Szombathelyen rendezik a nap rangadóját

2013. október. 25., 12:13   |    

Szombathelyen rendezik a nap rangadóját

Öt mérkőzéssel folytatódik ma az OTP Bank Liga 12. fordulója.

DVSC-TEVA – LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Október 26., szombat, 14.00)

A Loki a legutóbbi hazai mérkőzésén megbotlott, csak döntetlent játszott az okosan játszó Paks ellen, de egyébként szenzációs a hazai mérlege: hétből hat találkozóját megnyerte. Miután a paksiak elleni találkozó 2-2-re végződött, evidens, hogy a csapat minden hazai mérkőzésén szerzett gólt, hármon pedig „nullára” nyert. A szeptember 22-i, győri mérkőzés óta a szerzett gólok száma egyenes vonalban emelkedik: nulla, egy, kettő, három… A pápaiak kevésbé szép kilátásokkal néznek a mérkőzés elé. Tóth Bálint csapata a szenzációs idénykezdés (négy mérkőzésből tíz pont) után a legutóbbi hét fordulóban hatszor is kikapott. A Loki számára ugyanakkor figyelmeztető, hogy a sárga-kék csapat az utóbbi hetekben az egyetlen győzelmét vendégként, Pécsen aratta. A két együttes debreceni mérlege a hazaiak elsöprő fölényét mutatja, a Lombard Pápa eddig mindössze egyszer, 2012 márciusában tudott bajnoki mérkőzésen pontot szerezni a Nagyerdőben.

PÉCSI MFC-MATIAS–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Október 26., szombat, 16.00)

A két dél-dunántúli együttest akár szomszédvárakként is jelölhetjük, mostanában a szomszéd füve sem sokkal zöldebb. A pécsiek a legutóbbi négy mérkőzésükön csak egyetlen pontot szereztek, amikor döntetlent játszottak Újpesten. A piros-feketék a DVSC-Teva elleni győzelem óta kikaptak hazai pályán a Pápától és a Puskás FC-től is. A Rákóczi a legutóbbi fordulóban, hazai pályán, egy pontot szerzett a Ferencváros ellen (noha nyerési esélye volt), de azt megelőzően kikapott a Haladástól és a Diósgyőrtől is. Prukner László együttese nyolc vereséget szedett össze az első 11 fordulóban. A két csapat október 16-án Ligakupa-mérkőzésen találkozott Kaposváron, azt a Rákóczi 2-1-re megnyerte. Somogyországban egyébként is jó a zöld-fehérek mérlege a PMFC ellen, a vendégek legutóbb 2008-ban, egy Ligakupa mérkőzésen győztes Kaposváron. Bajnoki találkozón 2006 óta nyeretlen a PMFC a Rákóczi pályáján.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC

(Október 26., szombat, 16.00)



Az elmúlt hetekben gyengén szerepelt mind a két csapat. A Fradi a legutóbbi három bajnoki fordulóban mindössze egy pontot tudott szerezni, azt is a sereghajtó Kaposvár ellen. A mezőkövesdiek a legutóbbi két fordulóban még gólt sem szereztek, a legutóbbi négy meccsen egy ponttal gazdagodtak. Ráadásul eltiltások is nehezítették-nehezítik Véber György dolgát, a Puskás Stadionban nem játszhat az utóbbi hetek legeredményesebb kövesdi játékosa, Harsányi. A Fradi az őszi idényben már kétszer kikapott a Puskás Stadionban, előbb a Videotontól, majd a Bp. Honvédtól. A Mezőkövesd budapesti szereplései – talán az első fordulóbeli, MTK elleni vereséget leszámítva – emlékezetesek, a csapat a vezetése után egy hatost kapott a Megyeri úton, de győzni tudott a Bozsik Stadionban.

KTE-PHOENIX MECANO–MVM PAKS
(Október 26., szombat, 18.00)

Horváth Ferenc visszatér első élvonalbeli edzői korszakának helyszínére. A KTE ugyan az utóbbi hetekben nem szerepelt jól hazai pályán (csak a Győri ETO ellen győzött július 28. óta), de csak a legutóbbi fordulóban, a DVSC-Teva ellen maradt szerzett gól nélkül a Széktói Stadionban. A két vezetőedző nagyon régi ismerőse egymásnak, Bekő Balázs és Horváth Ferenc 1991-től éveken keresztül klubtársak voltak Videotonban. A Paks szeptember 13. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, igaz, a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén, Debrecenben általános elismerést aratott játékával, a játék képe alapján akár nyerhetett is volna. A kecskemétieknek nagyon rossz a hazai mérlegük bajnoki mérkőzéseken a Paks ellen, még soha nem tudtak nyerni pályaválasztóként. Ligakupa-mérkőzésen ellenben nyertek 2011. október 12-én.

SZOMBATHELYI HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK
(Október 26., szombat, 20.00)

A játéknap rangadója a nyugati és a keleti országrész reprezentánsának találkozója. Edzői fronton a két „Tamás” összecsapása. Mindkét csapat jó formában van. A szombathelyiek az első fordulóban elszenvedett vereség óta minden fordulóban szereztek gólt. (Igaz, a Haladás csak két bajnokin nem kapott eddig gólt, a két megnyert idegenbeli találkozón.) Radó András a Haladás legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből ötön is szerzett gólt, összesen hatot. Halmosi Péter sorozatban a legutóbbi három hazai bajnokin gólt szerzett. Artner Tamás együttese hazai pályán veretlen a mostani idényben. A listavezető Videotont üldöző Diósgyőri VTK a legutóbbi fordulóban sorozatban a hetedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, ez klubrekord. A DVTK sorozatban hét bajnoki mérkőzésén nem kapott gólt. A DVTK 15 éve, 1998-ban nyert legutóbb bajnoki mérkőzést Szombathelyen. A két csapat legutóbbi két egymás elleni bajnokija egyaránt döntetlent hozott.

A további program

Vasárnap
Videoton FC–Bp. Honvéd, 16.30
Győri ETO–Puskás Akadémia, 18.30

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS