első félidőben, a hajrára pedig a mezőnyfölényük is eltűnt. A lefújásig mindkét fél eldönthette volna a maga javára a meccset, a helyzetek azonban kimaradtak.

MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 1–1 (0–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Vad II
gólszerző: Csongvai (54.), illetve Levi (82.)
sárga lap: Kastrati II (66., 90+4.), Flores (87.) illetve Puljic (61.)
kiállítva: Kastrati II (90+4.)

MOL Fehérvár: Kovács D. – Fiola, Csongvai, Larsen, Heister (Hangya, 87.) – Pokorny (Christensen, 74.), Flores – Kastrati II, Dárdai P. (Katona M., 82.), Schön – Szabó L. (Kodro, a szünetben)
    
Puskás Akadémia: Markek – Mezghrani (Bartolec, 70.), Batik, Spandler, Stronati (Slagveer, 61.), Brandon – Corbu, Favorov, Kern (Puljic, a szünetben) – Gruber (Komáromi, 61.), Zahedi (Levi, a szünetben)
    
Egy VAR által érvénytelenített, majd egy lesállásról született Puskás-góllal indult a találkozó, amelyen a kiesés elől menekülő Fehérvár a félidő közepéig semmi veszélyt nem jelentett a kapura, egyértelműen a vendégek játszottak fölényben. A 25. perctől mutatott először életjeleket a hazai gárda, majd a játékrész utolsó percében egy ígéretes támadás végén kapufáig is eljutott, igaz, a felcsúti Batik Bence révén.

Fordulást követően megszerezte a vezetést a Vidi: egy sarokrúgás után a héten az Újpesttől igazolt Csongvai Áron pörgetett a kapuba. A Puskás Akadémia ment előre az egyenlítésért és Jonathan Levi szép lövésével egyenlített. Nyílt lett a meccs, mindkét együttes a győzelemért támadott, végül azonban meg kellett elégedniük az egy-egy ponttal.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS