Pontot szerzett a Fradi otthonában a Kisvárda, oda a Vidi hosszú hazai veretlensége

2021. január. 30., 21:50   |    

Pontot szerzett a Fradi otthonában a Kisvárda, oda a Vidi hosszú hazai veretlensége

A Puskás Akadémia az újonnan igazolt Géresi Krisztián góljával gyűjtötte be a három pontot, a Mezőkövesd legyőzte az Újpestet.

MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Géresi (95.)
MTK Budapest: Mijatovic (Somodi, 56.) - Alho, Nagy Zsombor, Pintér Á., Varju, Herrera (Ikenne-King, 75.) - Kata (Palincsár, 56.), Mezei (Cseke, 56.), Dimitrov (Bíró, 75.) - Varga R., Prosser
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zsolt - Urblík, Corbu (Plsek, 75.) - Kiss T. (Baluta, 85.), Knezevic, Slagveer - Mance (Géresi, 71.)

Az első perctől a felcsútiak irányították a játékot, többet birtokolták a labdát és támadóbb szellemben futballoztak riválisuknál. A mérkőzést sok technikai hiba tarkította, így kevés helyzet volt, de azok rendre az MTK kapuja előtt alakultak ki. A kék-fehéreknek nagyon nem ízlett a vendégek letámadása, emiatt jószerivel el sem jutottak az ellenfél kapujáig, Mijatovicnak viszont két-három alkalommal hárítania kellett. A folytatásban sem változott a játék képe, a második félidő is a Puskás Akadémia helyzetével és Mijatovic védésével kezdődött. A montenegrói kapus megsérült, de a helyére beálló Somodi bravúros hárítással mutatkozott be. Az idő múlásával egyre többet hibáztak a PAFC játékosai, így mezőnyfölényük meddővé vált. Miután az MTK kihasználta ötödik cserelehetőségét, Pintér Ádám csapatkapitány megsérült, emiatt a hazai csapat emberhátrányban fejezte be a találkozót. A vendégek ezt kihasználva ismét fokozták a nyomást, amikor már úgy tűnt, nem járnak sikerrel, a csereként beállt és a PAFC-ban először pályára lépő Géresi egy jó lövéssel eldöntötte a mérkőzést.

Mezőkövesd Zsóry FC-Újpest FC 3-2 (1-0)
Gólszerzők: Katanec (44.), Besirovic (59.), Cseri (81., 11-esből), illetve Szakály (76.), Beridze (78.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D. (Eperjesi, 83.), Neszterov, Katanec, Vadnai - Besirovic, Berecz, Martic, Cseri (Karnyicki, 83.) - Vutov (Chrien, a szünetben), Jurina (Vojtus, 69.)
Újpest FC: Banai - Pauljevic, Kutrumpisz, Baosic, Rafael (Ristevski, 71.) - Simon K. (Stieber Z., 66.), Onovo, Csongvai (Szakály, 71.), Mitrovic, Katona M. (Mucsányi, 66.) - Perosevic (Beridze, 34.)

Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, némi hazai fölénnyel. A vendégek kapuját több alkalommal csak Banai mentette meg a góltól, de a játékrész hajrájában, egy szabadrúgásnál már ő is tehetetlen volt. Többször hibázott a mezőkövesdi védelem is, az Újpest azonban nem tudott élni a saját lehetőségeivel. A szünet utáni második helyzetét gólra váltotta a fölénybe kerülő hazai csapat, a vendégek csak ezután próbáltak támadásokat vezetni, kezdetben kevés sikerrel. Michael Oenning vezetőedző már a 71. percre kihasználta az összes cseréjét, s ez jó húzásnak bizonyult, ugyanis az Újpest két cserejátékos, Szakály és Beridze révén három perc alatt egyenlített. Az öröme azonban nem tartott sokáig, mert a Mezőkövesd szinte azonnal büntetőhöz jutott - Andó-Szabó úgy ítélte meg, hogy Onovo szabálytalankodott Cserivel szemben -, amelyet értékesített is. Az utolsó percekben beszorította ellenfelét a lila-fehér együttes, de még egyszer már nem sikerült egyenlítenie. A házigazda öt kör óta veretlen, hazai környezetben pedig sorozatban a negyedik sikerét ünnepelhette, a fővárosi csapat viszont második idei bajnokiján a második vereségét szenvedte el. A hazaiak történetük során először múlták felül a lila-fehéreket pályaválasztóként. Az előző hét mezőkövesdi összecsapáson mindössze két döntetlent ért el a borsodi együttes.

Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Uzuni (60.), illetve Jelena (40.)
Ferencvárosi TC: Dibusz - Lovrencsics (Wingo, 63.), Blazic, Botka, Heister (Civic, 78.) - Haratin (Somália, 78.), Sigér - Nguen (Redzic, 86.), Uzuni, Zubkov (Isael, 63.) - Boli
Kisvárda Master Good: Dombó - Camaj (Simovic, 62.), Melnyik, Cirkovic, Leoni (Prenga, 54.) - Zlicic (Sassá, 62.), Ötvös - Navrátil, Karabeljov, Bumba - Jelena (Viana, 62.)

Korán vezetést szerezhetett volna a címvédő Ferencváros, de Haratin büntetőjét - valamint ismétlését is - védte Dombó. Nagy nyomás alatt futballozott a folytatásban is a Kisvárda, mégis vezetéshez jutott, a 40. percben egy szöglet után Jelena szerezte meg a klub történetének első gólját a Groupama Arénában. A második játékrészt még nagyobb lendülettel kezdte a hazai csapat, és Uzuni révén gyorsan egyenlített is. A Ferencváros innentől kezdve szinte végig riválisa térfelén futballozott, a Kisvárda egy-egy kontrával próbált csak veszélyeztetni. Ezt leszámítva foggal körömmel őrizte a döntetlent a vendég alakulat és végül ez sikerült is neki. A két csapatnak ez volt a nyolcadik egymás elleni mérkőzése az élvonalban, a Kisvárda első alkalommal szerzett pontot.

MOL Fehérvár FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Dárdai (45.), illetve Hidi (22.), Batik (80.)
MOL Fehérvár FC: Rockov - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola - Alef - Nego, Dárdai (Petrjak, 64.), Houri, Bamgboye - Nikolics (Zivzivadze, 64.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Uzoma (Bardea, a szünetben), Kamber, Batik, Lovric, Tamás K. - Szendrei, Hidi (Nagy G., 78.), Gazdag - Balogh N. (Nagy D., 67.), Bőle (Zsótér, 86.)

A Fehérvár kezdte jobban a meccset, a Honvéd negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé tette a játékot, majd egy óriási védelmi hiba után Hidi Patrik révén a vezetést is megszerezte. A hazaiak támadásban maradtak, küzdöttek az egyenlítésért, miközben a vendégeknek több lehetőségük nyílt kontratámadások vezetésére. A Fehérvár erőfeszítése a szünet előtti percben góllá érett: az NB I-ben először kezdőként pályára lépő ifj. Dárdai Pál első élvonalbeli találatát szerezte. Fordulást követően is lüktető maradt a játék. A Fehérvár játszott fölényben, a Honvéd továbbra is a gyors ellentámadásaiban bízott. Mégsem ebből szerezték meg a fővárosiak újra a vezetést, hanem egy sarokrúgást követően, amit Batik Bence fejelt az ötösről a kapuba. A mérkőzés hajrájában görcsösen próbálkoztak a fehérváriak, míg a vendégek ügyesen tartották a labdát és megérdemelten szerezték meg a három bajnoki pontot.  A székesfehérvári együttes sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban és 2019 decembere óta először maradt alul hazai pályán. A kispestiek 2017 májusa óta, amikor 1-0-s sikerükkel megszerezték a bajnoki címet, nem tudták legyőzni a Fehérvárt. Azóta négy döntetlen mellett hétszer - köztük egy Magyar Kupa-döntőben - vereséget szenvedtek.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS