Magyar Kupa: Vidi-Loki és Honvéd-Soroksár az elődöntőben

2019. április. 02., 22:31   |    

Magyar Kupa: Vidi-Loki és Honvéd-Soroksár az elődöntőben

A MOL Vidi nemcsak megőrizte idegenben szerzett egygólos előnyét, de további két góllal meg is toldotta azt, és magabiztosan búcsúztatta a Ferencvárost a Magyar Kupa negyeddöntőjében. A másodosztályú Soroksár meglepetésre kiejtette a Puskás Akadémiát. A Honvéd légiósa, David N'Gog háromszor vette be a Budaörs kapuját. A DVSC idegenben is legyőzte a Mezőkövesdet a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ezzel biztosította helyét a legjobb négy között.

A DVSC az első meccsen hazai pályán 1-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen, de az egygólos előnyt a borsodiak a 45. percben eltüntették, Drazsics fejelt a kapuba (1-0). A szünetben beálló Takács Tamás viszont a 61. percben egyenlített (1-1), és onnantól kezdve a kövesdieknek további két gólt kellett volna szerezniük a továbbjutáshoz. Nem szereztek egyet sem, sőt a 68. percben emberhátrányba kerültek, amit a DVSC a hajrához közeledve kihasznált: Csősz Richárd távoli lövésével a győztes találatot is megszerezte együttesének (1-2). A Loki így kettős győzelemmel jutott tovább, és elsőként biztosította helyét a legjobb négy között.

Szerdán a Puskás Akadémia a 27. percben Arabuli révén vezetést szerzett a Soroksár otthonában, de a helyzetek alapján egyáltalán nem volt fölényben a vendégcsapat. A hazaiak addig-addig próbálkoztak, míg a hajrához közeledve Lőrinczy góljával kiegyenlítettek, így kétszer 15 perces hosszabbítás következett. Ez sem hozott döntést, így tizenegyesrúgásokkal dőlt el a továbbjutás, amiben a soroksáriak voltak jobbak: a hetedik pár után nyerték meg a párharcot és jutottak az elődöntőbe.

A Honvéd az első félidőben eldöntötte a Budaörs elleni mérkőzést, a szünetig három gólt szerzett a másodosztályú rivális ellen. A vége 4-2 lett, a David N'Gog három gólt vállalt a négyből.

A Ferencváros egygólos hátrányban kezdte meg fehérvári vendégjátékát, és helyzete tovább nehezedett, amikor a 7. percben Dibusz Dénest kiállította a játékvezető. Az első félidőben a Vidi nem tudott döntő fölényt kialakítani 10 ember ellen sem, de az összesítésbeli vezetését sem fenyegette veszély. A fordulás után Nikolov az 58. percben vezetést szerzett a Vidinek, majd Milanov a hajrában kialakította a 2-0-ás végeredményt. A fehérváriak 4-1-es összesítéssel jutottak a legjobb négy közé.

A fehérvári stadionban megtartott sorsoláson eldőlt, hogy az elődöntőben a Honvéd a Soroksár, a MOL Vidi a DVSC ellen vívhatja ki a fináléba jutást. Az elődöntők játéknapjai: április 16/17. és április 23/24.

A korábban a Ferencvárosban, a Vidiben és a Soroksárban is futballozó Gyepes Gábor húzta ki a csapatokat a sorsoláson

A negyeddöntő visszavágóinak eredményei:

Kedd:

Mezőkövesd-Zsóry-DVSC 1-2 (1-0)
Továbbjutott a DVSC 3-1-es összesítéssel

Szerda:

Soroksár-Puskás Akadémia 1-1 (0-1) 
Továbbjutott a Soroksár 2-2-es összesítéssel, tizenegyesekkel

Budapest Honvéd-Budaörs 4-2 (3-0)
Továbbjutott a Honvéd 6-3-as összesítéssel

MOL Vidi-Ferencváros 2-0 (0-0)
Továbbjutott a Vidi 4-1-es összesítéssel


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS