Rossz passzban várja a Kecskemétet a Debrecen

2012. augusztus. 10., 17:25   |    

Rossz passzban várja a Kecskemétet a Debrecen

Három mérkőzést játszanak szombaton az OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

DVSC-TEVA– KTE-PHOENIX MECANO
(Augusztus 11., szombat, 17.00)

A kecskeméti csapat mumusa a Lokinak a Kondás-korszakban. Egyrészt a KTE volt az egyetlen alakulat, amelyik (a Ligakupában) le tudta győzni a DVSC-t a 2011–2012-es idényben, másrészt az elmúlt 12 hónapban a bajnokságban, Debrecenben 2-1-re nyert 'csak' a Loki, a két kupasorozatban pedig döntetlent játszott a két csapat ugyanott (Magyar Kupa, Ligakupa 1-1). A bajnoki győzelemkor Nagy Zoltán a 92. percben szerezte meg a győztes gólt. Ugyanakkor, amióta a KTE élvonalbeli csapat, mindössze egyszer, 2010. november 10-én nyert a Nagyerdőben, Magyar Kupa-mérkőzésen. Kondás Elemér együttese nincsen jó passzban, noha remekül kezdte az idényt. Az albán Skënderbeu kiejtése mellett fölényes győzelmet aratott az első fordulóban a Győri ETO elleni rangadón. Ebbe a sorba illeszthető a BATE elleni idegenbeli döntetlen is. Ám sem a kaposvári, a tulajdonképpeni B csapattal elszenvedett vereség, sem a BATE elleni nyíregyházai kiesés nem emlékeztet az előző idény bajnoki teljesítményére. A héten kiderült, hogy Nenand Novakovics, a csapat első számú kapusa hét hónapra kidőlt a sorból térdsérülése miatt. A KTE együttesébe visszatérhet az eltiltott Balogh Béla.

DIÓSGYŐRI VTK– EGRI FC
(Augusztus 11., szombat, 19.00)

Az újonc nem kifejezetten jó előjelekkel várja harmadik fellépését a 2012–2013-as bajnoki idényben. A Haladás elleni vereség, s a Siófok elleni angyalföldi döntetlen után az Eger hétközben kiesett a Magyar Kupából. A Nyíregyháza elleni 0-1 alkalmával a Brljak – Preklet, Kovács G., Knakal, Mecsinovics, Piller – Albert Á., Stanislaw – Farkas Á. (Pisanjuk, 82.) – Hrisztov (Horváth Z., 78.), Pavlov (Koós, 69.) csapat játszott, az első két fordulóban kétszer szerepeltek közül Sztankó, Dobrics, Hamouz, Katona, és Pavicsevics nem játszott a mérkőzésen, Koós és Pisanjuk csak csereként álltak be. A Diósgyőr az Újpest elleni hazai győzelemmel kezdett, majd kikapott Kispesten. A DVTK a legutóbbi három hazai mérkőzését megnyerte. A két csapat az előző idényben a Magyar Kupában találkozott egymással, a Diósgyőr tizenegyesekkel győzött Egerben. Az NB I-ben 41 évvel ezelőtt találkozott legutóbb a két csapat.

FERENCVÁROS– LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Augusztus 11., szombat, 20.45)

A két csapat nagyon hasonló formában kezdte az idényt: mindkettő két döntetlennel, 1-1-es gólkülönbséggel áll. Még az is megegyező, hogy az első találkozó 1-1-ét követte egy 0-0. A zöld-fehérek nagyon reménykednek abban, hogy végre megszületik az első győzelmük, s nem ismétlődik meg az előző szezon rossz rajtja, amikor a harmadik forduló után (sőt, aztán még a hetedik forduló után is) győzelem nélkül álltak. A Pápa ugyanakkor gyengébben kezdett, mint egy éve, akkor két győzelmet egy döntetlen követett az első három fordulóban. A pápai futball élvonalbeli történetében harmadszor nem szenvedett vereséget a csapat az első két fordulóban. A két együttes egymás elleni, Üllői úti mérlege is a Ferencváros számára kedvezőbb (3-1-1), de gyengébb, mint az idegenbeli (5-0-0). Az előző idényben nagy feltűnést keltett, hogy a Pápa, Lovrencsics két góljával nyerni tudott az Üllői úton. A vendégek keretéből hárman, Rodenbücher istván, Maróti Béla, s természetesen Szűcs Lajos szerepeltek korábban élvonalbeli mérkőzésen a Ferencváros színeiben is.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS