Sorozatban negyedszer, története során 33. alkalommal bajnok a Ferencváros

2022. április. 24., 21:36   |    

Sorozatban negyedszer, története során 33. alkalommal bajnok a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában eldőlt a bajnoki cím: a Ferencváros 2-1-re legyőzte az Újpest FC-t, ezzel bebiztosította története 33. bajnoki elsőségét.

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Nguen (19.), Vécsei (39.), illetve Zivzivadze (6. - 11-esből)
Piros lap: Loncar (93.)
Ferencváros: Dibusz - Somália (S. Mmaee, a szünetben), Blazic, Kovacevic, Pászka - Esiti - Zachariassen (Auzqui, 72.), Laidouni (Besic, 90.), Vécsei (Loncar, 63.), Nguen - Boli
Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Boumal (Katona, 84.), Antonov - Csongvai, Onovo - Croizet, Bjelos (Mitrovic, 73.), Beridze (Simon, 87.) - Zivzivadze
 
Korai újpesti gól adta meg a szurkolóknak köszönhetően amúgy is jó hangulatú, teltházas találkozó alapját. Vendégkontra végén Esiti szabálytalankodott Beridzével büntetőt érően, amelyet a 6. percben Zivzivadze váltott gólra. Utóbbi kilencedik újpesti bajnoki meccsén tizedszer volt eredményes. A folytatásra maradt a nagy küzdelem, amelyben meddő fölénybe került a házigazda a saját térfelére visszazáró Újpesttel szemben. A 18. percben aztán egyenlített a Ferencváros: Boli centerezését a túloldalon üresen helyezkedő Nguen lőtte a kapuba. Kijött a szorításból az Újpest, amely a szünet előtt már a kezdeményezést is átvette, de hiába akadtak lehetőségei, az újabb gólt a hazaiak szerezték. A 39. percben Pászka gurította visszafelé a labdát, amelyet Vécsei helyezett laposan a bal sarokba. A szünet után is élvezetes, nyílt maradt a játék, amelyben már Dibusznak, majd Banainak is akadt védenivalója, utóbbinak több is. A hajrához közeledve a kapuk egyre kevésbé forogtak veszélyben, és az iram is csökkent. Az Újpest próbált támadni, de sok hiba csúszott a játékába. A 95. percben Dibusz rosszul mozdult ki a kapujából, és pechesen ért a labdához, ezt kihasználva Croizet lőtt a hazai kapuba, Karakó játékvezető viszont a videovisszajátszást követően kifelé ítélt szabadrúgást, mert az újpesti támadó kezét is érintette a labda. 

A két patinás fővárosi együttes 236. bajnoki találkozóját vívta egymással, az FTC 112. győzelmét aratta, 62 döntetlen és 61 újpesti siker mellett. A Ferencváros az Újpest elleni legutóbbi 19 bajnoki összecsapásán veretlen immár, öt döntetlen mellett 14-szer nyert, sorozatban tizedszer. Négy fordulóval a szezon zárása előtt a zöld-fehéreknek 62 pontjuk van, a második Kisvárdának és a harmadik Puskás Akadémiának pedig 49. Egy évvel ezelőtt szintén az Újpest elleni hazai győzelemmel biztosította be aranyérmet a Ferencváros. Az FTC története során 33. alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és sorozatban negyedszer végez az élen. Legutóbb az Újpestnek volt hasonlóan hosszú sorozata a bajnokságban, a lila-fehérek a 70-es években egymást követően hétszer végeztek az élen.

 A hazaiaknak ez volt sorozatban a kilencedik, otthon pedig egymás után az ötödik nyeretlenül megvívott bajnokijuk.

Gyirmót FC Győr-Budapest Honvéd 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Hasani (27.), illetve Bőle (20.)
Gyirmót: Rusák - Szegi, Ikic (Széles, 68.), Csörgő, Hajdú - Klimovic (Radics, 83.), Vass Á., Nagy P. - Hasani, Varga (Simon, 82.), Medgyes (Herjeczki, 66.)
Bp. Honvéd: Tujvel - Doka (Petkovic, 57.), Batik, Lovric, Tamás - Kadiri (Hidi, 67.), Zsótér, Pantelic (Petruszenko, 86.) - Bőle, Lukic (Traoré, 86.), Machach (Drazic, 56.)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a kiesés elkerüléséért küzdő csapatok összecsapásának első félideje, melynek során valamivel veszélyesebbnek bizonyult ugyan a Honvéd, mégis 1-1-es döntetlennel vonultak szünetre a felek. A vezetést a vendégek szerezték meg a 20. percben, de a Gyirmót hét perccel később válaszolt, majd a félidő végéig mindkét oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, ám egyik fél sem járt sikerrel. Fordulás után taktikai csata bontakozott ki, javarészt a mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A hajrához közeledve egyre több volt a hiba és a pontatlanság mindkét együttes játékában. A 90. percben a Honvéd kapufáig jutott, a ráadásban pedig még a Gyirmót előtt is adódott nagy gólszerzési lehetőség, végül azonban maradt a döntetlen és a pontosztozkodás. A Honvéd ennek az eredménynek köszönhetően változatlanul hat ponttal és egy pozícióval előzi meg a tabellán a Gyirmótot.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS