Szombathelyre látogat a Kecskemét, a Pápát fogadja a DVTK

2014. március. 14., 14:28   |    

Szombathelyre látogat a Kecskemét, a Pápát fogadja a DVTK

Az általános gyakorlattal szemben két mérkőzést is rendeznek az OTP Bank Liga 20. fordulójának nyitónapján, pénteken.

SZOMBATHELYI HALADÁS–KTE-PHOENIX MECANO
(Március 14., péntek, 17.00)

A Haladás a legutóbbi hét tétmérkőzésén nyeretlen maradt, e sorozatban négy bajnoki, egy Magyar Kupa-, és két Ligakupa-mérkőzés szerepel. 2014-ben négy tétmérkőzést játszott eddig a vasi alakulat, s még egyetlen gólt sem szerzett. A 2013–2014-es bajnoki idényben kilenc mérkőzést játszott eddig a csapat pályaválasztóként, egyet veszített csak el, de ötön döntetlent játszott, s csak hármat nyert meg.

A KTE jól kezdte a tavaszi bajnoki idényt, nyerni tudott Mezőkövesden, majd döntetlent játszott otthon a Diósgyőrrel. (A Ligakupában ellenben két súlyos vereségbe szaladt bele a Pápa ellen.) A lila-fehéreknél csak két csapat, a Videoton és a Diósgyőr játszott vendégként többször döntetlenre. A két együttes ősszel 1-1-es döntetlenre végzett. A felek legutóbbi öt egymás elleni bajnoki találkozójából négyen döntetlen született.

DIÓSGYŐRI VTK–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Március 14., péntek, 19.00)

A két együttes legutóbb a 2012–2013-as idény utolsó fordulójában találkozott Diósgyőrben egymással, az volt Tóth Bálint mostani pápai edzői korszakának első meccse. A döntetlen (illetve a Siófok hazai veresége) meghosszabbította a kék-sárgák élvonalbeli tagságát. A DVTK október 19. óta nyeretlen, a legutóbbi nyolc bajnokijából haton döntetlenül játszott, kétszer kikapott. Ugyanakkor mindegyik találkozóján szerzett gólt. 2014-ben bajnoki meccsen még csak Futács Márkó volt a játékosai közül eredményes. Hazai pályán három győzelem, négy döntetlen, két vereség Tomiszlav Szivics csapatának a mérlege.

A Pápa háromszor is nyert már idegenben, kétszer döntetlenül játszott, a közel ötvenszázalékos mérlege lényegesen jobb, mint amilyet az előző idényben fel tudott mutatni. Nemcsak a DVTK az utóbbi hetek döntetlenkirálya, a Pápa is egy ponttal zárta mind a két 2014-es bajnokiját (érdekes, hogy a csapat Kaposváron és a Mezőkövesd ellen is a hajrában egyenlített). A két együttes őszi, pápai mérkőzése 1-0-s vendéggyőzelmet hozott. Ugyanakkor a két csapat kedden Magyar Kupa-mérkőzést vívott egymással Pápán, 2-2-re végeztek. A pénteki bajnoki után szerdán ismét játszanak majd egymással a kupa negyeddöntőjében.

A további program:

Vasárnap:
Mezőkövesd-Zsóry FC - Újpest FC 14.30
PMFC-Matias - MTK Budapest 16.30
Kaposvári Rákóczi-Puskás Akadémia 16.30
Ferencváros - DVSC-TEVA 16.30
Videoton-Győri ETO FC 18.30

Hétfő:
Budapest Honvéd-MVM Paks 19.00

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS