Rangadókkal folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei

2023. október. 21., 20:02   |    

Rangadókkal folytatódnak a Merkantil Bank Liga küzdelmei

A Merkantil Bank Ligában vasárnap a 12. fordulót rendezik. A listavezető ETO Szegeden, a második helyen álló Nyíregyháza az Illovszky Stadionban játszik.

BVSC-ZUGLÓ–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, BVSC-Zugló Stadion, 13.00)

Azonos pontszámmal áll a két csapat a Merkantil Bank Liga tabelláján, a Siófok a tizenötödik, a BVSC-Zugló a tizenhatodik. A Balaton-parti gárda a legutóbbi három fordulóban nem szerzett pontot. A zuglóiak a tizedik fordulóban nyertek, azóta megint egyszer kikaptak. A legutóbbi négy hazai mérkőzésükön nem szereztek gólt, így is gyűjtöttek egy pontot.

GYIRMÓT FC GYŐR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Alcufer Stadion, 13.00)

A jelek szerint a Gyirmót magára talált. Az első nyolc fordulóban egyszer sem nyert, azóta viszont százszázalékos, nem veszített pontot. A legutóbbi három fordulót 6-1-es gólkülönbséggel zárta. A Csákvár a hatodik helyen áll, a legutóbbi fordulóban újra győzött, két döntetlen után. Vendégként az augusztus közepén játszott soroksári vereség óta veretlen.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Kolorcity Aréna, 13.00)

A tizedik helyen álló Kazincbarcika a legutóbbi fordulóban lezárta hosszú, az első forduló óta tartó veretlenségi sorozatát. Pályaválasztóként három döntetlen és két győzelem az eddigi mérlege. A Tiszakécske a legutóbbi három fordulóban öt pontot szerzett, tehát veretlen maradt. A tizennegyedik helyen áll. Idegenben, három vereség után, legutóbb győzött Mosonmagyaróváron.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, MTE 1904 Sorttelep, 13.00)

Mindössze három pontot szerzett eddig a még nyeretlen kisalföldi csapat. Érdekes a hazai mérlege: ha gólt tudott szerezni (kétszer volt ilyen) pontot is gyűjtött, döntetlent játszott. A Haladás a nyolcadik helyen áll, legutóbb döntetlent játszott. A legutóbbi öt idegenbeli mérkőzésén nem szenvedett vereséget.

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁRI SC
(Vasárnap, BMTE Sporttelep, 13.00)

A forduló fővárosi derbijén a hetedik találkozik a tizenegyedikkel. A Budafok áll jobban, de a legutóbbi fordulóban kikapott. A Soroksár ellenben éppen a tizedik fordulóban szakította meg rossz sorozatát, s nyert újra. Három pont a két csapat között a különbség.

FC AJKA–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Vasárnap, Ajkai Városi Sportcentrum, 17.00)

Továbbra sem talál magára az ajkai csapat. Az utolsó előtti helyen áll, a legutóbbi hét fordulóban egyetlen pontot sem szerzett. Pályaválasztóként immár sorozatban négyszer veszített. A kozármislenyiek jól szerepelnek, két hete, a legutóbbi bajnoki mérkőzésükön a Vasast verték 4-3-ra. A harmadik helyen állnak a tabellán. Idegenben eddig kétszer, Kispesten és Budafokon győztek a bajnoki idényben.

VASAS FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

A kozármislenyi vereséggel a Vasas rontott, az előző hetek jó szereplése után a negyedik helyen áll. A Fáy utcában augusztus eleje óta veretlen, de kétszer csak döntetlent játszott. A Nyíregyháza kitűnő formában van, még veretlen a bajnoki szezonban, a tabellán a második helyen áll.

PÉCSI MFC–BUDAPESTI HONVÉD FC
(Vasárnap, PMFC Stadion, 17.00)

A két nagy múltú csapat közül a PMFC a tizenharmadik, a Honvéd a kilencedik helyen áll, de mindössze egy pont a különbség a kettő között. A PMFC az eddigi öt hazai meccsén mindössze egy gólt szerzett, mindjárt az elsőn. A Honvéd a legutóbbi négy idegenbeli bajnokiján nem tudott nyerni.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Szent-Gellért Fórum, 17.00)

Az ötödik helyen álló Szeged-Csanádnál egyetlen csapat sem játszott több döntetlent eddig a Merkantil Bank Liga 2023–2024-es idényében. A legutóbbi öt találkozójából egyet nyert meg, a többin egy pontot gyűjtött. A Szent Gellért Fórumban az eddigi öt hazai mérkőzéséből kettőt nyert meg, a Honvédot és a Vasast verte meg. A listavezető ETO a legutóbbi három fordulóban nyert, vendégként az elmúlt 30 napban kettőből kettőt nyert, összesen hét gólt szerezve.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS