Strandlabdarúgás: javában tart a pozícióharc

2014. július. 18., 13:39   |    

Strandlabdarúgás: javában tart a pozícióharc

Az alapszakasz utolsó fordulójának első meccsén a tét egyértelműen az volt, hogy amelyik csapat nyer, az nem veszíti el végérvényesen az esélyét a legjobb négy közé kerülésre.

Ennek megfelelően feszült, komoly meccset játszott egymással a Siófok és a Keresztes Lovagok. A mérkőzést három határozott periódusra lehet osztani. Az elsőben egyik csapat sem tudta megszerezni a biztonságos különbséget, rendre egy gól volt vagy az egyik, vagy a másik együttes javára. Aki ebben az időszakban látta a meccset, az bizony nem tudta volna eldönteni, hogy végül ki nyer majd. A második időszak egyértelműen a Keresztes Lovagok céljait szolgálta. A szigetvári csapat még azt is elbírta, hogy a csapat alapembere (minden tekintetben!) nem játszhatott, Rack Róbert ugyanis még kezeltette egy korábbi sérülését. Ebben a periódusban minden bejött a Lovagoknak és semmi sem sikerült a Siófoknak, háromgólosra nőtt az előny. A meccs végére azonban megint fordulat következett, a Siófok elkezdett hajrázni, két góllal teljesen nyílttá tette a meccset, de a fordításra már nem maradt energia.

A 3-4. helyezés volt a tétje a nap második meccsének, a Bonyhád és az Aramis összecsapásának. Az Aramis esélye jelentősen javult a mérkőzés előtt, ugyanis a bonyhádiak három válogatott játékosa, Sebestyén Norbert, Jaksa Péter és Komáromi Bence a nemzeti csapattal edzőtáborozott Svájcban, és a meccs kezdéséig nem érkeztek meg. Ám a legjobb csapat mindig az, amely pályán van – így gondolták ezt a bonyhádiak, akik a meccs elején hatalmas harcot vívtak az Aramisszal. Feszült, kemény meccs alakult ki, ám ahogy múlt az idő, a nagy rutinú és igen szervezett, erős csapatjátékot játszó Aramis a maga javára döntötte el a meccset. Bizonyíték arra, hogy nem egy-két egyéniség, hanem a csapat közössége viszi előre az Aramist: a többi együttessel ellentétben nincs kiemelkedő gólszerző, a csapatból a legtöbb gólt Csopaki lőtte, aki a 17. a góllistán, innen követik a többiek 1-2 gól különbséggel.

Siófoki Bányász─Keresztes Lovagok 7-8
SIÓFOK: Czerula (Bíró) – László, Ivancsics, Gergye, Varga, Lukács, Körmendy, Andermann, Perger. Edző: Perger András
KERESZTES LOVAGOK: Szűcs (Tóth) – Varga E., Szedeli, Ferinc, Miczek, Orlovics, Parragi. Edző: Rack Róbert
Gólszerzők: Ivancsics (2), László (2), Gergye, Lukács, Körmendy ill. Varga E. (3), Parragi (2), Miczek, Orlovics, Andermann (öngól)

Bonyhád─Aramis-BS Plastic 3-5
BONYHÁD: Kácsor (Völgyi) – Máté N., Dénes, Preininger, Máté R., Pap, Kirch, Szlama, Fekete. Edző: Bölcsföldi Zoltán
ARAMIS: Sikur (Ledő) – Farsang, Vattamány, Korozmán, Vajay, Csopaki, Tóth, Frank P., Németh. Edző: Frank Tamás
Gólszerzők: Pap (2), Máté R. ill. Csopaki (2), Farsang, Tóth, Korozmán

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS