Strandlabdarúgás: sztárok lettek a válogatott játékosai

2013. augusztus. 20., 12:52   |    

Strandlabdarúgás: sztárok lettek a válogatott játékosai

A magyar strandlabdarúgó-válogatott szombaton második meccsét is megnyerte a siófoki nemzetközi tornán, így két forduló után az élen áll a tabellán.

Az Egyesült Arab Emirátusok és Holandia mérkőzésére megint megtelt a stadion, már ekkor alig lehetett üres székeket látni az MLSZ Beach Arénában. És bizony azok, akik kilátogattak a találkozóra, igazán magas színvonalú, valódi presztízzsel bíró rangadót láthattak a két vb-résztvevő között. Előbb az Egyesült Arab Emirátusok válogatottja vezetett két góllal is, majd előbb egyenlített, és előnyre is szert tett a holland válogatott. Újra egyenlítés, majd hosszabbítás következett, mert semmi nem dőlt el a rendes játékidőben. És a hosszabbításban sem, így jöhetett a 9-méteres párbaj, amelyben jobb volt a holland válogatott.

Lélekemelő volt látni a dugig telt lelátókat, és bizony megható pillanat volt, amikor a himnuszok után a stadionban mindenki felállva, némán, tiszteletteljesen emlékezett az egy nappal korábban elhunyt magyar sportlegendára, Gyarmati Dezsőre. Több volt válogatott játékos (nagypályán voltak válogatottak) is eljött a meccsre, Szűcs Mihály a Fradi, Fehér Csaba az Újpest korszakos sztárjaként, immár kisfiaikkal nézték a válogatottat. És újra itt volt Nyilasi Tibor, az MLSZ Sportigazgatója, aki örömmel figyelhette a tömött lelátókat és a csapat teljesítményét.

A magyar válogatott ezúttal két újoncot avatott, a 22 éves Gorjanácz Márió és a magyar bajnokság 2013-as gólkirálya, a bonyhádi Máté Róbert játszott első alkalommal a magyar válogatottban. És ha már ott a gólkirály, akkor mutassa is meg, mit tud: pár perc elteltével a támadó a kapu előtt átvett egy labdát, és pillanatnyi megilletődöttség nélkül vezetést szerzett, megszerezve élete első válogatott gólját (megjegyzendő: sem a torna első napján újoncként pályára lépő Turós Viktor, sem Gorjanácz, sem pedig Máté játékán nem lehetett érezni azt, hogy izgulna, mindannyian teljes jogú tagként szálltak be).

A vezetés meghozta a magyar válogatott lendületét, látványos, eredményes támadójáték és szigorú védekezés jellemezte a magyar csapat futballját. A magyarok egymás után négy gólt lőttek, volt olyan támadás, amely közben egyetlen pillanatra sem esett le a labda, pedig öt passz volt az akcióban.

Nem véletlen, hogy kivételesen jó hangulat uralkodott a lelátón, amelyen az sem rontott, hogy az egyébként roppant szimpatikusan játszó cseh válogatott is szerzett gólokat. A végén Ughy Márk biztosította be a magyar győzelmet, amely végén a közönség sokáig éltette a magyarokat. Nem szoktak ugyan ehhez a játékosok, de ezúttal igen sok aláírást kellett kiosztaniuk, villogtak a vakuk a stadion előtt, a szurkolók örömmel ölelgették a fiúkat.

Hollandia-Egyesült Arab Emirátusok 5-5 (1-1, 2-2, 2-2), 9-méteresekkel 7-6
Vezette: Mészáros, Herbály, Aleksijev
HOLLANDIA: Ran – Geldermalsen, Gessel (1), Van Dieren (1), Fong Tin Joen (1). Cs.: Van der Gaauw, Ax (1), Klijbroek (1).
EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOK: Jamal – Sabah, Ali Hassan (3), Ali Karim, Mohamed Walid. Cs.: Daryaei, Beshr, Abdulah, Abdulhusain (2), Abdalah, Abbas, Kamal Ali

Magyarország-Csehország 5-3 (2-0, 2-0, 1-3)
Vezette: Ostrowski, Alexiev, Herbály, Mészáros
MAGYARORSZÁG: Szacskó – Weisz, Simonyi (2), Csoszánszki, Ughy (1). Cs.: Komáromi, Fekete V. (1), Máté (1), Gorjanácz, Jaksa.
CSEHORSZÁG: Visek – Kubice, Chalupa (1), Huráb, Tosovsky. Cs.: Vladyka, Lukic (2), Ríha, Zidliczky, Turtenwald.

A torna jelenlegi állása:

1. Magyarország 6 pont
2. Egyesült Arab Emirátusok 3 pont
3. Hollandia 2 pont
4. Csehország 0 pont

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS