Tapasztalt játékosok és utánpótlás-válogatottak elegye az NB II mezőnyében

2021. július. 30., 08:46   |    

Tapasztalt játékosok és utánpótlás-válogatottak elegye az NB II mezőnyében

Augusztus első napján szinte teljes fordulóval kezdődik a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es idénye, egyetlen mérkőzést, a PMFC–Haladás találkozót hétfőn rendezik. A rajt előtt gyorsfényképet készítettünk a mezőnyről.

AJKA FC

Tizenegyen távoztak, néhányan, például Kovács Nikolaosz (Bp. Honvéd), Szűcs Kristóf (Újpest) vagy Zsolnai Richárd (DVTK) azért, mert lejárt a kölcsönszerződésük. Úgy tűnik, jól sikerült az erősítés, az új szerzemények között van öt korábbi élvonalbeli futballista, Gaál Bálint, Orosz Márk, Murka Benedek, Tajthy Tamás és Szarka Ákos.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE SE

A szokásosnál kisebb volt a mozgás, az érkezők közül korábban még senki sem játszott az OTP Bank Ligában. A Vasashoz távozó fiatal kapus, Uram János elveszítése nagy érvágás.

BUDAFOKI MTE

Az előző szezont az OTP Bank Ligában töltő piros-feketéktől tizenhárman távoztak, alaposan kicserélődött a keret. A búcsúzók közül öten is kölcsönből tértek vissza klubjukhoz. Erősítés, hogy az utánpótlás-válogatott kapus, Bese Balázs, újra csak kölcsönben, maradhatott. Az ugyancsak korosztályos válogatott Zuigeber Ákos szintén a Budafokhoz került, kölcsönbe. A korábbi NB I-esek közül érkezett Fótyik Dominik, Jagodics Márk, László Dávid, Szalai Dániel és Horváth András. Visszatért Szentlőrincről Mervó Bence.

BUDAÖRS FC

Nyolcan távoztak, köztük a MOL Fehérvárhoz visszatérő Halmai Ádám. Az újak közül élvonalbeli múltja Balázs Zsoltnak (Kaposvár), Bognár Dávid (Paks) és Vankó Imrének (ETO FC) van.

AQVITAL FC CSÁKVÁR

Tizenketten távoztak, közülük hatan visszatértek a kölcsönszerződés lejártával a Puskás Akadémiára. Az érkezők között is többen kölcsönbe érkeztek, közülük Auerbach Martin a Puskás Akadémia első csapatában is védhetett a koronavírus-járvány idején. Az ugyancsak érkező Bakos Szabolcs korábban több mint félszáz mérkőzést játszott a legmagasabb osztályban. Van élvonalbeli múltja Takács Tamásnak, Murai Márknak és a korábbi korosztályos válogatott Torvund Alexandernek is.

DOROGI FC

Tízen távoztak, közöttük van a korábban élvonalbeli Beliczky Gergő, Belényesi Csaba és Délczeg Gergely is. Az újak közül Ízing Martin játszott korábban az NB I-ben.

DIÓSGYŐRI VTK

Az élvonalból kiesett DVTK huszonhét játékost engedett vagy küldött el a nyáron, nem túlzás azt állítani, hogy teljesen újjá kellett építeni a keretet. Ebből következően sokan is érkeztek, köztük Eperjesi Gábor (Mezőkövesd), Hornyák Marcell (Nyíregyháza), Könyves Norbert (ZTE), Oláh Bálint (Budafok), Németh Márió (Haladás), Szatmári Csaba (DVSC), Szeles Tamás (Mezőkövesd), Póser Dániel (Budafok), Zsolnai Richárd (Ajka) és Horváth Zoltán (Kisvárda)

ETO FC GYŐR

Tizenegyen távoztak, közülük többeknek lejárt a kölcsönszerződése. Érkezett a rutinos, NB I-es játékosok közül Bacsa Patrik (Újpest), Fodor Ferenc (Nyíregyháza), Kulcsár Kornél és Óvári Zsolt.

HALADÁS FC

Schimmer Szabolcs visszavonult, Németh Márió és Medgyes Zoltán távozott. Élvonalbeli múlttal a háta mögött igazolt Szombathelyre Délczeg Gergely, Danijel Romic és Tóth Máté.

KECSKEMÉTI TE

A második vonalba visszatérő kecskeméti lila-fehérek keretében nagy volt a mozgás, elment Koszó Balázs is, akinek még élvonalbeli meccse is volt a csapatnál. Az újak közül a Honvédtól érkező Lukács Dánielnek és Buna Gábornak is van élvonalbeli múltja.

III. KERÜLETI TVE

Az újonctól hatan távoztak, nyolcan érkeztek. Bekker Roland a Borussia Mönchengladbach korosztályos csapatától tért haza. Jelentős élvonalbeli múlttal a háta mögött érkezett Óbudára Barczi Dávid és Egerszegi Tamás.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS

Nagy volt a mozgás a Szparinál, tizenhatan távoztak. Az érkezők közül korában az OTP Bank Ligában játszott Novák Csanád és Vass Patrik.

PÉCSI MFC

Bajner Bálint, Batizi-Pócsi Balázs, Hermány Bence és Óvári Zsolt távozott. Bukrán Erik és a korábbi utánpótlás-válogatott Bíró Bence jelentheti a legnagyobb erősítést, előbbi a Diósgyőrből, utóbbi az MTK-ból érkezett.

SIÓFOK

Négy olyan játékos távozott, aki korábban játszott az élvonalban: Gaál Bálint, Ízing Martin, Tajthy Tamás és Tömösvári Bálint. Az újak közül Szakály Dénesnek van a legfényesebb múltja.

SOROKSÁR

Szinte alig volt változás a keretben, az érkezők közül Lőrinczy Attila sokat játszott a Budafok OTP Bank Ligás csapatában.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA

Heten távoztak, köztük a rutinos Miroszlav Grumics és a négy élvonalbeli mérkőzésen szerepelt Sergiu Moga. Az érkezők közül a legmagasabb osztályban Vári Banabás, és a korábbi NB II-es gólkirály Daru Bence játszott.

SZENTLŐRINC

Nagy változások történtek a baranyai klubnál, tizennyolcan távoztak. Az érkezők között többségben vannak a fiatalok, a legrutinosabb és egyben legtöbb élvonalbeli mérkőzést számláló Miroszlav Grumics.

SZOLNOKI MÁV

Tizenegyen távoztak, tíz futballista érkezett, köztük a legutóbb Gyöngyösön szereplő Gohér Gergő. Túl van már az élvonalbeli bemutatkozáson Szabó Alex, Tömösvári Bálint és Sipos Zoltán is.

TISZAKÉCSKE

Sokan távoztak, sokan érkeztek, utóbbiak közé tartozik a holland Go Ahead Eagles utánpótlás-csapatától hazatérő Benke Áron, a korábbi élvonalbeli csatár Beliczky Gergő, valamint a volt Fradi- és Paks-kapus Holczer Ádám.

VASAS FC

A korábbi ausztrál és izraeli légiós, utánpótlás-válogatott Vernes Richárd és az egyszeres válogatott Kleisz Márk is távozott. Az újak között van a Portugáliából hazaigazoló Bobál Gergely, a Hollandiából (Heerenveen) hazatérő Varga Donát, a korábbi válogatott Márkvárt Dávid és a tehetséges kapus, Uram János.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS