Rangadóval tér vissza a Simple Női Liga

2021. március. 11., 09:57   |    

Rangadóval tér vissza a Simple Női Liga

Amerikai légiósok a magyar bajnokságban, régi és új válogatott játékosok az ETO-ban, nagy mozgás a DVTK-nál – hétvégén folytatódik a Simple Női Liga! Az NB I-es küzdelmek első tavaszi fordulójában rögtön egy rangadót is láthatunk, jövő kedden fogadja ugyanis az MTK a Fradit.

Női MK: Csak az NB I-es csapatok maradtak, a Fradi megállította a Puskást

Női MK: Csak az NB I-es csapatok maradtak, a Fradi megállította a Puskást

Tizenegy gólt lőtt az MTK a Női Magyar Kupában, kiesett a Szent Mihály és a Kelen is a hétvégi negyeddöntőben.

Tovább

Egy évvel ezelőtt éppen a 13. fordulóval szakította félbe a koronavírus-járvány a Simple Női Ligát és a 2019-2020-as kiírást már végig sem lehetett játszani. Most szintén a 13. fordulónál tart a női NB I mezőnye, amely március 13-án lép először pályára az idei tavaszi szezonban.

Az FTC-Telekom két új játékossal várja a folytatást: a kanadai játékos, Caroline Kehrer a dániai Aalborgtól érkezett Budapestre, míg Rőhberg Zsanett a Soroksárból tért vissza az NB I-es csapatba. Az NB II-ben szereplő Soroksárban folytatja viszont karrierjét Németh Diána.

Az eddigi 12 mérkőzésből tízet-tízet megnyert a Fradi és az MTK is a Simple Női Ligában. Utóbbi klub távozó kapusa helyére Samu Annával írt alá, illetve az amerikai Angela Boyle és Natalie Stephens is kék-fehér mezt húz, ők ketten Olaszországból váltottak csapatot. A vezetőedzői posztot pedig  mostantól Tóth Mihály tölti be, aki korábban a mezőkövesd férficsapatánál dolgozott.

Az elmúlt hónapokban összesen heten távoztak a Diósgyőrből. A téli átigazolási időszakban hat labdarúgó távozott: Balázs Csilla, Boros Kinga, Gergely Viktória, Sofia Kongouli, Nagy Fanni és Oláh Adrienn nem tagja már a csapatnak. Eirini Nefrou még a szezon közben távozott közös megegyezéssel. Az érkezők száma is ugyanennyi: Katherine Byrne, Samantha De Pinho, Heidi Giles, Siobhan Higgins, Nagy Melinda, Clair Stackel, Sabrina Williamson csatlakozott a diósgyőri együtteshez. Az újak mindannyian szabadon igazolható játékosként érkeztek. A női szakág új vezetővel is „erősített”:

Az őszi szezon végén hat ponttal maradt le a dobogóról az Astra, az Üllőn szereplő gárda Rácz Zsófiától (ETO) búcsúzott el; illetve Angliából, a Watford Ladies csapatát is megjárva tért haza hozzájuk Kós Petra.

A szünet előtt az utolsó helyen végzett az ETO, ám a győri együttesnél egyértelműen a bennmaradás és az előrelépés a cél tavasszal. Ezt mutatja az is, hogy több ismert nevet igazoltak le. Rácz Zsófia érkezett, illetve hazatért hozzájuk a Németországban légióskodó Süle Dóra és Kovács Laura. De leszerződtették a válogatott hálóőrét, Szőcs Rékát is az MTK-tól. Érkezett továbbá két játékos a DVTK-tól Oláh Adrienn és Nagy Fanni személyében. A csapat új vezetőedzője pedig Menczeles Iván lett.

Az előző kiírásban még a bennmaradásért küzdő Szent Mihály most a középmezőnyből várhatja a folytatást. Az 5. helyen álló csapat keretében nem történt nagy változás: Boros Kinga a Diósgyőrből, Bartalis Barbara pedig kölcsönben folytatja Csíkszeredán, míg Ramor Korinna (Kelen SC) a Simple Női Ligán belül cserélt klubot.

Szintén új edzővel vág neki a tavasznak a Haladás-Viktória, Székely Tibor veszi át az együttes irányítását. Eddig két labdarúgót sikerült megszerezniük a szombathelyieknek: Urbán Anettet a Metistől és a román válogatott Boanda Laviniát az Olimpia Clujtól. Továbbá Veszprémből érkezett három U19-es játékos (Csizmadia Zsófia, Rugovics Boglárka és Páma Eszter), akik valószínűleg az első csapatban is kapnak majd feladatot.

A Kelen SC négy játékostól vett búcsút, ők Kalotai Eszter Róza (Kelen SC U19), Hermann Antónia (kényszerpihenőn, de az egyesület tagja maradt), Zágonyi Barbara (Saint Francis College Brooklyn Women’s Soccer, Amerika) és Nyéki Anna (FK Csíkszereda, Románia) voltak. Érkezett azonban Gyenes Adrienn (Amerika), Ramor Korinna (Szent Mihály) és Böröcz Bettina (Soroksár).

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS