Szavazás: A szurkolók döntenek az év góljáról

2017. december. 30., 21:37   |    

Szavazás: A szurkolók döntenek az év góljáról

A január 11-i M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán díjazzák az Év gólját is, ahhoz azonban, hogy kiderüljön, melyik lesz az, az Önök segítségére van szükség. Az Év gólját ugyanis a szurkolók választják meg.

A díjról immár második éve a szurkolók dönthetnek. A tízes listát az MLSZ szakmai bizottsága állította össze. A kritériumok alapján a 2017-es naptári évben magyar játékos által bárhol a világban, vagy Magyarországon bármilyen nemzetiségű játékos által szerzett gól vehetett részt a versenyben. Az idei listára egy-egy strandlabdarúgó, futsaljátékos, női futballista és korosztályos játékos által szerzett találat is felkerült.

Az Év magyar gólja kitüntetést a FIFA Puskás-díjának mintájára a FourFourTwo magazin magyar kiadása alapította hat évvel ezelőtt. A győztest a magazin által felkért, egykori gólkirályokból és neves gólszerzőkből álló, Nyilasi Tibor által vezetett tíztagú zsűri választotta ki. 2011-ben Gera Zoltán, 2012-ben Huszti Szabolcs, 2013-ban Fröhlich Roland, 2014-ben Dzsudzsák Balázs nyert.

A 2015-ös évtől a díj még nagyobb rangra emelkedett, hiszen az MLSZ és az MSÚSZ jóvoltából bekerült az M4 Sport – Az Év Sportolója Gála programjába. A 2015-ös díjat még ugyancsak a zsűri döntése nyomán érdemelte ki Priskin Tamás, tavaly azonban már a szurkolók szavazatai alapján – akkor is az m4sport.hu-n lehetett szavazni, miként most is – nyerte meg a kitüntetést Gera Zoltán a franciaországi Európa-bajnokságon Portugália ellen szerzett találatával.



Idén is tíz találat közül lehet választani, a szavazás első része január 4-én zárul, ezután már csak a három legtöbb voksot begyűjtő jelölt marad versenyben, ők kapnak meghívót az M4 Sport – Az Év Sportolója Gálára (január 11., Nemzeti Színház), és az élő televíziós adásban derül ki a győztes személye.

A gólokat az M4 Sport honlapján lehet megtekinteni, és a szavazás is a csatorna oldalán történik.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS