Motivált csapatok várják a Szuperkupa-döntőt

2020. szeptember. 23., 19:25   |    

Motivált csapatok várják a Szuperkupa-döntőt
Szerdán délutánra a Sevilla és a Bayern München is megérkezett Budapestre, és mindkét együttes megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját (Fotók: Budapest Airport / Baranyi Róbert)

A Bayern München és a Sevilla is megérkezett Budapestre, a csütörtöki Európai Szuperkupa-döntő helyszínére. Szerda délután mindkét csapat megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját.

A Bayern München nagyszerű előjelekkel készül az összecsapásra. A BL-győzelem óta már a Bundesligában is lejátszott egy mérkőzést, melyen 8-0-ra legyőzte a Schalkét. A bajoroknál nincsenek hiányzók, mindenki bevetésre készen várja az összecsapást.

UEFA Szuperkupa-döntő: a biztonság mindenekelőtt

UEFA Szuperkupa-döntő: a biztonság mindenekelőtt

Szeptember 24-én mintegy húszezer szurkoló előtt rendezik meg a Bayern München-Sevilla Szuperkupa-döntőt a Puskás Arénában. A Magyar Labdarúgó Szövetség és az UEFA mindent megtesz a mérkőzésre kilátogató szurkolók egészségének védelme érdekében.

Tovább

Hans-Dieter Flick, a Bayern München mestere az ellenfelet, és sevillai kollégáját is megdicsérte sajtótájékoztatóján.

"A Sevilla megérdemelten nyerte meg az Európa-ligát, tapasztalt futballisták alkotják a csapatot és rendkívül érett futballt játszottak a sorozatban, ami nyilván a vezetőedző érdeme, az ő dicsérete. Képesek az ellenfelet nyomás alá helyezni, de erre felkészültünk. Intenzív, dinamikus játékra és egy nagyon jó mérkőzésre számítok csütörtökön este" - fogalmazott a német szakember.

A spanyol csapat számára ez lesz az új idény első összecsapása, a Sevilla ugyanis még nem lépett pályára tétmeccsen az EL-győzelme óta. Julen Lopetegui vezetőedző kiemelte: kevés idő telt az előző idény vége és az új idény kezdete között, de csapata nagyon izgatottan várja, hogy ismét harcba szállhasson egy trófeáért.

"Kevés idő telt el az előző idény vége és az új idény kezdete között, de nagyon izgatottan várjuk a folytatást. Örülünk, hogy részt vehetünk egy újabb döntőben, és egy jó mérkőzésen esélyünk nyílik megnyerni egy fontos trófeát. A legjobb játékunkat kell nyújtanunk, hogy méltó vetélytársai legyünk a Bayern Münchennek. Minden játékoson motivált, és ahhoz, hogy esélyünk legyen a jó eredményre, fizikálisan, mentálisan és csapatként is a legjobb teljesítményünkre lesz szükség" - mondta a spanyolok szakvezetője.

Szuperkupa-döntő: szabadtéren és biztonságban lesznek a nézők

Szuperkupa-döntő: szabadtéren és biztonságban lesznek a nézők

A budapesti Szuperkupa-döntő szervezését övező politikai állásfoglalások után az MLSZ a következőkre hívja fel a közvélemény figyelmét:

Tovább

A Bayern München kerete:

Kapusok: Manuel Neuer, Sven Ulreich, Alexander Nübel.
Mezőnyjátékosok: Jerome Boateng, Alphonso Davies, David Alaba, Niklas Süle, Chris Richards, Lucas Hernández, Benjamin Pavard, Joshua Kimmich, Javi Martínez, Corentin Tolisso, Adrian Fein, Leon Goretzka, Jamal Musiala, Timothy Tillman, Mickaël Cuisance, Serge Gnabry, Leroy Sané, Joshua Zirkzee, Thomas Müller, Robert Lewandowski.

A Sevilla kerete:

Kapusok: Tomás Vaclík, Bono, Javi Díaz
Mezőnyjátékosok: Juan Soriano, Jesús Navas, Alejandro Pozo, Diego Carlos, Jules Koundé, Sergi Gómez, Sergio Escudero, Marcos Acuna, Fernando, Gudelj, Joan Jordán, Ivan Rakitic, Óliver Torres, Franco Vázquez, Óscar, Lucas Ocampos, Suso, Bryan, Munir, Luuk de Jong, Jusszef en-Nesziri, Carlos Fernández

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS