Szoros csatában dőlt el az idei Talent Cup

2018. június. 18., 10:06   |    

Szoros csatában dőlt el az idei Talent Cup

Az U21-es strandlabdarúgó-válogatottak siófoki tornáján három csapat végzett pontazonosságal az élen.

A magyar U21-es válogatott tavaly és tavalyelőtt, a Talent Cup első két kiírásában aranyéremmel zárta a siófoki viadalt, és bár az elsőség ezúttal nem jött össze, idén is jól szerepelt a tornán. A mieink legyőzték a későbbi tornagyőztes spanyolokat, valamint a franciákat, de vereséget szenvedtek a lengyelektől, így hat ponttal zárták a viadalt.

Hat pontja lett a spanyoloknak és a lengyeleknek is, az egymás elleni eredmények alapján előbbi nyerte meg a viadalt, Lengyelország lett a második, a magyar csapat a hamadik. A torna gólkirálya Deák Donát lett 7 találattal.

- Színvonalas, érett, taktikailag jól felkészített csapatokat felvonultató tornán vettünk részt - nyilatkozta az mlsz.hu-nak Berkes László, a magyar válogatott szakvezetője. - A torna elején a lengyelek megleptek bennünket, elsősorban mentálisan kerekedtek fölénk, annak viszont nagyon örültem, hogy másnapra feljavultunk, és a legerősebb ellenfelünket, a spanyol csapatot meggyőző játékkal győztük le, majd a franciák ellen is sikerrel zártunk. Rengeteg tapaszatalatot szereztünk, a jövő szempontjából mindenképpen pozitív a tornán mutatott teljesítményünk. Volt stílusa a csapatnak, taktikailag megvalósították a kerettagok, amit kértünk tőlük, de előjött azért néhány hiányosságunk is, amin javítaniuk kell a játékosoknak a következő időszakban.

- Kimondottan erős mezőny jött össze a tornára, mind a három vendégcsapat a világ élmezőnyéhez tartozik. Szándékosan olyan ellenfeleket szerettünk volna meghívni, akikkel szemben lemérhető, hogy hol tartanak jelenleg a játékosaink a nemzetközi élmezőnyhöz képest. Sikeres tornán vagyunk túl, s bár nem sikerült megvédenünk címünket, egy-két valóban kiemelkedő teljesítményt is láthattunk a csapatukban - fogalmazott Rédei Norbert szakágvezető.

A magyar válogatott eredményei:

Lengyelország-Magyarország 7-5
Magyarország-Spanyolország 3-1
Magyarország-Franciaország 7-4

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Iváncsik Norbert
Nagy Gergely

Mezőnyjátékosok:

Genczler Kornél
Bartha Balázs
Lapos Máté
Török Dávid
Gulyás Kristóf
Patócs Richárd
Deák Donát
Rutai Balázs


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon
Bajnokságok / Kupák
A Puskás Akadémia legyőzésével bennmaradt a ZTE

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS