Több védekező mutatóban is a liga legjobbjai között a Kecskemét

2022. augusztus. 17., 16:13   |    

Több védekező mutatóban is a liga legjobbjai között a Kecskemét

Szombaton a Kecskemét megszerezte első győzelmét az OTP Bank Liga 2022/2023-as szezonjában, miután a tizenkilenc éves Katona Bálint góljával 1–0-ra legyőzte a Mezőkövesdet.

A Kecskemét az első fordulóban 0–0-s döntetlent játszott a Vasassal, a második fordulóban pedig 1–1-et a Debrecennel. Az eddig még veretlen újonc így öt ponttal, egyetlen kapott góllal a tabella negyedik helyén áll jelenleg.

A jó szezonkezdet egyik fő oka, hogy a Kecskemét rengeteg párharcra bontja le a meccseit; a 90 percre vetített védekező párharcok számában a Puskás után (88,48) a Kecskemét (71,26) áll a legjobban az NB I-ben. Ezeknek ráadásul a 61,2 százalékát megnyeri a csapat, tehát nemcsak felvállalja, de többségében sikeresen is jön ki ezekből a párharcokból. A Kecskemét ezért kemény ellenfél, amely ellen nagyon nehéz játszani.

A játék olvasása szintén jól megy a Kecskemétnek, amely a megelőző szerelések és a blokkolt lövések számát illetően is a legjobban teljesít a ligában. Megelőző szerelésből 51,91 jut 90 percre, ami nyolccal több, mint az ebben a mutatóban második Puskásé (43,48), míg blokkolt lövésből 6,45-öt mutat be a csapat meccsenként. A Wyscout definíciója szerint a megelőző szerelés olyan esemény, amely során a védekező játékos – olvasva a játékot – megszerzi a labdát, amikor az ellenfél lövéssel, passzal vagy beadással próbálkozik.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS