Strandlabdarúgás: magyarok a Mundialitón

2014. július. 24., 09:54   |    

Strandlabdarúgás: magyarok a Mundialitón

Egy héttel a magyar bajnokság döntője, két héttel pedig a magyar strandlabdarúgás eddigi legnagyobb eseménye, a Siófokon 12 válogatott részvételével rendezendő EBSL torna (Eb-selejtező) előtt a magyar válogatott Portugáliában vesz részt a rendezők által Mundialitónak nevezett meghívásos tornán.

A magyar válogatott január óta készül az augusztusi siófoki tornára, majd az egy héttel később esedékes Eb-döntőre (EBSL Super Final és Promotional Final) és az azt követő vb-selejtezőkre. Nem véletlen a nagy munka: ilyen fontos és különleges időszaka még soha nem volt a magyar strandlabdarúgásnak. Weisz Tamás szövetségi kapitány ezért a felkészülési programba olyan mérkőzéseket épített, amelyek egyértelműen a fejlődést és a minőségi tesztelés lehetőségét jelentik a csapatunk számára. Örömteli, hogy a nemzetközi elithez tartozó portugál szövetség meghívta a magyar válogatottat, mert ez a torna komoly főpróba lesz a játékosok számára. A péntektől vasárnapig tartó Mundialitón a magyar válogatott ellenfele a házigazda portugál válogatott mellett az Egyesült Államok és Japán válogatottja lesz. Az első napon a magyarok a portugálokkal, a második napon a japánokkal, majd vasárnap az Egyesült Államokkal játszanak.

Különleges helyzet, hogy a portugál válogatott két kiválósága, Rui Coimbra és Duarte Vivo a magyar bajnokságban szerepel, ott lesznek a bajnoki négyes döntőben is.

A magyar csapat egyébként hétfő reggel nem egyedül utazik majd haza, a japánok is Siófokra jönnek, ahol a bajnoki döntő programjához kapcsolódóan két felkészülési meccset játszanak majd a magyar válogatott ellen.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS