Tizenegyesek döntöttek: a DVTK jutott a FÖRCH Női Magyar Kupa döntőjébe

2019. február. 24., 22:22   |    

Tizenegyesek döntöttek: a DVTK jutott a FÖRCH Női Magyar Kupa döntőjébe
Fotó: dvtk.eu

Két válogatott labdarúgó találatával 1–1-es döntetlennel ért véget a DVTK–Haladás-Viktória FC Magyar Kupa-elődöntő mérkőzés. A tizenegyesek a hazai csapatnak kedveztek (5–3), így a Diósgyőr jutott a döntőbe.

A második elődöntős párharc jóval szorosabb mérkőzésen dőlt el, mint a szombati, amelyen a Ferencváros 7–0-ra győzött az ETO ellen.

A tavalyi döntős DVTK és a Haladás a rendes játékidőben nem bírt egymással: hiába jutottak a szombathelyiek vezetéshez a magyar válogatott labdarúgó, Rácz Zsófia 52. percben elvégzett szabadrúgáséból; a diósgyőriek 10 perccel később, az utánpótlás-válogatott Vachter Fanni bombájával egyenlítettek.

A lefújásig nem született újabb gól, így tizenegyesek döntötték el a továbbjutást, ezeket pedig a DVTK együttese nyerte 5–3-ra, így Fórizs Sándor vezetőedző csapata jutott a döntőbe, vagyis megismétlődik a tavalyi finálé. 

Förch Női Magyar Kupa
Elődöntő
DVTK–Haladás-Viktória FC 1–1 (5–3 tizenegyesekkel)
DVTK: Szőke-Nagy Krisztina – André Antónia, Jáhn Klaudia (Nagy Fanni, 69.), Ficzay Maria-Mihaela, Bianca Sandu – Amber Paul, Christianna Kiamou, Tóth Alexandra, Vachter Fanni – Hanna Barker, Biljana Bradic
Haladás-Viktória FC: Bíró Barbara – Balogh Henrietta, Horti Boglárka, Tálosi Szabina, Kiss Zsófia – Fördős Beatrix – Szakonyi Emese, Siklér Kinga, Tóth Alexandra, Öreg Cintia – Rácz Zsófia


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS